Alfred J. Kwak 14-20

Osa 14 Sillit vaarassa

Alfred on onnessan kun on kevät. Mauri on siivotessaan löytänyt meripartiolaisten kuvan, jonka hän haluaisi palauttaa Alfredille. Tämä haluaa merille ja yhdessä he lähtevät Pauhulaan. Siellä kapteeni Tunkki ostaa vaimolleen ruusuja. Alfred ja Mauri saapuvat Pauhulaan. Kapteeni Tunkki menee tapaamaan pormestari K. Rokodiilia ja törmää Liero Lonkeroon. Tunkki on saamassa uuden hienon laivan komentoonsa. Pormestarin luokse tulee myös Hannibal, joka haluaa esitellä vielä hienomman laivan pienoismallin. Yhdessä he lähtevät juhlimaan uutta laivaa, joka on huippunykyaikainen. Laiva kaappaa kaikki mahdolliset kalat ja purkittaa ne valmiiksi jo merellä. Muuta kalastajat eivät ole iloisia. Alfred tapaa sillejä, jotka kapinoivat, sillä laiva pyytää ne kaikki. Keskusteluun ottaa osaa myös Parmesan. Hän ehdottaa pyytämään apua Saha Rauskulta. Hannibal esittelee uuden laivan pienoismallia ja Alfred lähtee etsimään Saha Rauskua.

Osa 15 Meren armoilla

Alfred, Mauri ja Parmesan käyvät tapaamassa Saha Rauskua ja K. Rokodiili vaimoineen haaveilee rikkaammasta elämästä. Kapteeni Tunkki menee majakkaan tapaamaan ystäväänsä. Hän on huolissaan kalastajien toimeentulosta. Saha Rausku lupaa sahata reiän laivan pohjaan heti aamulla. Alfred joutuu merihätään ja joutuu eroon muista. Hän näkee outoa unta. Kapteeni Tunkki oli pelastanut hänet. Alfred ei voi antaa kapteenin hukkua laivan mukana, joten hän lähtee pysäyttämään Saha Rauskua. Tapahtuu räjähdys satamassa. Uusi laiva tuhoutui. Saha Rausku oli porannut laivan pohjaan, jolloin oli tapahtunut räjähdys. K. Rokodiili kertoo uudesta laivasta.

Osa 16 Vaarat vaanivat

Alfred saa kirjeen silleiltä, jotka tarvitsevat apua. K. Rokodiilin uusi laiva alkaa olla valmis. Alfred lähtee Maurin kanssa puhumaan kapteeni Tunkin kanssa, ettei hän ottaisi laivaa komentoonsa. Tunkki on mennyt katsomaan uutta laivaansa. Alfred ja Mauri suostuttelee Tunkkia jättämään ottamatta laivaa hallintaansa ja puhumaan myös muille kapteeneille. Tunkki lähtee kertomaan K. Rokodiili, ettei ota laivaa komentoonsa. K. Rokodiili ei ole huolissaan, sillä laiva aiotaan automatisoida. Parmesanin ideana on, että valaat voisivat tukkia laivaväylän, ettei alus pääsisi merille. Alfred ja Mauri lähtevät etelänavalle hakemaan valaita. Armeija pysäyttää heidät vakoojina ja eversti Rytinä pistää heidät tyrmään, mutta auttaa heitä yöllä karkaamaan.

Osa 17 Vieraita ulkoavaruudesta

Alfred ja Mauri tapaavat matkallaan lentokaloja ja lähettävät silleille terveisiä. He joutuvat myrskyyn ja joutuvat autiolle saarelle. Valitettavasti kumiveneessä on reikä. He lähtevät etsimään hedelmiä. Heitä seuraa joku. Mauri löytää oudon hedelmän, joka maistuu pahalta. Oudot avaruusoliot tuntuvat kaipaavan juuri niitä Marbo-hedelmiä. Alfred ja Mauri auttavat heitä löytämään lisää. Vastapalvelukseksi avaruusoliot lupaavat korjata veneen. Tosin maanjäristys uhkaa. Avaruusolio korjaa veneen nopeasti ja he saavat vielä avaruusmuonaa ja pääsevät ajoissa pakoon.

