Scrooged Haamujen Kosto

Francis Xavier Cross eli Frank Cross on televisiopomo ja hänellä riittää puuhaa IBC-televisioyhtiössä. Joulu on tulossa ja jouluaaton live-ohjelma pitäisi saada kasaan, mutta mikään ei tunnu toimivan. Hänellä on oma näkemyksensä, millainen jouluaaton ohjelman tulee olla. Eliot Loudermilk uskaltaa sanoa vahvan mielipiteensä ja saa siitä hyvästä potkut. Frankin sihteerillä Gracella on ikävä tehtävä joululahjalistan kanssa ja lähes kaikki saavat pyyhkeen. Jopa Grace saa pyyhkeen ja Joulubonuksen sijaan kasvopyyhkeen. Pääjohtaja Preston Rhinelander poikkeaa ja hän haluaa ohjelmia kissoille ja koirille. Velikin käy pyytämässä häntä joulupäivälliselle. Frank käy hakemassa ihmisyyden palkinnon, jonka hän jättää taksiin. Eliot Loudermilkilla ei mene kovin hyvin ja sihteeri huomaa maksaneensa 200 dollaria lääkäristä, joka oli huomannut, ettei hänen poikansa puhu. Toimistossa Frank saa yllättävän vieraan. Se on hänen entinen pomonsa Lew Hayward, joka on ollut kuolleena monta vuotta. Hän varoittaa Frankia, että jos tämä ei muuta tapojaan, tulee hänestä samanlainen. Frank tulee saamaan vieraakseen kolme haamua. Ensimmäinen tulee jo seuraavana päivänä puolenpäivän aikaan. Frank Crossin puhelin soittaa automaattisesti hänen entiselle tyttöystävälleen Claire Phillipsille, joka saapuu kuvauspaikalle. Tapaaminen ei onnistu ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Päivällisellä hänen pomonsa Preston Rhinelander kertoo järjestäneensä Frankille apua Brice Cummingsin muodossa. Mies ärsyttää Frankia kovasti, vaikka hän yrittää olla vain avuksi. Harmi vain, että tuo apu sattuu tulemaan juuri klo 12, kun ensimmäisen haamun pitäisi saapua ja Frank saa sätkyn sekä näkee näkyjä, joita muut eivät näe. Hän ottaa vauhdikkaan lähdön ja saa taksin alleen. Valitettavasti meno on sen verran vauhdikasta, että Frankia pelottaa ja sietäisi pelätäkin, sillä kuskina on menneiden joulujen haamu. Se vie Frankin useisiin vanhoihin jouluihin ja saa hänet ajattelemaan edes vähän. Frank huomaa äkkiä olevansa nykyisyydessä ja jouluillan kuvausharjoituksissa.

Eliot Loudermilkilla ei mene kovin hyvin ja hän joutuu luovuttamaan verta saadakseen rahaa. Tällöin Frank pistäytyy Claire Phillipsin hyväntekeväisyysprojektissa, jossa kaikki ei tunnu sujuvan. Ja Frank repii taas pelihousujaan. Suoran lähetyksen harjoitukset tuntuvat sujuvan Brice Cummingsin johdolla. Kaikki muut lähtevät ruokatauolle, mutta Frank saa Nykyisen joulun haamun vieraakseen. Tämä vie Frankin katsomaan sihteerinsä Gracen ja veljensä sekä tämän ystävien joulua ja myös muuta. Studiolla esitetään suorana Charles Dickensin Saiturin joulu ja Frank siirtyy toimistoonsa juomaan ja avaamaan veljensä joululahjaa. Eliot Loudermilk saapuu haulikon kanssa ampumaan Frankia. Paetessaan Eliotia, hän kohtaan tulevan joulun haamun.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, saksa, ranska, italia, espanja, unkari.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, Englanti kuulovammaisille, ranska, hollanti, arabia, kreikka, saksa, turkki, italia, espanja, portugali, ruotsi, tanska, norja, suomi, tsekki, heprea, puola.

Kesto: 1h 37 min, valmistusvuosi 1988.

Alkuperäinen nimi: Scrooged.

Kuvakoko: 1.78:1.

Valmistaja: Paramount.

Elokuvan arviointi: Elokuva on ihan hyvä ja sen katsoo mielellään. Toisen kerran kanssa voi mennä hieman aikaa.
Henkilöt:

Ohjaus Richard Donner
Frank Cross Bill Murray
Claire Phillips Karen Allen
Lew Hayward John Forsythe
Brice Cummings John Glover
Eliot Loudermilk Bob Goldthwait
Ghost of Christmas Past David Johansen
Ghost of Christmas Present Carol Kane
Preston Rhinelander Robert Mitchum
Calvin Cooley Nicholas Phillips
Herman Michael J. Pollard
Grace Cooley Alfre Woodard
Gramma Mabel King
James Cross John Murray
Jacob Marley Jamie Farr
Himself Robert Goulet
Scrooge Buddy Hackett
Himself John Houseman
Himself Lee Majors
Ghost of Christmas Present (TV) Pat McCormick
Earl Cross Brian Doyle Murray
Herself Mary Lou Retton
Santa Claus Al "Red Dog" Weber
Mrs Claus Jean Speegle Howard
June Cleaver June Chandler
Wally Cleaver June Chandler
Ted Mary Ellen Trainor
Wayne Bruce Jarchow
Executives Sanford Jensen
Executives Jeffrey Joseph
Executives Dick Blasucci
Archbishop Peter Bromilow
IBC Guards Bill Marcus
Cal Gibson
Steven Cooley Damon Hines
Shasta Cooley Tamika McCollum
Randee Cooley Koren McCollum
Lanell Cooley Reina King


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 26.7.2009 10:21:02
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021