Pieni suklaapuoti

Lansquenet'n kylään saapuu Vianne Rocher ja hänen tyttärensä Anouk, jotka vuokraavat konditorion. Kreivi Reynaud saapuu heidän luokseen toivottamaan tervetulleeksi ja kutsuu sielunmessuun. Vianne ja Anouk ei käy kirkossa ja se käy Kreivin luonnolle. Toimistossaan hän työskentelee historian parissa apunaan rouva Caroline Clairmont. Pian Vianne avaa paastonaikana suklaapuotinsa ja herättää heti keskustelua. Vuokraemännän tytär Caroline Clairmont ja hänen poikansa Luc käyvät puodissa, mutta kun on paastonaika, niin ei voi maistella mitään. Puotiin eksyy toinen rouva, joka saa miehelleen pussillisen kaakaopapuja, jonka pitäisi tuoda kiihkoa hänen elämäänsä. Mies löytää pussin ja maistelee sitä nälissään. Viimein rouva saa kyytiä.

Puotiin saapuu erikoinen Josephine Muscat, joka varastaa pienen rasian suklaata. Vianne huomaa kyllä, mutta ei tee asiasta numeroa. Herra Guillaume Blerot on ihastunut rouva Audeliin, jonka mies on kuollut monta kymmentä vuotta aiemmin. Blerotin koira Charlie vetää hänet puotiin ja Vianne pääsee juttelemaan. Kreivi taas kiertää keräämässä vuokraa ja panettelee uusia kylän asukkaita. Osansa Kreivin terävästä kielestä saa myös Isä Henri, joka on ollut kylässä vasta muutaman viikon.

Puotiin saapuu vuokraemäntä Armande, joka kärsii sairauksista ja siksi hän on kiukkuinen kuin ampiainen. Häntä on vaikea miellyttää, mutta viimein hänenkin sydämensä sulaa.

Vianne käy tapaamassa Josephine Muscatia ja tahtoo olla tämän ystävä. Josephine avautuu ja kertoo Kreivistä, joka puhuu Viannesta pahaa. Tämä käy haukkumassa Kreivin. Palatessaan Josephine Muscat piipahtaa puodissa ja Anouk kärttää tarinaa mummista ja vaarista. Isoisä oli ollut apteekkarina ranskassa ja lähti Väli-Amerikkaan, jossa hän pääsi maistamaan Mayaintiaanien valmistamaa kaakaota. George tapasi Chitzan, joka kuului levottomaan pohjoistuulen mukana kulkevaan heimoon. George otti tämän vaimokseen ja vei hänet ranskaan. Kohtalo vei Chitzan pohjoistuulen mukana.

Vuokraemäntä Armande on saapunut puotiin aavistamatta, että Vianne on järjestänyt Lucin piirtämään tästä muotokuvan.

Herra Guillaume Blerot käy kirkossa synninpäästössä, eikä Isä Henri voi ymmärtää jonkun kuvittelevan koiran pääsevän taivaaseen.

Eräänä yönä Josephine saapuu puotiin kertoen karanneensa mieheltään Sergeltä, joka oli lyönyt ja pitänyt Josephinea huonosti. Serge repii pelihousut ja käy haukkumassa vaimoaan Kreiville, joka asettuu Sergen puolelle. Kreivi käy puhumassa Viannelle ja näkee Josephinen kaikessa karmeudessa. Hän pistää Sergen katumaan syntejään ja siistiytymään. Koko kylä käy tunnustamassa syntejään, joita puoti on aiheuttanut.

Joelle saapuu kiertolaisia, joita Vianne ja Anouk lähtevät katsomaan. He tutustuvat Roux'iin. Serge puolestaan käy kukkapuskan kera pyytämässä Josephineltä anteeksi. Hän saa kyllä anteeksi, mutta pettyy pahasti huomatessaan, ettei kukat tuokaan vaimoa kotiin.

Kylässä varsinkin Kreivi on huolestunut siitä, kuinka joenrantaan on saapunut säädyttömiä ihmisiä ja kyläläiset julistavat moraalisen sodan kiertolaisia kohtaan.

Hylätty Serge vetää lärvit ja käväisee puodissa haukkumassa vaimoaan mm. paistinpannunkäsittelytaidoissa, mutta tämä osoittaa osaavansa käyttää sitä.

Lucilla ja Armandella on kohtaaminen puodissa, kun äiti on kampaajalla, mutta äiti onkin luvannut Kreiville jotain muuta. Valitettavasti he narahtavat, kun Caroline saapuu puotiin ja läksyttää sairasta äitiään tämän sokeritaudista. Roux saapuu puotiin ja korjaa oven Sergen jäljiltä. Kirkossa Isä Henri saarnaa tahtomattaan puodin kirouksista ja kiertolaisista. Anouk kärsii muiden pilkasta. Armande täyttää 70 ja pyytää Viannea järjestämään kunnon syntymäpäiväjuhlat. Juhlavieraat hämmästelevät toisiaan, mutta juhlat paranevat jälkiruoan myötä Roux'n veneellä. Carolinelle selviää, että Luc on lähtenyt juhlimaan syntymäpäiväsankaria ja löytää hänet Armanden kanssa Roux'n veneeltä.

Serge näkee vaimonsa veneellä ja päättää sytyttää veneet tuleen. Luc saattaa isoäitinsä Armanden kotiin ja hoidettuaan tiskejä, hän löytää tämän kuolleena. Roux lähtee ja pohjoistuuli nousee. Myös Viannen ja Anoukin on aika lähteä. Serge saapuu Kreivin luo kertomaan tulipalosta. Kreivin saatua tietää asioiden todellisen laidan, hän karkottaa Sergen kylästä. Viimein onneton sattuma ja pääsiäisjuhlien valmistelut saavat Viannen ja Anoukin jäämään.

Kreivi järkyttyy nähdessään Carolinen kääntyneen hänen tahtoaan vastaan ja sortuu itsekin syntiin. Juhlat saavat uuden sävyn ja pian Roux palaa kylään.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Tanska, ruotsi, norja, suomi.

Kesto: 1h 57 min, valmistusvuosi 2000.

Alkuperäinen nimi: Chocolat.

Kuvakoko: 1.85:1.

Valmistaja: .

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvä ja hauska ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Henkilöt

Comte De Reynaud Alfred Molina
Calorina Clairmont Carrie Anne Moss
Luc Clairmont Aurelien Parent Koenig
Jean-Marc Drou Antonio Gil-Martinez
Francoise Drou Helene Cardona
Dedou Drou Harrison Pratt
Didi Drou Gaelan Connell
Yvette Marceau Elisabeth Commelin
Alphonse Marceau Ron Cook
Baptiste Marceau Guillaume Tardieu
Pere Henri Hugh O'Conor
Guillaume Blerot John Wood
Josephine Muscat Lena Olin
Serge Muscat Peter Stormare
Madame Audel Leslie Caron
Vianne Juliette Binoche
Anouk Victoire Thivisol
Armande Voizin Judi Dench
Madame Pouget Dominique Mac'Avoy
George Rocher Arnaud Adam
Chitza Christiane Gadd
Roux Johnny Depp
Gati Marion Hauducoeur
Thin Grizzled Man Esteban Antonio
Musicians J.J. Holiday
Malcolm Ross
Ged Barry
Iain Stoddart
Re-Voicing Sally Taylor-Isherwood
Storyteller Tatyana Yassukovich
Charly the Dog Sally[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 12.9.2009 11:08:20
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021