Tarjoilin Englannin kuninkaalle

Jan Dite vapautuu Prahalaisesta vankilasta. Hän muistelee menneisyyttään ja sitä, kuinka hän halusi aina tulla miljonääriksi. Hän aloitti makkaranmyyjänä rautatieasemalla myyden makkaroita suoraan junanvaunun ikkunasta. Vaihtorahoja hän laski niin hitaasti, että juna ehti aina lähteä, ennen kuin hän ehti antaa rahasta takaisin. Hän keksi oman huvituksen heittää maahan tai lattialle kolikoita ja nähdä, kuinka jopa rikkaat konttasivat niiden perässä.

Vankilan jälkeen hän sai työtä tientekijänä vuoristossa ja löysi itselleen mökin, jota hän kunnosti ja remontoi mieleisekseen.

Dite muistelee ensimmäistä ravintolaa, jossa hän työskenteli. Hän tutustui herra Waldeniin, joka oli aikoinaan saanut kyllä makkaran junassa, mutta ei vaihtorahoja. Waldenilta Dite oppi tapetoimaan lattian omistamillaan seteleillä.

Tientekijä Dite tutustuu Marcelaan ja tämän isään, jotka kaatavat puita musiikkisoittimia valmistavalle tehtaalle.

Eräänä päivänä nuoren Diten työpaikkaan tulee kaunis neito Jaruska Paradisesta pitämään sadetta. Koko kapakka jää tuijottamaan naista. Dite päätti lähteä käymään Paradisessa ja osti itselleen yön Jaruskan kanssa. Eikä se kerta jäänyt viimeiseksi. Hän keksi koristella sängyllä makaavan Jaruskan kukilla ja näyttää hänelle luomustaan peilillä. Eräänä päivänä Jaruska tulee kapakkaan juomaan vadelmamehua, jota Dite läikyttelee vahingossa tämän päälle. Johtaja läksyttää Diteä, mutta Jaruska läksyttää johtajan ja hän kutsuu Diten käymään, sillä hän on ostanut kauniita kukkia.

Nuori Dite sai uuden työpaikan Tichota-hotellista Waldenin suosituksesta. Hotellissa miljonäärit ja kenraalit pitivät hauskaa hotellin naisten kanssa ja tekivät kauppoja keskenään. Hotellissa vierailee usein myös Walden ja Dite käärii hyviä juomarahoja. Viimein hän jatkaa matkaa ja päätyy Waldenin suosittelemana Hotel Pariziin, jossa hän tulisi Päähovimestari Skrivanekin alaisuuteen. Hänen, joka oli tarjoillut itselleen Englannin kuninkaalle. Onnettomien sattumien summana, tulee Ditestä päätarjoilija.

Vanhan Diten uudet ystävät eivät usko Diten saaneen Etiopian keisarilta mitalia. Niinpä hän kutsuu ystävät syömään ja kertoo tarinan, kuinka hän sai mitalin. Tosin muiden kateuden takia nuoren Diten piti taas vaihtaa työpaikkaa.

II-maailman sota ja saksalaisten valloitus Tsekkoslovakiassa aiheutti ongelmia. Nuori Dite pelasti kauniin saksalaisen tytön enemmältä häpäisyltä. Hän tutustuu Lizaan, mutta kun Dite ei ole saksalainen, ei Liza voi suoraan olla hänen kanssaan tekemisissä. Hänen pitäisi tutkia sukutaustojaan, että löytyisikö hänestä saksalaisuutta. Lizan käynti hotellissa tuo ongelmia. Muiden kuin Diten mielestä hän ei saksalaisena ole tervetullut ja niin myös Diteltä loppuvat työt. Viimein Dite pääsee nauttimaan Lizan sulokkuudesta. Samalla Tsekkoslovakia luovutetaan saksalle ja Liza sekä Dite pääsevät näpäyttämään Päähovimestari Skrivanekia. Viimein Diten todetaan olevan sopiva avioitumaan Lizan kanssa. Saksan armeijan jäsenenä Liza oli hankkinut Ditelle töitä entisestä Hotelli Tichotasta, joka toimi saksalaisten lisääntymisklinikkana. Ympäriinsä pyöri alastomia naisia ja Diten tehtävänä oli tarjoilla heille. Kukaan ei koskaan kiinnittänyt häneen mitään huomiota, mutta muihin alueella vieraileviin miehiin kyllä. Liza lähti sotaan jättäen Diten tehtäviinsä. Viimein hän palasi mukanaan suuri määrä postimerkkejä, joita hän oli löytänyt karkotettujen juutalaisten kodeista. Viimein Liza saa onnettomuudessa surmansa. Dite saa hotellinsa ja joutuu omaisuutensa takia vankilaan.

Voit valita puhuttuna kielet: Tsekki.

Tekstitykset tulevat kielillä: Tanska, suomi, norja, ruotsi.

Kesto: 1h 54 min, valmistusvuosi 2009.

Alkuperäinen nimi: I served the king of England.

Kuvakoko: 1.85:1?

Valmistaja: ?.

Elokuvan arviointi: Alussa elokuva vaikuttaa kielensa takia erittäin pitkästyttävältä, mutta se paranee jatkuessaan ja paikoin se on jopa hauska. Nuori Dite on erittäin hyvä näyttelijä ja elokuvan katsoo mielellään toistekin.

Jan Dite Ivan Barnev
Starsi Jan Dite Oldrich Kaiser
Liza Julia Jentsch
Walden Marian Labuda
Profesor Milan Lasica
Marcela Zuzana Fialova
Vrchni Skrivanek Martin Huba
Hotelier Brandejs Josef Abrham
Sef hotelu U Zlateho mesta Prahy Jiri Labus
Hotelier Tichota Rudolf Hrusinsky
General Pavel Novy
Cisnik Karel Jaromir Dulava
Jaruska Petra Hrebickova
Wanda Eva Kalcovska
Cisar Tonya Graves
Cisnik Jiri Sestak[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 2.8.2009 18:01:19
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2023