Alfred J. Kwak 1-7

Osa 1 Alfredin elon alkutaival - Osa 1

Joonas Kwak saapuu tapaamaan Mauri myyrää ja he kuulevat laulua ja näkevät kaupungin sievimmän ankan Annan. Joonaksella menee pupu pöksyyn. Aamupesulla käydessään Joonas kuulee Annan taas laulavan ja tekee perusteellisemman pesun. Hän lähtee tapaamaan Annaa. Valitettavasti hänellä on pari kilpaikosijaa, joiden välienselvittelyn aikana Joonas tutustuu tarkemmin Annaan. Viimein syntyy 7 kaunista munaa, joita Mauri on tullut katsomaan. Valitettavasti läheisessä puussa istuu korppikotka ja eräällä grynderillä on ajatuksena rakentaa alueesta huvipuisto. Kotka saa yhden munan, jonka Joonas saa kyllä takaisin. Anna antaa läksytyksen, joka keskeytyy kun munan sisällys karkaa tiehensä. Pienokainen saa nimekseen Alfred Jonokus Kwak. Pian muutkin sisarukset syntyvät.

Grynderi on saapunut joukkoineen rakentamaan huvipuistoa. Siten he tuhoavat Joonaksen perheen kodin. Mauri ehdottaa muuttoa rauhallisempaan paikkaan.

Osa 2 Alfredin elon alkutaival - Osa 2

Joonaksen perhe muuttaa Maurin avustuksella hänen isoisänsä luokse. Alfred lähtee omille teilleen ja Mauri lähtee perään perheen jatkaessa matkaa. He joutuvat onnettomuuteenn ja kuolevat. Alfred jää yksin Maurin kanssa.

On Alfredin 1-vuotis syntymäpäivä ja ystävät saapuu juhlimaan. Maurin lahjana on viedä kaikki kuninkaan linnaan. Metsästysretkellä oleva kuningas luulee heidän bussiaan uroshirveksi, joka pääsee karkuun. Linnassa he pääsevät käymään mm. linnan aarrekammiossa. Alfred huomaa Hannu Harakan kadonneen ja samalla on kadonnut myös upea rubiini aarrekammiosta. Valitettavasti Alfredia epäillään rubiinin varastamisesta.

Osa 3 Harakka ei voi vastustaa kiiltävää

Kuningas yrittää saapua linnaan, mutta laskusilta on ylhäällä. Kuningas aikoo pitää oikeudenkäynnin seuraavana päivänä ja Hannukin on kateissa. Mauri on varma Alfredin syyttömyydestä, eikä pääse tapaamaan häntä tuomarin luvasta huolimatta. Hannu Harakka ilmaantuu ja tunnustaa Alfredille syyllisyytensä. Alfred pyytää hiiriltä apua. Mauri yrittää tuoda ruokaa Alfredille, mutta katin takia joutuu itse tyrmään. Ainoa mahdollisuus olisi paljastaa Hannu Harakka, mutta Alfred ei tahdo.

Oikeudenkäynnissä Alfred ei suostu paljastamaan syyllistä ja juuri kun tuomari pitelee kiiltävää rubiinia, lentää Hannu Harakka ottamaan sen. Alfred pääsee irti kahleistaan ja saa Hannun kiinni. Hän pääsee vapaaksi.

Osa 4 Ankka-pankka myyränpoika

Mauri herättää Alfredin uuteen koulupäivään. On jopa satanut lunta. Naapurin lapset korpin johdolla heittelee Mauria lumipalloilla ja sekös Mauria suututtaa. Samat lapset kiusaavat Alfredia koulumatkalla ja Alfred joutuu tappeluun. Koulussa kerrotaan kylän historiasta ja Alfred vaipuu unelmiin.

