Taking Woodstock

Catskilsissä El Monaco motelli saa asiakkaan ja rouva Teichberg vetäytyy katsomaan televisiota, kunnes asiakas palaa valittamaan ja vaatimaan rahojaan takaisin. Elliot tulee hakemaan äitiään, sillä heillä on kiire pankkiin. Asuntovelkaa on rästissä ja laina pitäisi saada maksettua. Onneksi pankinjohtaja on suosiollinen ja antaa maksuaikaa. Elliot Tiber palaa kaupunkiin, jossa muuttomiehet ovat tyhjentämässä tämän asuntoa. Elliot palaa motellille äitinsä käskyläiseksi. Illalla hän toimii kauppakamarin puheenjohtajana ja yrittää löytää jotain, joka elävöittäisi kaupunkia edes vähän. Hän hakee lupaa musiikki- ja taidetapahtumalle ja kauppakamari antaa luvan. Ulkona Elliot törmää vanhaan kaveriin Billyyn, joka on palannut Vietnamin sodasta. Elliot saa tietää, että lähikylään Wallkilliin pitäisi tulla musiikkifestivaali. Ladossa näyttelee kasa näyttelijöitä tekemässä omaa teatteriaan ja vanha kaveri Billy kykkii puskissa muistellen Vietnamia.

Elliot lukee lehdestä, että Wallkill on evännyt luvan musiikkifestivaalilta. Niinpä Elliot soittaa tapahtuman järjestäjälle Woodstock Venturesiin New Yorkiin. Äiti vetää pultit nähdessään Elliotin levittämässä lakanoita pihamaalle. Yläilmoista saapuu helikopteri tuoden muutaman vieraan. Saman tien pihaan ajaa muutama musta auto, josta purkautuu iso kasa ihmisiä. Elliotin ehdottama pelto ei kelpaa, mutta naapurista löytyy sopiva pelto ja sopivaan hintaan, kunhan porukka siivoaa jälkensä ja korvaa satovahingot. Porukan poistuessa Michael Lang sopii vielä Elliotin kanssa motellin vuokraamisesta koko kesäksi porukalle, joka tulee laittamaan paikkoja kuntoon. Niinpä Micheal maksaa koko homman käteisellä etukäteen, rahat sievästi paperipussissa.

Äiti repii pelihousut, kuullessaan 5000 ihmisen tulevan paikkakunnalle ja on epäuskoinen, että mitään rahoja koskaan näkyy. Tosin äidiltä meinaa tulla lusikallinen pöksyihin, nähdessään paperipussin, joka sisältää 10.000 dollaria. Heti perään Elliot saa puhelun naapurin Maxilta, joka tahtookin lisää rahaa. Osapuolet pääsevät sopimukseen, mutta kyläläiset eivät pidä ajatuksesta. Myöskin viranomaiset löytävät huomautettavaa sähköstä, putkitöistä ja terveysalan asioista unohtamatta paloturvallisuusrikkeitä ylimajoituksen suhteen. Onneksi Michaelilta ja Tishalta löytyy asiaan lääkettä. Isukki on löytänyt ikäviä terveisiä ja kaipaa jonkinlaista vahvistusta. Bisnes käy motellin ravintolassa. Olutta ja ruokaa menee ja äiti kauppaa pysäköintitilaa. Toimistossa isukki on helisemässä, kun pari mafian miestä tulee kyselemään suojelurahaa. Niinpä perhe päättää pistää kampoihin.

Betty Von Vilma esittäytyy Elliotille ja tarjoaa tälle oikeita turvapalveluja. Onhan hän ollut Korean sodassa merijalkaväen kersanttina ja jopa isoisä. Elliot palkkaa Bettyn turvamieheksi ja valmistautuu hermoillen lehdistötilaisuuteen. Onneksi Tisha saapuu paikalle ja tarjoaa apuaan.

