OikeudenpalvelijaMick Haller on asianajaja, kiero kuin mikä. Käsi on aina asiakkaan taskussa ja lappaamassa toisten rahoja omiin taskuihinsa. Tietää, mikä on oikein ja väärin. Joskus hän tekee niin kuin näkee oikeaksi, lakia hipoen.

Mick Haller menee oikeuteen ja tapaa takuutoimiston miehen Valin, joka järkkää Mickille kovaa keikkaa. Rikasta päämiestä Louis Rouletia syytetään naisen kimppuun käymisestä veitsen kanssa. Sillä välin pitää hoitaa pari pienempää keikkaa. Pienellä keskustelulla Reynaldo järjestää Mickin asiakkaan Harold Caseyn käsittelyn mahdollisimman aikaiseen vaiheeseen, että Mick ehtii Inglewoodiin tapaamaan rikasta päämiestä. Mick kertoo Haroldille, että hänen käsittelyynsä tarvitaan rahaa ja anoo jutun käsittelyn siirtoa. Niinpä asiakas joutuu odottelemaan sellissä, kunnes asianajaja toisin ilmoittaa.

Mick astuun autoonsa ja pyytää kuljettajaansa Earlia ajamaan Inglewoodiin pienellä kiireellä. Toimistosta soitetaan ja kerrotaan kuulumiset. Matkalla he saavat seuraa moottoripyöräjengistä, jonka pomo tulee jututtamaan Mickiä. Pomo on huolestunut kun hänen kaverinsa on edelleen vankilassa. Mick saa puristettua ylimääräistä rahaa pomolta ja pääsee jatkamaan matkaa.

Mick menee tapaamaan putkassa istuvaa Louis Rouletia ja saa kuulla päämiehensä tarinaa. Perheen lakimies Cecil Dobbs on myöskin tulossa oikeuteen. Tarkoituksena on saada Louis vapaaksi takuita vastaan. Rikas äiti Windsor aikoo pantata talon miljoonan dollarin takuita varten.

Mick jututtaa jutun syyttäjää ja saa taivutettua tämän takuisiin. Syyttäjä sattuu olemaan hyvin läheinen Mickille.

Takuut onnistuvat ja Mick tapaa perheen juristin. Ulkona odottaa myös mies uutiskameran kanssa. Lakimies Dobbs on hyvin huolissaan mahdollisesta julkisuudesta. Niinpä Mick järjestää jutun hieman toisin kuvaajan Sticksin kanssa. Päätteeksi Mick puristaa kunnon diilin.

Mickillä on vielä toinen juttu. Naista syytetään prostituutiosta ja kokaiinin hallussapidosta. Hän haluaisi vieroitukseen, mutta enää ei tunnu olevan mahdollista. Tosin, naisen tiedoilla kokaiinimiestä Hector Moyesia vastaan, voi olla mahdollista käänne parempaan.

Mick tapaa tutkijansa Frank Levinin kanssa Louisin ja Dobbsin. Louis kertoo olleensa paukuilla eräässä baarissa ja saaneensa eräältä ilotytöltä Regina "Reggie" Campolta lautasliinassa nimen, osoitteen ja summan. Louis kertoo tapahtumista naisen luona ja kuinka hänen kimppuunsa oli hyökätty. Hän oli herännyt poliisin tuloon. Mick ja Frank jatkavat asian selvitelyä paikallisessa baarissa, jonne tulee myös Mickin ex-vaimo/syyttäjä Maggie.

Mickille selviää, että Louis on valehdellut hänelle parissa asiassa.

Komisario Kurlen tapaa Mickin kertoen toisesta tapauksesta. Nainen murhattiin ja väärä mies on saamassa tuomion.

Mick huomaa, että juttu muistuttaa erästä toista tapausta ja ryhtyy kaivelemaan arkistojaan. Hän tutkii juttuja tarkemmin ja huomaa, että Louis ei olekaan ihan puhdas pulmunen. Omituisinta on, että lakimiehen omatunto alkaa soimata. Hän ei voi saattaa omaa asiakastaan tuomiolle menettämättä lupaansa ja hän pyytää tutkijaansa tutkimaan uusia asioita. Palatessaan kotiin, hän huomaa hänen päämiehensä tulleen käymään ja uhkailemaan jalkapannastaan huolimatta.