Koulun jälkeen Alfred haastaa korpin kaksintaisteluun. Alfredille selviää, että korpilla onkin keltainen nokka mustan sijaan. Korppia hävettää. Hän mustaa nokkansa vanhan kaivon luona ja pelästyy ja tipahtaa kaivoon. Alfred lähtee pelastamaan korppia, mutta putoaa itse kaivoon. Samanaikaisesti ilkeä Karski Katti vainuaa jotain. Alfred yrittää kiivetä pois vanhasta kaivosta ja Mauri alkaa huolestua. Korppi tunnustaa hänen äitinsä olleen mustarastas ja pelkää Alfredin kertovan salaisuuden kaikille. Katti lähestyy kaivoa ja näkee Alfredin ja korpin pohjalla.

Osa 5 Kaivon vankeina

Mauri huolestuu ja lähtee etsimään Alfredia ja käy koululla. Alfred jatkaa yrittämistä. Mauri jatkaa etsimistä. Katti päivystää kaivon luona ja korppi kertoo Alfredille kauhujuttuja, kuinka hänet voitaisiin karkottaa pois vain sen takia, että hän väittää Maurin olevan isänsä. Mauri näkee kaivon ja Karskin katin sen luona. Katti nostaa Alfredin ongella ylös. Mauri tulee parahiksi apuun ja johdattaa katin heikoille jäille.

Kaverit menevät sairaalaan katsomaan korppia, joka valehtelee tapahtumasta. Alfred menee katsomaan korppia.

Osa 6 Vilpillä on pitkä nokka

Koulussa opettaja kertoo seuraavana päivänä alkavasta lomasta ja lähestyvästä urheilukilpailusta. Alfredkin aikoo osallistua ja harjoittelee kovasti. Hän lähtee ajamaan kilpaa Hanskin kanssa ja kumpikin kaatuu ja loukkaa itsensä. Korppi hakee Hanskille lääkettä Valtolta apteekista. Hän kuulee, että Ponzolla on jotain erikoista lääkettä. Korppi kiristää Hannu Harakkaa varastamaan Valton apteekista lääkettä. Korppi syöttää Hanskille yhden voimapillerin ja Hanski saa ihmevoimat.

Ennen kilpailua korppi antaa Hanskille pari pilleriä. Apteekissa Valto on antamassa Ponzolle lisää pillereitä ja huomaa, että osa pillereistä on kadonnut. Kilpailun avaa itse kuningas, joka on saapunut katsomaan. Hän ampuu lähtölaukauksen. Osanottajien pitää juosta lammelle, uida vastarannalle ja pyöräillä kirkolla ja juosta takaisin. Hanski voittaa kilpailun, mutta valitettavasti lääkkeellä on sivuvaikutukset.

Osa 7 Vakoilija laivassa

Mauri ja Alfred saa postia. Hänet kutsutaan meripartiolaisiin. Valitettavasti Alfred on sairas ja Olli tulee käymään. Kaupunkiin tulee salainen agentti, jonka pitäisi odottaa yhteydenottoa paikalliselta agentilta, joka onkin mustekala. Hän antaa agentille ohjeet liittyä meripartiolaisiin. Siellä kaikkien tulee harjoitella tuleviin kilpailuihin. Laivalle on asennettu paikallistamisjärjestelmä, jonka avulla laiva pysyy voittajan kannoilla. Alfredia epäillään vakoojaksi ja hänet suljetaan hyttiin.

Kaikissa osissa puhutaan suomea. Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 158 min, valmistusvuosi 1989. Lasten animaatio.

Alkuperäinen nimi: Alfred J. Kwak.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Herman Van Veen. Panvision

Elokuvan arviointi: Sarja on kyllä hyvä. Harmittavinta on, että jaksot liittyvät toisiinsa, joten pitää muistaa, mitä edellisessä jaksossa tapahtuu. Sarjassa on paljon opettavaista aineistoa lapsille. Hyvin suositeltava, vaikka sarjassa onkin jonkin verran väkivaltaa.

Äänirooleissa mm.

Pirkko Aarnio
Pekka Autiovuori
Kauko Helovirta
Harri Hyttinen
Titta Jokinen
Kaija Kiiski
Jarmo Koski
Maria Salo
Rabbe Smedlund
Martti Tschokkinen
Jukka Voutilainen


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 4.7.2009 11:35:07
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021