Tupla morsian

Rakkaustohtori Emma Lloyd jakelee radiossa rakkaus- ja ihmissuhdeneuvojaan, kun samanaikaisesti palomies Patrick pelaa jalkapalloa. Kentän laidalla viivähtää hänen morsiamensa Sophia, joka on epävarma. Sophia soittaa tohtorille ja saa kuulla kehoituksen kuunnella sydämensä ääntä. Pahaksi onneksi lähetystä kuuntelee myös palomies Patrick työkavereineen.

Seuraavana aamuna tohtorin kirjan kustantaja saapuu Emman luokse ja lukee kirjan arvostelua. Palomies Patrick näkee kadulla Sophian ja kuulee murskatuomion. Hän palaa kotiinsa intialaisen ravintolan yläkertaan ja suuntaa intialaisen perheen hakkerin Ajayn luokse. Ajay hakkeroi itsensä kaupungin avioliittorekisterin tietokantaan ja yhdessä he liittävät Patrickin ja Emman yhteen.

Emma taas ei sitä vastoin innostu, kun New Yorkin kaupungin virkamies kertoo, että Emmaline Willing Loyd on naimisissa Patrick Thomas Sullivanin kanssa. No, siitähän se riemu repeää, kun aviolitto pitää saada mitätöidyksi. Kustantaja eli ex-sulhanen meinaa repiä pelihousunsa, kun hänen huolenaan on vielä Bollenbecker, joka on ostanut kustantamon.

Emma lähtee etsimään Patrickia ja löytää intialaisen ravintolan, mutta kuuleekin Patrickin olevan töissä. Sieltä taas hänet ohjataan läheiseen kapakkaan, josta Patrick löytyy pelaamasta biljardia kaverinsa kanssa. Valitettavasti Patrick juottaa Emman kaverinsa kanssa humalaan, eikä Emma tahdo pysyä tolpillaan. Patrick vie hänet kotiinsa nukkumaan. Aamulla Emma herää karuun todellisuuteen Patrickin luota. Tosin isäntä itse on poistunut ja Emma suuntaa töihin lievästi räjähtäneen näköisenä. Aamu ei parane yhtään kuullessaan, että vara-asu on sihteerin jäljiltä kateissa. Lisäksi isä on tullut tuomaan äidin hääpukua, sulhanen soittaa ja aviomies Patrick soittaa yht aikaa. Lisäksi Emmalla on kiire kakkumaistajaisiin. Alhaalla häntä odottaa aviomies Patrick allekirjoitettujen papereitten ja kahvin kanssa. He matkaavat yhdessä kakkumaistajaisiin, jossa Patrick antautuu maistelemaan oikein kunnolla ja jättää humoristisen jälkensä kaikkiin paikalla olleisiin.

He saapuvat yhdessä notaarin luokse, joka sattuu olemaan Patrickin tuttu Deepak Manaam Chaturvedi. Deep meinaa luvata asian hoituvan liian nopeasti, mutta onneksi Patrick saa ohjattua Deepin aikakäsitettä hieman.

Emma saapuu juhliin, jossa hänen sulhasensa Richard jo odottelee. Pahaksi onneksi kustantamon ostanut Bollenbecker on myös paikalla. Vessassa Emma on kaunistautumassa, kun sisälle saapuu vaikuttunut rouva kakkumaistajaisista. Hänen miehensä vain sattuu olemaan sama, joka osti kustantamon. Niinpä rouva kutsuu Emman ja näkemänsä "Richardin" päivälliselle. Jos kaikki menee hyvin, niin Abdinton Books pelastuu, eikä sitä myydä. Nyt tarvitaan Patrickin apua. Onneksi mies eksyy paikalle ja herra Bollenbecker on vaikuttunut, sillä kumpikin he kumpikin ymmärtää jalkapalloa. Homma pitää vain selittää Rickhardille ja kun Patrick ehtii myös kadota, on aika panikoida. Onneksi Patrick saapuu paikalle, mutta kutsumaan porukan upanayana-juhliin.

Emma menee isänsä luokse yöksi ja aamulla törmää erittäin nuoreen neitoon, jota Emma luulee isänsä tyttöystäväksi.

Richard menee tapaamaan Patrickia pyytäen papereita. Samalla hän pyytää, ettei tämä enää liittyisi heidän elämäänsä millään lailla. Niinpä Patrick siivoaa pois kaikki muistot niin entisestä morsiamesta kuin Emmastakin. Viime hetkellä hän pelastaa Emman kirjoittaman kirjan ja ryhtyy lukemaan sitä. Hän piipahtaa Emman työpaikalla vieden paperit ja haukkumassa kirjan ja yhdessä he pistävät talon sekaisin. Emma saapuu Richardin luokse, joka antaa Emmalle pari päivää aikaa mietiskellä. Emma menee isänsä luokse ja saa hieman selvyyttä isänsä elämästä. Niinpä hän lähtee hakemaan selvyyttä Patrickin luota. Aamulla Emma löytää roskiksesta jotain, joka saa hänen sapen kiehumaan. Patrick saa hänet kiinni ja onnistuu selittämään asian vähän liiankin hyvin. Kumpikin palaa elämäänsä. Hääkirkko on täynnä väkeä ja häät saisi alkaa. Jokin vain tuntuu mättävän. Tarvitaan apua ja rutosti.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, norja, tanska.

Kesto: 1h 27 min, valmistusvuosi 2008.

Alkuperäinen nimi: The Accidental husband.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja:

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja hauskakin. Sen katsoo mielellään ja sen voisi katsoa joskus toistekin. Elokuvaa katsellessa naiset tarvitsevat pakallisen nenäliinoja ja miehet vähintään six packin.

Henkilöt

Emma Uma Thurman
Patrick Jeffrey Dean Morgan
Richard Colin Firth
Wilder eli Emman isä Sam Shepard
Marcy Lindsay Sloane
Sofia Justina Machado
Deep Ajay Naidu
Ajay Jeffrey Tedmori
Larry Nick Sandow
Declan Michael Mosley
Carolyn Brooke Adams
Lauren Lindsey Kraft
Sunny Sarita Choundhury
Nanji Yolande Bavan
Mrs. Bollenbecker Isabella Rossellini
Mr. Bollenbecker Keir Dullea
Didier Adesola Osakalumi
Security guard #1 Santo Fazio
Security guard #2 Hudson Cooper
Business man John Rothman
Gay partners Elisabeth Furtado
Beth Dzuricky
Chandini Decika Urvashi Bhise
Bartender Tony Rigo
Clerk Gary Cowling
Autograph seeker Ilana Levine
Engineer Thomas Mintz
Cake consultant Welker White
Katerina Kristina Klebe
Business woman April Yvette Thompson
Latino delivery guy Octavio Gomez
Fdny guy Thomas Prin, Jr.
Proby Ben Hauck
Book party guest David Scott Klein
Aunt Irmingard Irmingard Klebe
Uncle Joerg Joerg Klebe
Pandit Kaushik Shastry
Fireman dispatcher John Rue
Woman caller Nicole Burdette
Bar Patrons Terrence Quinn
Christopher Breslin
Edward Sullivan
Fan Kelly Ebsary
Friend in van Joseph Debona


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 25.7.2010 20:54:02
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021