Brideshead Revisited Mennyt maailma

Charles Ryder on toisen maailman sodan aikaan kapteenina Britannian armeijassa ja hän on armeijan vuoksi joutunut palaamaan takaisin Bridesheadiin ja hän palaa muistoihin niille vanhoille hyville ajoille, jolloin hän oli siellä vieraana. Loistoristeilijällä hän näkee erään, joka muistuttaa häntä noista ajoista.

Kymmenen vuotta aikaisemmin hän lähti Oxfordiin opiskelemaan historiaa. Serkkunsa Jasperin avulla hän oppii tuntemaan Oxfordin tavat ja keskeiset henkilöt. Ensimmäisenä iltana hän tapaa pikaisesti ikkunasta oksentavan Lordi Sebastian Flyten. Tämä käy seuraavana päivänä tuomassa pahoittelunsa, kukkia sekä kutsun lounaalle. Tarjolla on Kurmitsan munia suoraan Bridesheadista. Jasper serkku on järkyttynyt Sebastian käytöksestä. Tämä taas vie Charlesin syömään mansikoita ja juomaan shampanjaa ja Bridesheadiin tapaamaan erästä henkilöä. He kuulevat Sebastianin äidin Lady Marchmainin olevan tulossa, eikä Sebastian malttaisi esitellä Charlesille paikkoja. Poistuessa vastaan tulee auto, jonka matkustajista Sebastian ei haluaisi kertoa mitään.

Lukukauden jälkeen Charles palaa kotiin ikävystymään, kunnes saa kutsun Sebastianin luokse Bridesheadiin. Vastassa on Julia, Sebastianin sisar, joka tuli vastaan autolla, kun Charles kävi Bridesheadissa edellisen kerran. Hän joutuu vieraaksi katoliseen perheeseen, jonka äiti suhtautuu uskontoon erittäin vakavasti. Päivällisillä äiti haluaa Charlesin jäävän sinne koko kesäksi, mutta Sebastian on saanut isältään kutsun saapua Venetsiaan Julian kanssa. Äidin mielestä olisi hyvä ajatus, mikäli Charles lähtisi mukaan Venetsiaan, missä Sebastianin isä asuu rakastajattarensa Caran kanssa. Venetsia ei tainnut olla kovin hyvä ajatus, koska myös Charles tarvitsisi esiliinan, sillä hän suutelee hämmentynyttä Juliaa. Sebastianin äiti saapuu syksyllä Oxfordiin keskustelemaan Charlesin kanssa Sebastianista. Hänelle aiotaan pitää 21-vuotis syntymäpäiväjuhlat ja Charles kutsutaan pitämään seuraa.

Sebastian haluaa vetää kännin kylän kapakassa, mutta kun tili on suljettu. Äiti pudottaa juhlissa pommin. Julia ja Rex Mottram kihlautuvat. Sebastian pettyy, mutta Julia ei voi muuta. Känninen Sebastian onnistuu aiheuttamaan pienen skandaalin juhlissaan ja äiti lemppaa Charlesin pihalle.

Neljä vuotta myöhemmin Celia Mulcaster tulee käymään Charlesin näyttelyssä ja haluaa ostaa jotain. Jossain kaukana Sebastian Flyte sairastaa influenssaa. Äiti on pyytänyt Charlesia noutamaan Sebastianin, mutta hän ei halua lähteä. Äidille se oli shokki.

Laivalla suuri taiteilija Charles Ryder tapaa uudelleen Julian ja he rakastuvat. Myöhemmin Charles pyytää Rexiä eroamaan Juliasta ja saa hänet parilla taululla. Kun he ovat lähdössä Bridesheadista, tulee Julianin isä heitä autossa vastaan. Hän on tullut kotiin kuolemaan. Julialle ja Charlesille tulee riita. Muutenkaan Julia ei halua enää lähteä.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti

Tekstitykset tulevat kielillä: Ruotsi, Norja, Tanska, Suomi, Islanti

Kesto: 2h 7 min, valmistusvuosi 2008

Alkuperäinen nimi:Brideshead Revisited

Kuvakoko: 16:9

Valmistaja: BBC Films

Elokuvan arviointi: Elokuva on katsomisen arvoinen.

Charles Ryder Matthew Goode
Hooper Thomas Morrison
Celia Ryder Anna Madeley
Julia Flyte Hayley Atwell
Mr Ryder Patrick Malahide
Cousin Jasper Richard Teverson
Sebastian Flyte Ben Whishaw
Bridey Flyte Ed Stoppard
Lady Marchmain Emma Thompson
Cordelia Flyte Felicity Jones
Lord Marchmain Michael Gambon
Cara Greta Scacchi
Rex Mottram Jonathan Cake


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 30.6.2009 07:01:51
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021