Ollessaan tyttärensä jalkapalloharjoituksissa, hänen ex-vaimonsa saapuu. Frank Levin on kuollut. Mick tietää tappajan, mutta ei pysty todistamaan ja vaikka pystyisi, niin hän ei voi tehdä mitään.

Mick löytää Frankin viimeisen viestin ja soittaa komisario Sobelille ja lupaa kopion. Käy ilmi, että Frank tapettiin tutulla aseella.

Oikeudessa Mick puolustaa asiakastaan ja ulkopuolella odottaa poliisi etsintäluvan kanssa. He ovat saaneet selville, että Mickillä on samanlainen ase kuin jolla Frank Levin ammuttiin. Mickin isä oli saanut sen aikoinaan Mickey Cohenilta.

Mickey kuulee tunnetusta vasikasta Corlissista, joka oli samaan aikaan Louisin kanssa putkassa. Nykyisin hän istuu USC Medissä. Mickey piristyy ja lähtee tapaamaan asiakastaan samaiseen paikkaan.

Oikeudessa Mick hiillostaa kanteen nostanutta naista ja syyttäjällä on tarjous, jota Louis ei hyväksy. Seuraavana päivänä Louis joutuu todistamaan. Syyttäjä saa lykkäyksen vielä seuraavaan päivään uuden todistajan takia. Todistaja vain ei osoittaudu kovin luotettavaksi. Lopulta oikeus voittaa, vai voittaako? Ei kun?


Voit valita puhuttuna kielet: Englanti,

Tekstitykset tulevat kielillä: Norja, ruotsi, suomi.

Kesto: 1h 53 min, valmistusvuosi 2011.

Alkuperäinen nimi:The Lincoln Lawyer

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: .

Elokuvan arviointi: Erittäin jännittävä ja nautittava.

Kieliarvostelu: Ei katsottavissa englanninkielisellä tekstityksellä.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:

Henkilöt

Michael "Mick" Haller Matthew McConaughey
Maggie McPherson Marisa Tomei
Louis Roulet Ryan Philippe
Frank Levin William H. Macy
Ted Minton Josh Lucas
Val Valenzuela John Leguizamo
Jesus Martinez Michael Peña
Cecil Dobbs Bob Gounton
Mary Windsor Frances Fisher
Detective Lankford Bryan Cranston
Eddie Vogel Trace Adkins
Earl Laurence Mason
Reggie Campo Margarita Levieva
Lorna Pell James
Corliss Shea Whigham
Gloria Katherine Moennig
Detective Kurlen Michael Paré
Detective Sobel Michaela Conlin
Hayley Haller Mackenzie Aladjem
Judge Fullbright Reggie Baker
Baliff Reynaldo Javier Grajeda
Harold Casey David Castro
Tuomari Orton Powell Conor O'Farrell
Syyttäjä Charlie Hirsch
Pyöräilijä Roland Feliciano
Van Nuys Judge Jeffrey Cole
Maggie's Co-Counsel Andrew Staes
Sticks Donnie Smith
Leslie Faire Erin Carufel
Officer Maxwell Sam Upton
Officer #2 Matthew Moreno
Officer #3 L. Emille Thomas
Minton's Secretary Kate Mulligan
Golfer #1 Edwin Dunn
Golfer #2 Eric Huus
Golfer #3 Rick Filkins
Junior Prosecutor Melanie Molnar
Diner Waitress Stephanie Mace
Donna Renteria Yari Deleon
San Quentin Guard Christian George
Bartender Randy Mulkey
L A Rehab Guard Scott Wood
Court Clerk Earl Carroll
Assistant DA Melanie Benz
Charles Talbot Eric Etebari
Court Stenographer Sharyn Bamber


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 27.10.2012 09:49:59
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021