Kairon Purppuraruusu

Cecilia työskentelee kahvilassa tarjoilijana ja höpöttää koko ajan pelkästään elokuvista. Hänen miehensä Monk taas on työtön, pelaa rahasta ja juo kavereitten kanssa. Cecilian ainoa huvi on käydä elokuvissa. Hän menee katsomaan Kairon purppuraruusua. Seuraavana päivänä hän vain haaveilee, mutta menee taas illalla katsomaan samaa elokuvaa. Palattuaan kotiin, hän löytää miehensä toisen naisen seurasta ja päättää lähteä pois. Hän palaa takaisin ja sekoilee töissään ja saa potkut. Hän menee katsomaan Kairon purppuraruusua kerran toisensa jälkeen ja äkkiä Tom Baxter niminen henkilö huomaa Cecilian ja ryhtyy juttelemaan hänelle päättääkin siirtyä oikeaan maailmaan. Valitettavasti koko elokuva menee ihan sekaisin ja kaikki näyttelijät puhuvat elokuvateatterin omistajalle.

Celicia ja Tom menevät vanhaan huvipuistoon ja Tom päättää jäädä oikeaan maailmaan. Ihmiset haluavat rahat takaisin ja teatterin hoitaja on nesteessä. Hän soittaa elokuvan tuottajalle, joka ei meinaa uskoa koko juttua. He päättävät soittaa Gil Shepherdille, joka näyttelee Tom Baxteria.

Cecilia ja Tom menevät syömään ja juomaan. Kun tulee laskun aika, antaa Tom leikkirahaa, joka kelpaa vain elokuvissa ja on aika kadota. Kumma kun autokaan ei lähde käyntiin. Elokuvissa ne lähtee käyntiin ilman virta-avainta. On aika poistua. Tom yrittää houkutella Ceciliaa Kairoon ja huomaa todellisuuden olevan erilaista kuin elokuvissa. Kotona on Cecilialla selittämistä miehelleen.

Elokuvan tuottaja ja Gil Shepherd yrittää selvitellä Tomin seikkailua yhdessä elokuvan näyttelijöiden kanssa. Gil menee läheiseen kahvilaan soittamaan ja törmää hämmästelevään Ceciliaan. Viimein Gil ymmärtää Cecilian tietävän Tomin olinpaikan. Monk kuulee kaveriltaan Ceciliasta ja tämän kummallisesta kaverista. Tällä välin Cecilia vie Gilin tapaamaan Tomia, joka ei halua palata elokuvaan. Hän lähtee kaupungille Cecilian kanssa. Monk löytää heidät ja syntyy tappelu. Gil menee tapaamaan Ceciliaa ja yrittää puhua tätä ympäri saamaan Tom palamaan elokuvaan. Yhdessä he lähtevät lounaalle. Tom odottelee puistossa, kun Emma saapuu ja vie hänet ilotaloon. Siellä tytöt yrittävät saada häntä viihtymään sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuitenkaan Tom ei oikein ymmärrä, että mistä on kyse ja kertoo olevansa rakastunut Ceciliaan.

Tom vie Cecilian musiikkikauppaan ja ostaa tälle ukulelen ja pitkän runoilun jälkeen suutelee häntä. Elokuvassa kaikki hahmot ovat lopen kyllästyneitä ja tuottajalla on ongelma, koska Ton on karannut jo neljästä elokuvasta. Tom vie Cecilian elokuvaan ja yhdessä he lähtevät Copacabanaan juhlimaan. Siellä homma ei mene ihan käsikirjoituksen mukaan ja he lähtevät muihin paikkoihin palaten myöhään. Gil saapuu elokuvateatteriin ja kosii Ceciliaa, joka valitsee oikean ihmisen ja oikean maailman Tomin palatessa elokuvaan. Cecilia menee pikavauhtia kotiin pakkaamaan tavaransa. Monk ei tykkää ajatuksesta, mutta Cecilia lähtee. Hän saapuu elokuvateatterille, josta Gil onkin jo lähtenyt.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, Magyar, Polski.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, Heprea? Arabia? Magyar, Polski, Portuques, Romana, Srpski.

Kesto: 1h 18 min, valmistusvuosi 1985.

Alkuperäinen nimi: The Purple Rose of Kairo.

Kuvakoko:

Valmistaja: Twentieth Century Fox.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erikoinen, mutta sen katsoi. Toisen kerran kanssa voi olla tekemistä.

Henkilöt

Mia Farrow Cecilia
Jeff Daniels Tom Baxter, Gil Shepherd
Danny Aiello Monk
Irving Metzman Theater Manager
Stephanie Farrow Cecilia's sister
David Kieserman Diner Boss
Elaine Grollman Diner Patrons
Victoria Zussin
Mark Hammond
Wade Barnes
Joseph G. Graham
Don Quigley
Maurice Brenner
Paul Herman Penny Pitchers
Rick Petrucelli
Peter Castellotti
Milton Seaman Ticket buyers
Mimi Weddell
Tom Degidon Ticket Taker
Mary Hedahl Popcorn seller
Edward Herrmann Henry
John Wood Jason
Deborah Rush Rita
Van Johnson Larry
Zoe Caldwell The Countess
Eugene Anthony Arturo
Ebb Miller Bandleader
Karen Akers Kitty Haynes
Annie Joe Edwards Delilah
Milo O'Shea Father Donnelly
Peter McRobbie The Communist
Camille Saviola Olga
Juliana Donald Usherette
Dianne Wiest Emma
Ken Chapin Reporters
Robert Trebor
Andrew Murphy Policeman #1
Thomas Kubiak Policeman #2
Alexander Cohen Raoul Hirsh
John Rothman Mr Hirsh's Lawyer
Raymond Serra Hollywood Executive
George J. Manos Press Agent
David Tice Waiter
James Lynch Maitre D'
Sydney Blake Variety Reporter
Michael Tucker Gil's Agent
Peter Von Berg Drugstore Customer
David Weber Photo Double
Glenne Headley Hookers
Willie Tjan
Lela Ivey
Drinda La Lumia
Loretta Tupper Music Store Owner[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 6.1.2010 21:01:35
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021