Terrorin vallassa

Luutnantti Andre Duvalier Arnstadtin rykmentistä on eksynyt ja kohtaa meren rannalla kauniin mystisen naisen Helenen, joka viimein katoaa yhtä mystisesti. Kotka hyökkää hänen kimppuunsa ja hän herää vanhan naisen mökissä, jonne saapuu myös Gustaf. Mökissä on myös kotka, joka oli hyökännyt Duvalierin kimppuun. Hän seuraa kotkaa ja löytää metsästä tytön ja kadottaa tämän uudelleen löytäen Gustafin, joka kertoo paroni von Leppestä ja riivatusta tytöstä. Duvalier etsii linnan ja näkee tytön ikkunassa. Hän pääsee linnaan ja näkee taulun, jossa on paronitar Ilsa von Leppe ja samannäköinen tyttö. Duvalier saa yösijan ja näkee yöllä tytön ikkunastaan ja lähtee pihaan, josta hän löytää paronittaren haudan. Hän palaa takaisin linnaan. Linnassa palvelija Stefan ja paroni haluavat päästä Duvalierista eroon ja toivovat tämän lähtevän. Duvalier vaatii kuitenkin vastauksia ja paroni kertoo vaimostaan Ilsasta ja siitä, kuinka hän itse oli palannut sodasta kotiin löytäen vaimonsa toisen miehen sylistä. Niinpä hän oli tappanut vaimonsa ja tämän rakastajan.

Gustaf varoittaa Ilsaa, jonka vanha nainen on kutsunut merestä. Stefan löytää vanhansta paronin omistamasta mökistä vanhan naisen Katherinen, joka juttelee tytön kanssa tehden taikojaan. Nainen kertoo Ilsan rakastajan Erikin asuneen samaisessa mökissä aikaisemmin.

Gustaf näkee poistumassa olevan Duvalierin ja haluaa jutella tämän kanssa, mutta lintu hyökkää Gustafin kimppuun ja kaivaa silmät tämän päästä. Duvalier palaa linnaan ja kohtaa Helenen, joka katoaa taas mystisesti. Duvalier näkee paronin menevän kryptaan ja seuraa perässä. Hän saa selville, että paronin pitäisi täyttää krypta vedellä ja tappaa itsensä, jotta hän ja Ilsa voisi olla yhdessä ikuisesti.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi.

Kesto: 79 min, valmistusvuosi 1963.

Alkuperäinen nimi: The Terror.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja:

Elokuvan arviointi: Elokuva on saattanut olla katsomisen arvoinen joskus vuonna 1963, mutta vuoden 2009 mittapuun mukaan voi rehellisellä mitalla sanoa, että elokuva on todella huono, eikä sitä todellakaan kannata katsoa, ellei harrasta nimenomaan vanhoja elokuvia.

Henkilöt
Paroni von Leppe Boris Karloff
Andre Duvalier Jack Nicholson
Sandra Knight
Richard Miller
Dorothy Neumann
Jonathan Haze[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 27.10.2012 10:25:09
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021