The Indian Runner

Joe Roberts toimii pienen kaupungin Sheriffinä ja joutuu takaa-ajotilanteeseen, jossa mies yrittää ampua Joen, kuitenkin tämä ehtiikin ensin. Poliisilaitoksella miehen äiti uhkailee ja mies ryhtyy laulamaan kuin kirotakseen Joen.

Joe perheineen odottaa tämän veljen Frankin saapumista Vietnamin sodasta. Äkkiä yöllä Joen vaimo Maria kuulee alakerrasta jotain, eikä saa miestään hereille. Niinpä Maria lähtee Joen aseen kanssa tervehdyskäynnille alakertaan, jonne on saapunut Frank. Aamulla Joe lähtee viemään Frankin vanhemiensa luokse, kun Frank ryhtyy yllättäen lumisotasille ja lähteekin omille teilleen tapaamatta vanhempiaan. Joe käy kertomassa vanhemmilleen Frankin käynnistä. Nämä eivät pahemmin hätkähdä. kun poika ei tullutkaan kylään.

He eivät kuule Frankista puoleen vuoteen ja Joe hautaa isänsä kanssa äitinsä. Isä kertoo Joelle, että Frank on vankilassa. Frankin tyttöystävä Dorothy on kirjoittanut isälle ja kertonut.

Joe kertoo vaimolleen lähtevänsä hakemaan veljensä ja tämän tyttöystävän kotiin. Joe ei halua ensin näyttäytyä veljelleen ja lähtee seuraamaan heitä. Kun Dorothy lähtee kaunpungille, Joe menee tapaamaan veljeään. He kaikki lähtevät ulos syömään ja ehdottaa Frankille saapumista kotiin, mutta tämä ei halua. Joe palaa kotiin, jossa Maria vaimo polttaa marijuanaa. Joe tietää sen ja huutaa pihalta varoituksen. Joe perheineen kutsuu isänsä kylään ja he syövät yhdessä illallisen. Isä kertoo aikovansa myydä talonsa ja muuttaa asuntovaunuun.

Frank varastaa urheiluauton hienon talon luota ja käy ryöstämässä huoltoaseman. Frank kyllästyy autoon ja tuikkaa sen tuleen. Isä katselee perheen kaitafilmejä ja muistelee menneitä. Frank käy hakemassa Dorothyn, kun Joe saa keskellä yötä oudon puhelun isältään. Joen pitäisi laittaa yksi korkkimaton lista kiinni. Apulaissheriffi tulee aamuyöllä tapaamaan Joea ja kertoo tämän isän ampuneen itsensä.

Joen vaimo Maria opettaa seudun ihmisille englantia ja juuri yhden oppilaan poistuessa Dorothy saapuu paikalle. Joe menee hakemaan Frankin luokseen ja kuulee Dorothyn odottavan vauvaa. Joe ja Frank lähtevät Joen vanhalle tilalle ryypiskelemään ja sekoilemaan.

Joe pääsee töihin siltatyömaalle ja tekee ahkerasti töitä. Joe taas laittaa pihalleen kasvimaata. Joe kosii Dorothya ja he menevät naimisiin. Eräänä iltana vauva potkii Dorothyn mahassa ja Frankin tekisi mieli mennä testaamaan patjan jousia, mutta Dorothy ei halua ja Frank sekoaa. Hän menee paikalliseen ravintolaan ja hakkaa sivullisen ihmisen. Joe saapuu paikalle ja järjestää niin, että Frank pääsee pälkähästä varsin kivuliaalla tavalla.

Aamulla Frank lähtee polkupyörällä tapaamaan veljeään ja hakemaan autoaan. Palatessa Joe antaa kyydin ja he juttelevat keskenään apulaissheriffin ajaessa Frankin autoa. Frank palaa töihinsä ja jatkaa elämäänsä. Viimein Dorothyn ja Frankin vauva ilmoittaa tulostaan. Joen ja Marian mennessä tapaamaan heitä, lähtee Frank karkuun. Hän menee aikaisempaan ravintolaan, jossa hän pisti hyrskyn myrskyn. Joe seuraa perässä ravintolaan. Yhteisen juttutuokion jälkeen Joe lähtee Dorothyn luokse. Viimein Frank sekoaa totaalisesti kun samanaikaisesti Dorothy synnyttää. Joe saa puhelun ja näkee Frankin talon ulkopuolella. Hän lähtee ajamaan tätä takaa. Lopulta Frank katoaa lopullisesti.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ranska, saksa, italia, espanja

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ranska, saksa, puola, tsekki, unkari, hindi, turkki, tanska, arabia, bulgaria, ruotsi, suomi, islanti, hollanti, norja, portugali, kreikka, heprea, espanja, italia,

Kesto: 2h 1 min, valmistusvuosi 1991.

Alkuperäinen nimi: The Indian Runner

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: The Mountain Film Group.

Elokuvan arviointi: E-r-i-t-t-ä-i-n p-i-t-k-ä-s-t-y-t-t-ä-v-ä.

Henkilöt

Joe David Morse
Frank Viggo Mortensen
Maria Valeria Gound
Dorothy Patricia Arquette
Father Charles Bronson
Mother Sandy Dennis
Caesar Dennis Hopper
Randall Jordan Rhodes
Raffael Enzo Rossi
Mr. Baker Harry Crews
Mrs. Baker Eileen Ryan
Joe (12) Trevor Endicott
Frank (7) Brandon Fleck
Lady at Carwash Kathy Jensen
Deputy #1 Jim Devney
Doctor Dr. Leland J. Olson
Hotel Manager Annie Pearson
Clyde Thomas Blair Levin
Lucy V. Stacy Klein
Miguel Benicio Del Toro
Randall's Partner James J. Luxa
Cellmate Adam Nelson
Guy on Commode Eddie Katz
Indian Runner Kenny Stabler
Young Indian Runner Don Shanks
Circus Midget Neal Stark
Bearded Lady Larry Hoeffling
Man at Del Mar Phil Gould
Frank's Boss Chuck Ulmer
Dorothy's Father Joe Martin
Dorothy's Mother Helen Halmes
Kid on Highway Jimmy Intveld


Päivitetty 2.5.2010 21:30:16
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021