99 Frangia

Octave Parango on sikamaisesti ansaitseva mainossuunnittelija suuressa mainostoimistossa. Hän on jatkuvasti joko kännissä tai pöllyssä tai kumpaakin. Hän hyppää katolta alas ja kertoo tarinansa. Eräänä aamuna hän herää asunnoltaan hirveiden pippaloiden jäljiltä, oksentaa kylpyammeessa nukkuvan naisen päälle ja vetää aamiaiseksi muutaman viivan kamaa. Vetää päälleen vaatteet, joita tavallinen kansa näkee vasta kuukauden päästä.

Octave ja Charlie menee Starlightin kokoukseen. Hänen pitäisi tehdä jugurttimainos. Hän kertoo ehdotuksensa. Pääpomo Alfred Duler ei oikein tykkää ajatuksesta ja kertoo mielipiteensä. Octave saa tarpeekseen ja haluaa ottaa lopputilin. Mutta ottaakin pitkän viivan. Hän tutustuu harjoittelijaan Sophieen ja käy muutaman kerran ulkona ja viimein Sophie ilmoittaa olevansa raskaana. Octave ei tiedä mitä sanoa ja heille tulee ero. Viimein Octave masentuu. Lisäksi pomot käyvät pommittamassa jugurttimainosta, jolloin Octave ja Charlie kirjoittavat käsikirjoituksen. Octave saa videon Ultraäänitutkimuksesta ja näkee tyttärensä. Heti perään Octave vetää kamaa naamaan ja bailaa ankarasti. Heti perään hän sekoilee oikein urakalla sekoittaen todellisuuden ja mainosmaailman keskenään, kumauttaa Jeffiä päähän ja saa sairaskohtauksen. Hänet viedään pöpilään joksikin aikaa.

Pöpilästä poistuttuaan hän menee tuotantokokoukseen ja ryhtyy kuvittelemaan kaikenlaista. Hän päätyy Miamiin Floridaan kuvaamaan mainosta ja päättää tehdä oman version mainoksesta. Kuvausten jälkeen Octave ystävineen lähtee ajelulle ja päätyy nauttimaan aivan uutta huumetta ja saa kunnon tripin.

Henkilöluettelon jälkeen tulee vaihtoehtoinen loppu.

Voit valita puhuttuna kielet: Ranska.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi.

Kesto: 100 min, valmistusvuosi 2009.

Alkuperäinen nimi: 99 Francs.

Kuvakoko: 2.35:1. Zoomilla saat kuvan täyteen kokoon. Kuten Zoom 2.

Valmistaja: Panvision.

Elokuvan arviointi: Elokuva ei ole katsomisen arvoinen. Ainoa mielenkiintoinen osa on vaihtoehtoinen loppu.

Henkilöt

Octave Jean Dujardin
Charlie Jocelyn Quivrin
Jeff Patrick Mille
Sophie Vahina Giocante
Tamara Elisa Tovati
Duler Nicolas Marie
Marc Maronnier Antoine Basler
Giovanni Fosco Perinti
Jean-Christian Gagnant Dominique Bettenfeld
Fabienne Cendrine Orcier
Steven Dan Herzberg
Dealer Asene Mosca
Pere Groobad Niels Dubost


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 15.10.2009 11:07:56
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021