Mies ja alaston ase

Frank Drebin käväisee Beirutissa terroristien kokouksessa pistämässä asiat ja terroristipäälliköt ojennukseen.

Nordberg on satamassa ja salakuuntelee salakuljettajien puheita. Viimein hän hyökkää yksin salakuljettajien laivaan. Hän joutuu väijytykseen ja mereen.

Frank Drebin saapuu Los Angelesin lentokentälle ja antaa vahingossa lausunnon, jota odotetaan Weird Al Yenkovicilta, joka saapui samalla koneella. Häntä vastassa on hänen esimiehensä Ed. Yhdessä he menevät sairaalaan tapaamaan Nordbergia. Tämä saa kerrottua vain "Minä rakastan sinua" Frankin yrittäessä kysellä tekijää. Frank menee hieman hämilleen, mutta jatkaa kyselyä. Vaimo Wilma antaa valokuvan Panamalaisesta laivasta "Minä rakastan sinua" ja Frank ymmärtää Nordbergin yrittäneen antaa vihjeen. Frank haluaa kaikki liikenevät miehet hoitamaan juttua, mutta Kuningatar Elisabethin saapuminen on pääasia. Tiedotustilaisuudessa mikrofoni ei tunnu toimivan toivotulla tavalla ja sen jälkeen se tuntuu toimivan liiankin hyvin.

Frank käy satamassa kyselemässä Nordbergistä ja menee tapaamaan herra Ludvigia, jonka satamassa Nordberg hakattiin. Frankille käy pieni moka Hirohiton kynän kanssa ja tulee vahingossa tappaneeksi arvokkaan japanilaisen tappajakalan. Ludvig on avulias ja pyytää neiti Spencerin luokseen. Tämä suvaitsee auttaa henkilöstötietojen kanssa. Ludwig pyytää neiti Spenceriä olemaan Frankille oikein suosiollinen ja avulias.

Frank palaa poliisilaitokselle ja saa vuorokauden aikaa puhdistaa Nordbergin maine.

Ludwigin luokse saapuu herra Pahpshmir, jolle 20 miljoonan salamurha ei ole ongelma, kunhan kuningatar saadaan pois päiviltä. Ongelma on vain siinä, että pystyykö Ludwig hoitamaan homman. Niinpä Ludwig antaa demonstaarion oikeaoppisesta salamurhasta. Frank palaa sairaalaan juttelemaan Nordbergin kanssa. Samanaikaisesti hoitava lääkäri menee tapaamaan Nordbergia ja ulkopuolella tuhma setä ohjelmoi lääkärin tappamaan Nordbergin. Frank huomaa vartioivan poliisin kadonneen käytävältä. Hän menee Nordbergin huoneeseen, jossa lääkäri yrittää tappaa Nordbergia. Lääkäri karkaa ja Frank lähtee perään ja pysäyttää autokouluauton, jolla he lähtevät perään. Lääkäri ajaa onnettomuudesta toiseen. Frank on ymmällään ja saapuu keskiyöllä kotiinsa ja huomaa oven olevan auki. Sisällä Jane Spencer on laittamassa paahtopaistia. Frank vaihtaa mukavampaa ylle ja kyselee laivasta, jota ei näkynyt millään listalla. Jane Spenceriä vaivaa jokin ja hän haluaisi kertoa jotain, mutta Frank ei anna ja niinpä he viettävät lopun yötä sängyssä tehden kaikenlaista kivaa. Seuraavan päivän he pitävät hauskaa. Illalla Frank lähtee kyttäyskeikalle Edin kanssa. He näkevät Ludwigin poistuvan ja Frank menee hänen toimistoonsa ottamaan asioista selvää. Hän löytää paperin, jossa Pahpshmir kertoo Zürichiin talletetusta 20 miljoonasta. Lunastamiseen tarvitaan vain kuningattaren kuolintodistus. Syntyy tulipalo ja Frank tulee aiheuttaneeksi hieman vahinkoja. Hän pakenee ikkunan kautta, mutta joutuu pormestarin puhutteluun, eikä ole toivottu henkilö kuningattaren vastaanotolle. Kotona hän kaivaa jääkaapistaan syötävää, kun neiti Jane Spencer saapuu tuomaan viestin tapaamiseen.

