Fucking Åmål

Elin repii heti aamusta pelihousunsa ja tappelee siskonsa Jessican kanssa. Agnes viettää 16-vuotissyntymäpäiviään. Hän on asunut Åmålissa jo 1½-vuotta, eikä ole ystävystynyt kenenkään kanssa. Hän kuitenkin kutsuu koulusta joitain tyttöjä syntymäpäiväjuhliinsa. Agnes on ihastunut Eliniin ja haluaisi kutsua hänet juhliinsa. Sinne tulee kyllä yksi pyörätuolilla kulkeva tyttö, mutta Agnes repii pelihousunsa ja haukkuu sekä vieraansa että perheensä.

Jessica ja Elin ovat kotiarestissa, mutta sehän ei estä lähtemästä Agnesin luokse. He sulkeutuvat Agnesin huoneeseen, jättäen hänet itsensä ulos. Elin ja Jessica lyö vetoa ja Elin suutelee Agnesia. Jälkeenpäin muut tytöt kiusaavat Agnesia ja Elinillä on ikävä fiilis. Vielä ikävämpi fiilis on Agnesilla, joka yrittää tappaa itsensä, kunnes Elin tulee pyytämään anteeksi. He lähtevät toisiin hippoihin, mutta päättävätkin liftata Tukholmaan. Matka katkeaa alkunsa, kun Elin suutelee Agnesia yhdessä autossa ja auton omistaja heittää heidät ulos. Agnes yrittää pyytää anteeksi pyörätuolivieraaltaan, joka alkaa vihata Agnesia. Tämä taas yrittää soitella Agnesille, joka ei halua jutella ja pitää hauskaa Johanin kanssa.

Koulussa Agnes repii pelihousunsa Agnesille, koska tämä ei ole soittanut ja pyörätuolityttö kertoo kaikille totuuden, että Agnes on rakastunut Eliniin. Tämä taas antaa Johanille tämän ensimmäisen kerran.

Agnesin kotona pikkuveli kyselee äidiltä, että mitä tarkoittaa sana lesbo ja että kaverit ovat kertoneet Agnesin olevan sellainen. Johan osoittautuu nössöksi ja Agnes pistää hänet kiertoon.

Koulussa Agnes työntää Elinin vessaan ja menee itse perässä. He lukittautuvat vessaan ja ryhtyvät juttelemaan. Valitettavasti muut saavat selville, että Agnesilla on siellä joku ja on aika kertoa totuus kaikelle kansalle.

Voit valita puhuttuna kielet: Ruotsi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ruotsi, norja, suomi

Kesto: 86 min, valmistusvuosi 1998.

Alkuperäinen nimi: Fucking Åmål

Kuvakoko: 16:9

Valmistaja: Memfis Film AB.

Elokuvan arviointi: Tulipahan katsottua, eikä tee yhtään mieli katsoa toiste.

Henkilöt

Elin Alexandra Dahlström
Agnes Rebecca Liljeberg
Jessica Erica Carlson
Johan Mathias Rust
Markus Stefan Hörberg
Viktoria Josefin Nyberg
Pappa Olof Ralph Carlsson
Mamma Karin Maria Hedborg
Lillebror Oskar Axel Widegren
Mamma Birgitta Jill Ung
Camilla Lisa Skagerstam
Elins Kompisar Lina Svantesson
Johanna Larsson
Elinor Johansson
Jessica Melkersson
Mannen i bilen Bo Lyckman
Johans Lillebror Daniel Teider
Bengtsson Nils Björkman
Lärare 1 Per Larsen
Lärare 2 Kenneth Larsson
Hockeytränare Karl Strandlind
Markus kompis Peter Teider
Tjej som gråter Linda Malmqvist[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 28.8.2009 19:48:04
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021