Elliot herää valtavaan liikennemeluun ja tapaa Vilman. He siirtyvät juomaan kaakaota ja juttelemaan. Järjestelyt edistyvät ja väki juhlii. Järjestäjät järjestävät paikallisille ilmaisen tapahtuman. Esityksen kaikki osat ei ole ihan äidin ja monen muunkaan mieleen. Liikenne paikkakunnalle lisääntyy ja muuttuu jo yksisuuntaiseksi. Ravintolassa on meno rautainen. Vilmalla ja isällä on hauskaa häätäessään rähinöitsijöitä. Elliot lähtee Maxin maatilalle kuuntelemaan musiikkia ja törmää tiellä moottoripyöräpoliisiin, joka tarjoaa kyydin paikan päälle. Perillä Elliot saa toisenlaista kyytiä. Paluu hotellille saa vanhemmat mietteliäiksi. Äiti on kärttyinen, eikä tunnu lämpenevän Elliotin ajatuksille. Sisään purjehtii Vilma mukanaan aivan erityistä suklaakakkua. Elliot arvaa kakun tarkemman reseptin ja passaa perheen puolesta. Hän repii pelihousunsa ja lähtee kuuntelemaan musiikkia sekä pitämään hauskaa. Palatessaan kotiin, Vilma esittelee Elliotin vanhemmat, jotka ovat nauttineet hashiskakkua. Aamulla Elliot saa selville äidin suurimman salaisuuden.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Tanska, Suomi,norja, ruotsi.

Kesto: 1h 55 min, valmistusvuosi 2009.

Alkuperäinen nimi: Taking Woodstock.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Focus Features

Elokuvan arviointi: Elokuvan katsoo mielellään pariinkin otteeseen. Onhan kyse legendaarisesta Woodstock-tapahtumasta, joka sai alkunsa tyhjästä. Itse asiassa toinen katselukerta avaa näkökulmia enemmälti.

Henkilöt

Jake Teichberg Henry Goodman
British Gentleman Edward Hibbert
Sonia Teichberg Imelda Staunton
Elliot Teichberg Demetri Martin
Jackson Spiers Kevin Chamberlin
George The doorman Takeo Lee Wong
Esther Anthoula Katsimatides
Frank Clark Middleton
Annie Bette Henritze
Margaret Sondra James
Dan Jeffrey Dean Morgan
Carol Christina Kirk
Town Clerk Gail Martino
Billy Emile Hirsch
Dave Adam Lefevre
Max Yasgur Eugene Levy
Bob Andy Prosky
Devon Dan Fogler
Eartlight players Carmel Amit
Zachary Booth
Jennifer Merrill
Ivan Sandomire
Matthew Shear
Daroy Bledsoe
Halley Cianfarini
Jesse Kile
Ashley Middlebrook
Bec Stupack
Steven Gabriel Sunday
Michael Lang Jonathan Groff
Tisha Mamie Gummer
Mel Steven Kunken
Artie Kornfeld Adam Pally
Stan Kevin Sussman
Miriam Pippa Pearthree
John Roberts Skylar Astin
Joel Rosenman Daniel Eric Gold
Angry Diner Patrons Leonard Berdick
Sharon J. Giroux
William B. Ward, Jr.
Hippie girl Louisa Krause
Hippie guy Spadaque Volcimus
Inspectors Bill Coelius
Nick Taylor
John Morris Michael Izquierdo
Penny Katherine Waterston
Chip Monck Will Janowitz
Steve Cohen Jeremy Shamos
Wes Pomeroy Malachy Cleary
Revedend Don Richard Thomas
Assistants Sebastian Beacon
Kelly Klein
Woodstock Ventures Pa Garrett Ross
Paul Darren Pettie
Hippie in line Andrew Katz
Charlie Patrick Cupo
Doug Boris McGiver
Vilma Liev Schreiber
Young woman Caitlin Fitzgerald
Journalists Michael J. Burg
Taunia Hottman-Hubbard
David Lavine
Young man #1 Michael Zegen
Sam Andrew Zox
Hairy Pretzel Angus Hamilton
Christopher Meier
Richard Phelan McGreal
Gasson Rugen
Joseph Ulmer
Young guy at phone Harry Zittel
Young girl at phone Alyssa May Gold
Bongo player Gaston Jean-Baptiste
Flutist Michael McGinnis
Guitar player Dan Knobler
Congo player Jon Seale
News reporter David Wilson Barnes
State Trooper James Hanlon
Young man #2 Stefano Steven Da Fre
Dealer Don Puglisi
Bra burners Kirsten Bach
Rachel Morrall
Vw Guy Paul Dano
Vw Girl Kelli Garner
St. Paul Lady Margorie Austrian
Interviewer Kyle Plante
Worker Lew Zucker[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 13.10.2010 17:24:15
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021