Frank menee tapaamaan Ludwigia karjateurastamolle, mutta joutuu väijytykseen. Tappaja horjahtaa aidan yli ja putoaa liemeen.

Frank menee kuningattaren vastaanotolle ja yhdessä Edin kanssa he tekevät turvatarkastuksia. Frank menee Ludwigin luokse, joka hämmästyy nähdessään Frankin elävänä. Hän kertoo Janelle mielipiteensä tapaamisesta ja tästä. Jane yrittää todistaa olevansa viaton, mutta Frank ei usko. Viimein kuningatar on tulossa sisään ja torvensoittajat puhaltavat fanfaarin suoraan Frankin korvaan. Tämä pöllämystyy ja näkee Ludwigin käsissä olevan kiväärin ja törmää kuningattareen.

Frank saa potkut ja Jane saapuu poliisilaitokselle tapaamaan Frankia. Hän kertoo kuulleensa Ludwigin suunnittelevan kuningattaren murhaa jalkapallostadionilla. Frankin mielestä kaikki pelaajat pitää tarkastaa aseen varalta ja hän tekeytyy kuuluisaksi laulajaksi Enrico Pallazzioksi, jonka pitäisi laulaa yhdysvaltain kansallislaulu. Sen jälkeen hän muuttuu pelituomariksi, jonka käytös herättää kummastusta kaikissa. Viimein Ludwig painaa nappia ja yksi pelaajista menee kuningatarta kohti ja ottaa pesän alta aseen ja kävelee kuningatarta kohti. Frank pysäyttää pelaajan ampuen tainnuttimella naista, joka putoaa pelaajan päälle. Pormestari hämmästyy. Tällä välin Ludwig raahaa Janen mukanaan, mutta Frank pysäyttää Ludwigin lamauttimella ja Ludwig putoaa kaiteelta alas. Ruumiin vieressä oleva kauko-ohjain menee päälle ja Jane aikoo tappaa Frankin, mutta tämä puhuu Janen ympäri. Pormestari on iloinen ja ottaa Frankin takaisin ja antaa ylennyksen poliisipäälliköksi.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Arabia? englanti, puola, tsekki, islanti, tanska, Magyar, ruotsi, saksa, hollanti, turkki, norja.

Kesto: 1h 21 min, valmistusvuosi 1988.

Alkuperäinen nimi: The Naked gun.

Kuvakoko:

Valmistaja: Paramount Pictures.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hauska ja varmaan sen katsoo taas tieskö monennen kerran uudelleen.

Henkilöt

Frank Drebin Leslie Nielsen
Jane Spencer Priscilla Presley
Vincent Ludwig Ricardo Montalban
Ed Hocken George Kennedy
Nordberg O.J. Simpson
Mrs. Nordberg Susan Beaubian
Mayor Nancy Marchand
Pahpshmir Raye Birk
Queen Elizabeth II Jeannette Charles
Ted Olsen Ed Williams
Al Tiny Ron
"Weird Al" "Weird Al Yankovic
"Weird Leslie" Leslie Maier
Stephie Winifred Freedman
Foreman Joe Grifasi
Enrico Pallazzo Tony Brafa
Woman On Ledge Lorali Hart
Thug #1 Nicholas Worth
Thug #27 Ronald G. Joseph
Nurse #2 Doris Hess
Dominique Charlotte Zucker
Drug Dealer #1 Larry Pines
Drug Dealer #2 Tom Dugan
Photographer Burton Zucker
Arafat David Katz
Khadafi Robert Lujane
Khomeini Charles Gherard
Idi Amin Prince Hughes
Gorbachev David Lloyd Austin
Ken & Ken Minyard
Bob Bob Arthur
Angel Right Fielder Reggie Jackson
Angel Shortstop Michael J. Montes
Angel Catcher Chuck Fick
Angel Manager Lawrence Tierney
First Base Umpire Hank Robinson
Third Base Umpire Joe West
Seattle First Up Jay Johnstone
Seattle Pitcher Randy Harvey
Seattle Centerfielder Brett Bartlett
Baseball P.A. Announcer Dennis Packer[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 11.1.2010 22:14:06
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021