Staten Island

Staten Island on yksi New Yorkin kaupunginosista, jossa asuu kaikenlaisia ihmisiä tavallisista ganstereihin. Gangsteripomo Parmetto Tarzo kuulustelee yhtä kriminaalia, joka oli kavereittensa kanssa murtautunut tämän kotiin ja ampunut hänen äitiään. Kesken kaiken hän saa puhelun, joka siirtää keskustelun. Hän menee uimahalliin ja pyrkii ennätysten kirjoihin olemalla veden alla ja lyömällä edellisen ennätyksen 9 minuutin sukelluksella. Yritys epäonnistuu, mutta paranee koko ajan.

Pienessä Italialaisessa herkkupuodissa kuuro Jasper palvelee asiakkaitaan. Sully kertoo lapsesta, jonka hänen vaimonsa Mary synnyttää piakkoin. Myymälään saapuu iso pomo Tarzo itse. Hänellä on hommia Jasperille.

Pienessä ravintolassa Tarzo keskustelee alaistensa kanssa muista ryöstön tehneistä kavereista. Lopulta hän kertoo suunnitelmastaan ottaa koko Staten Island haltuunsa. Hän haluaa olla Staten Islandin ainoa rikollispomo.

Tarzo nauttii äitinsä laulusta ja vie tämän nukkumaan. Hän saa puhelun, jossa kuulee suunnitelman vuotaneen. Hän lähtee liikkeelle, mutta tämä ei huomaa, että häntä seurataan. Eikä seuraaja huomaa, että seuraajaa seurataan. Seuraaja ampuu Tarzoa ja auto uppoaa jokeen. Paikalle saapuu viimeinen seuraaja Jasper, joka katsoo jokeen ja huomaa, ettei ketään näy ja poistuu. Tarzo nousee vähän ajan päästä pintaan. Hän kaatuu maahan ja herää aamulla sekavana. Hän lähtee kävelemään ja törmää erikoiseen tilanteeseen. Yksi mies istuu puussa ja kaksi tahtoo kaataa sen. Tarzo saapuu parkkipaikalle ja pyytää kyytiä, mutta huomaa alaistensa joukossa ylimääräisen ihmisen. Hän palaa metsään ja ryhtyy vastustamaan puiden kaatamista. Hän tekee puuhun lavan ja kertoo paikalle kärrätylle äidilleen suunnitelmansa menneen myttyyn ja olleensa valmis tappamaan itsensä. Jutustelun lomassa puun oksalle istahtaa kotka.

Nuoripari Halverson juhlii hääpäiväänsä ja päättää hankkia lapsen. Tulevan isän päivätyö ei ole juhlavaa, sillä hän tyhjentää ihmisten jätevesikaivoja. Nuoripari päättää mennä lääkärille kysymään, että missä vika, kun lasta ei kuulu. Odotellessa Sully näkee mainoksen, jossa lapsista voidaan uuden menetelmän avulla tehdä superälykkäitä. Lääkäri kertoo ratkaisun perusongelmaan, mutta Sully haluaa kysyä superälykkäistä lapsista. Hän kuulee, että kyseessä on alkioasteen geenimanipulointi. Siinä tehdään geneettisiä muutoksia.

Sullyn homma tuntuu todella haisevan, mutta illalla on kivaa tiedossa. Sully kertoo käyneensä lääkärillä uudelleen ja kuulleensa keinosiemennyksestä ja kalliista hinnasta. Homma maksaa 50.000 dollaria. Töissä Sully juttelee työkaverilleen Eddielle ja kysyy, että kenelle pitäisi soittaa, jos joku pitäisi ryöstää. He päättävät ryöstää Parmie Tarzon, vaikka tietävät, että kuka on kyseessä. He murtautuvat taloon ja yksi miehistä menee hoitamaan kassakaapin. Sully kuulee meteliä ja menee katsomaan Eddietä. Tämä onkin ampunut Parmien äitiä ja teipannut tämän suun. He ovat jo lähdössä, mutta Sully palaa takaisin ja soittaa ambulanssin. He pakenevat ja Sully soittaa sairaalaan ja kysyy naisen vointia. Sen jälkeen hän soittaa Marylle ja valehtelee voittaneensa rahat. Sully saattaa vaimonsa Maryn operaatioon.