Osa 18 Valaita näkyvissä

Alfred ja Mauri lähestyvät etelänapaa. Tunkki tapaa pormestari K. Rokodiili, joka tarjoaa töitä. Etelänavalla professori von Pallas testaa kehittämäänsä puheenkääntöjärjestelmää, joka muuntaa puheen valaiden kielelle ja päinvastoin. Laite vain ei oikein tahdo toimia kunnolla. Alfred törmää mustekalaan, jolla on nälkä. Alfred tarjoaa mustekalalle avaruusmuonaa. Pian mustekala palaa ja haluaa laulaa. Valaankalastajat yrittävät saada valasta saaliikseen, mutta epäonnistuvat. Professori joukkoineen yrittää saada kojeensa kuntoon. Alfred ja Mauri saavat vieraakseen oikean tähden, joka valaisee tietä etelänavalle.

Osa 19 Meri kuuluu kaikille

Alfred ja Mauri saapuu etelänavalle ja näkevät valaanpyyntialuksen. Heidän pitää löytää valaat ennen aluksia. Professorin laite on kunnossa. Alfred löytää valaanpyyntialuksen ja aikoo nousta laivaan. Kapteeni huomaa Alfredin, joka pääsee karkuun. Samalla valaat tulevat näkyviin. Professori laittaa kojettaan kuntoon, kun valaanpyyntialus on valaitten perässä. Alfred sabotoi laivalla ja harppuuna lähtee karkuteille, kun professori yrittää puhua valaille. Koje menee rikki ja se rikkoo äänellään valaanpyyntialuksen ja se uppoaa. Valaat pelastuvat. Professori korjaa laitteen uudelleen ja pyytää valaalta apua Alfredille. Valas suostui auttamaan.

Osa 20 Alfred autiomaassa

Alfred jaksaa uiskennella, kun Mauri haluaisi kotiin. Alfredin luona Mauri on huolissaan, kun joissain maissa ei sada vettä. Yöllä Alfred näkee unta autiomaasta ja kuinka hänen on jano. Hän tapaa autiokylässä Severin. Kylässä ei ole yhtään vettä. Taivaalta tulee apujoukkoja ja maitojauhetta. Leevi Laulaja saapuu Alfredin uneen. Hän varmistaa, että apu tulee perille. Viimein saapuu sadetta, joka loppuu hyvin pian. Alfred oli sittenkin nähnyt unta. Hän haluaa järjestää maahan, jossa on vesipula. Sitä varten tarvitaan paljon rahaa. Hän on keksinyt vesiruoholeikkurin. Hän aikoo myydä niitä. Ollikin kantaa kortensa kekoon. Korppi kiinnostuu kovasti Alfredin rahoista ja Mauri saa hänet vakoilemisesta kiinni.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 160 min, valmistusvuosi 1989. Lasten animaatio.

Alkuperäinen nimi: Alfred J. Kwak.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Herman Van Veen. Panvision

Elokuvan arviointi: Sarja on kyllä hyvä. Harmittavinta on, että jaksot liittyvät toisiinsa, joten pitää muistaa, mitä edellisessä jaksossa tapahtuu. Sarjassa on paljon opettavaista aineistoa lapsille. Hyvin suositeltava, vaikka sarjassa onkin jonkin verran väkivaltaa.

Äänirooleissa mm.

Pirkko Aarnio
Pekka Autiovuori
Kauko Helovirta
Harri Hyttinen
Titta Jokinen
Kaija Kiiski
Jarmo Koski
Maria Salo
Rabbe Smedlund
Martti Tschokkinen
Jukka Voutilainen[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 24.8.2009 21:49:14
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021