Mies ja alaston ase 2½ Pelon haju

Valkoisessa Talossa isännöi presidentti George Bush ja rouva Bush. Vieraina on kansainvälistä kermaa ja Frank Drebin, joka vessasta saapuessaan kolauttaa rouva Bushin kanveesiin. Vieraiden joukossa on mm. tohtori Meinheimer. Poliisipäällikkö kertoo Frankin viimeisestä uroteosta, jossa hän tappoi tuhannennen huumekauppiaan. Presidentti esittelee energiataloutta edustavia tahoja.

Jane Spencer muistelee työpaikallaan Meinheimer instituutissa Frankia ja näkee punaisen pakettiauton lähtevän. Tohtori Meinheimer saapuu lohduttamaan Janea. Smanaikaisesti siivooja Norm saapuu ja löytää roskakorista erikoisen kellon, joka räjähtää vartijoiden käsissä. Frank saapuu hälytettynä paikalle, jossa Ed yrittää hoitaa tilannetta. Frank huomaa silminnäkijän olevan Jane. He juttelevat keskenään. Paikalle saapuu Ed ja tohtori Meinheimer. Frank näkee Janen antamat silminnäkijäkuvaukset ja pääsee vierailemaan instituutin tutkimusosastolla ja pudottaa vahingossa kypäränsä lämpötilan säätimeen. Kierroksen jälkeen he tapaavat Quentin Hapsburgin öljy-yhtiö Hexagonista. Frank kuulee Hapsburgin olevan Janen nykyinen sydämenvalittu ja hermostuu.

Frank menee sinkkuravintola Blue Peteen, jossa mieliala ei ole kovin korkealla. Ed saapuu seuraan ja Frank saa lähetetyn drinkin, joka on Janelta. Frank menee tapaamaan Janea. He pyytävät Samia soittamaan heidän kappaleensa. Pian heille tulee riitaa.

Energia-alan suuret päälliköt pitävät kokoustaan ja Hapsburg esittelee kaksi versiota tohtori Meinheimeristä. Alkuperäinen on kidnapattu ja toinen, joka on asialle suosiollisempi ja samannäköinen, on maksettu.

Frank palaa kamarille ja Ed kertoo instituutin tutkimusten tulokset, jotka ei ihan sovi tapaukseen. Frank huomaa paikalta löytyneestä lompakosta vanhan lehtileikkeen nyrkkeilijä Hector Savagesta. Ed löytää erikoisen osoitteen, jota Frank Ed ja Nordberg lähtevät tutkimaan. Frank näkee kaupan vieressä punaisen pakettiauton ja kertoo Janen havainnoista. Nordberg saa tehtäväkseen asentaa autoon jäljityslaitteen. Asennus ei oikein tunnu onnistuvan ja Nordberg jää jumiin auton alle. Frank ja Ed lähtee perään ja Nordberg pääsee irti ja joutuu Edin auton alle. He menevät Savagen luokse ja Nordberg joutuu irti ja joutuu pitkänmatkan bussin alle. Frank saa selville, että kyseinen pakettiauto kuuluu Quentin Hapsburgille. Paikalla sattuu töppäys ja kaikki poliisit tulittavat taloa. Frank lainaa pientä panssarivaunua ja käy ajelulla.

Frank saapuu hienoon tilaisuuteen, jonne poliisipäällikkö saa puhelun Frankin töppäyksistä. Frank huomaa Janen ja pyytää tätä tanssimaan kanssaan. Tanssin jälkeen Hapsburg kutsuu heidät pöytäänsä. Paikalle saapuu väärä Meinheimer, joka ei tunnu muistavan Frankia. Poliisipäällikkö pyytää Meinheimeria saapumaan lavalle, mutta sähköpyörätuolissa tuntuu olevan jotain vikaa. Niinpä Frank tarjoutuu auttamaan ja lähtee työntämään. Matkalla he törmäävät tarjoilijaan ja tuoliin tulee oikosulku, joka saa tuolin käyttäytymään villisti.

Jane hoivaa kotonaan lemmikkejään Frankin saapuessa yhä kutistuvamman kukkapuskansa kanssa. Frank haluaa tietää Meinheimeristä ja tämän seuraavan päivän puheesta. Jane ihmettelee Frankia menee suihkuun Frankin käyttäessä puhelinta. Samoihin aikoihin sisään saapuu tappaja Hector Savage. Jane huomaa hänet ja kiljaisee. Frank vesittää tappajan suunnitelmat. Jane pyytää Frankia jäämään yöksi.