Sully kertoo Jasperille Maryn synnyttävän pian ja hänen poikansa parantavan syövän. Iso pomo Tarzo saapuu ja haluaa jutella Jasin kanssa. Töissä Sully menee vessaan, kun halliin saapuu Tarzon miehiä ja vievät Eddien. Sully pelästyy ja päättää lähteä pakoon. Hän kertoo Marylle totuuden. Tarzon miehet saavat hänet kiinni.

Jasper menee tapansa mukaan raviradalle, mutta ei voita mitään. Seuraavana päivänä Tarzo miehineen saapuu ja heillä on Jasperille homma. Hänen pitää hävittää yksi ruumis. Jasper leikkaa tapansa mukaan uhrin ylimmän napin, laittaa sen talteen ja aloittaa hommat. Illalla hän tarkistaa kaikki veosdlyöntilistat ja menee seuraavana päivänä radalle. Hän voittaa 47.000 dollaria ja juhlii illalla shampanjalla. Hän tekee ostoslistan, jolle hän saa kirjoitettua vain uuden työtakin.

Jasper kertoo Sullylle voittorahoista ja ehdottaa, että Sully lähtisi matkoille. Hän saa Tarzolta uuden keikan ja katsoo illalla televisiota ja kokee herätyksen tapaisen. Hän pyytää Tarzon miestä hankkimaan hänelle pari asetta. Tämä tuo ne ja Jasper ryhtyy harjoittelemaan. Hän seuraa Tarzoa tämän kotiin ja myöhemmin sillalle, jossa tappaja ampuu Tarzon.

Tarzo seisoo puuhun kyhäämällään lavalla poliisin vahtiessa häntä. Tarzon miehet kuulustelevat Sullya ja antavat tälle mahdollisuuden hankkia rahat takaisin. Sully menee Jasperin luo kysymään rahoja. Jasper antaa rahat ja Sully lähtee luottavaisena. Lehdistö saapuu Tarzon luokse ja saa lausunnon metsän pelastamiseksi. Jasper lukee aamulla lehdestä Tarzosta. Tämä taas saa tietää ihmisten ja pormestarin saapuvan paikalle. Jasper epäröi ampua hänet. Hän saa uuden homman. Sully makaa pussissa. Tarzo saapuu kotiinsa ja Jasper ampuu hänet. Hän poistuu ja ampuu kolme Tarzon miestä.

Vuosia myöhemmin Jasper vierailee Tarzon pelastamassa puistossa ja tapaa Maryn ja tämän pienen pojan, joka on niin älykäs, että on oppinut televisiosta viittomakieltä.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti,

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, norja,

Kesto: 1h 32 min, valmistusvuosi 2009.

Alkuperäinen nimi: Staten Island

Kuvakoko: 2.35:1.

Valmistaja: .

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvin erikoinen ja osa tapahtuu kahdesti. Sen katsoo jotenkuten kerran, mutta toinen kerta sa jäädä tekemättä. Paranee loppua kohti. Viimeinen 10 minuuttia on hyvä.

Henkilöt

Sully Halverson Ethan Hawke
Parmie Tarzo Vincent D'Onofrio
Jasper Sabiano Seymour Cassel
Mary Halverson Julianne Nicholson
Eddie DiGuilio Jeremy Schwartz
Tall Man David Vadim
Franco Steven Randazzo
Giammarino Dominic Fumusa
Tarquinio John Sharian
Gianina Tarzo Rosemary DeanGelis
Bill Quinlan Michael Hogan
Marie Cacioppo Sara Surrey
Dr. Lefkovic Lynn Cohen
Tree Man Ian Brennan
Cop 1 Larry Mitchell
Officer Rodriguez Adrian Martinez
Albie Frank Pando
Chainsaw Man 1 Dennis Paladino
Chainsaw Man 2 Dominic Marcus
Land Owner 1 Ken Marks
Manny the Cashier Bill Cwikowski
News Woman Maggie Moore
Sullivan Ezra Schwerner
Ver J.D. Daniels
[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 21.1.2010 15:12:40
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021