Seuraavana päivänä Frank on menossa tutkimaan satamassa olevaa Hexagonin rakennusta. Nordberg saa tehtäväkseen asentaa kuuntelu, mutta valitettavasti ajaa auton liian lähelle puhelintolppaa. Frank ampuu köydenpäässä olevan hakasen talon toiselle puolelle vetäen katolle yhden vahtikoirista. Nordberg putoaa puhelintolpasta ja Frank katolta energiapomojen syliin. Valitettavasti Ed ja muut apujoukot ovat jumissa pakettiautossa. Frank ja oikea Meinheimer joutuu vangiksi. Onneksi apujoukot löytävät perille ja Frank lähtee Edin kanssa lehdistöklubille, jossa väärä Meinheimer aikoo pitää puheen. Jane on takaovella Frankia vastassa, mutta Hapsburg sattuu näkemään hänet ja pyytää sisälle. Niinpä Frankin pitää hieman sooloilla päästäksen sisään oikean Meinheimerin, Edin ja Nordbergin kanssa. Juuri kun yhdysvaltain presidentin pitäisi astua esiin, tulee verhon takaa Frank joukkoinen pukeutuneena espanjalaisittain. Esityksen jälkeen Hacker/Meinheimer on menossa lavalle, kun Frank ryhtyy käsittelemään häntä. Valitettavasti vieraileva urheilujoukkue näkee tapauksen. Ed on saattamassa oikeaa Meinheimeriä lavalle, kun väärä hyökkää Edin kimppuun. Oikea Meinheimer tainnuttaa vahingossa Edin ja sitten väärän Meinheimerin, joka rojahtaa pyörätuolilleen ja ajaa suoraan lavalle ja ohi. Kuitenkin oikea Meinheimer osoittaa Presidentille olevansa kunnossa ja saapuu puhumaan. Ulkopuolella Frank herää urheilujoukkueen käsittelystä ja säntää lavalle luullen oikeaa Meinheimeriä vääräksi ja yrittää todistaa hänet vääräksi nololla tavalla. Onneksi Ed saapuu paikalle ja osoittaa Hapsburgin suuntaan, mutta tämä onkin jo lähtenyt ja kaapannut Janen mukaansa. Frank, Ed ja Nordberg seuraa heitä katolle, jossa syntyy tulitaistelu. Hapsburg ilmaantuu paikalle Janen kanssa ja virittää pommin. Valitettavasti Hapsburg putoaa ikkunasta ja leijona käy hänen kimppuunsa, joten pommin keskeytyskoodia ei saada. Ed ja Nordberg lähtee tyhjentämään rakennusta ja Edin neuvokkuuden ansiosta väki juhlasalissa saadaan hereille juuri ajoissa. Frank onnistuu tekemään pommin vaarattomaksi. Presidentti haluaa kiittää häntä ja haluaa nimittää koko maan kattavan poliisiryhmän johtoon. Frank on otettu, mutta kieltäytyy rakkauden tähden.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Arabia? englanti, puola, tsekki, islanti, tanska, Magyar, ruotsi, saksa, hollanti, turkki, norja.

Kesto: 1h 22 min, valmistusvuosi 1991.

Alkuperäinen nimi: The Naked gun 2 1/2.

Kuvakoko:

Valmistaja: Paramount Pictures.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hauska ja varmaan sen katsoo taas tieskö monennen kerran uudelleen.

Henkilöt

Lt. Frank Drebin Leslie Nielsen
Jane Spencer Priscilla Presley
Ed Hocken George Kennedy
Nordberg O.J. Simpson
Mrs. Nordberg Susan Beaubian
Quentin Hapsburg Robert Goulet
Dr. Meinheimer Richard Griffiths
Earl Hacker Richard Griffiths
Commissioner Brumford Jacqueline Brookers
Hector Savage Anthony James
Baggett Lloyd Bochner
Fenzwick Tim O'Connor
Dunwell Peter Mark Richman
Ted Olsen Ed Williams
George Bush John Roarke
Barbara Bush Margery Ross
John Sununu Peter Van Norden
Winnie Mandela Gail Neely
Blues Singer Colleen Fitzpatrick
Mrs. Redmond Sally Rosenblatt
Crackhouse Cop Alexander Folk
Mariachi Jose Gonzales-Gonzales
TV Reporter Larry McCormick
Barbecue Dad Cliff Bemis
Barbecue Mom D.D. Howard
TV Commercial Announcer William Woodson
Mel Tormé Mel Tormé
Zsa Zsa Gabor Zsa Zsa Gabor[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 12.1.2010 22:23:52
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021