Alfred J. Kwak 21-26

Osa 21 Valtakunta kylvystä

Kuningas Leijonamieli III ei kyllästy kuuntelemaan, kun kansalaiset huutavat hänelle eläköön. Kylpy tekee poikaa ja hän haluaa kylpyyn myös kaakaota. Valitettavasti valtakunnan raha-asiat ovat niin kuralla, ettei ole varaa ostaa kaakaota. Pitäisi lainata jostain, mutta kun valtakunta on lainannut joka puolelta niin paljon, ettei kukaan suostu enää lainaamaan. Pitää lainata Alfred J. Kwakilta. Tämä suostuu lainaamaan rahat ja odottaa rahoja takaisin kuukauden päästä ja oikein korkojen kera. Valitettavasti kuningas ei maksakaan ja heittää hänet vankilaan, mutta Alfred ystävineen ei pida ajatuksesta.

Osa 22 Korppi keinottelee

Korppi palaa matkalta ja kuulee, että Alfred on menettänyt rahat. Hän haaveilee kaappaavansa Vesimaan vallan. Hän vain tarvitsee rahaa. Hän pyytää Alfredilta lainaa, mutta tämä ei saa. Korppi suuttuu. Lakimies saapuu ja kertoo testamentista. Hän on perinyt paljon rahaa ja hän perustaa korppipuolueen, joka kasvaa ja alkaa muistuttaa yksityisarmeijaa. Hovissa aletaan huolestua. Eversti Rytinä ja Sir Ruupertti pidätetään. Alfred menee puhumaan Korpille, mutta hänet heitetään vankilaan.

Osa 23 Korpin kova komento

Alfred heitetään vankilaan Rytinän ja Sir Ruupertin seuraan. Hän ryhtyy heti suunnittelemaan pakoa ja Ollikin heitetään vankilaan. Mauri huolestuu, kun Alfredia ei kuulu. Hän saa selville, missä Alfredia pidetään ja hän toimittaa tämän tarvitsemat tarvikkeet Iiron avulla. Alfred muistaa pian Iiron. Korppi lupaa lahjoa arkkipiispan ja kirkon puolelleen. Alfred ystävineen pääsee pakoon. He pyrkivät jokea pitkin Suurvesimaahan.

Osa 24 Uhkayritys

Alfred ystävineen saapuu Suurvesimaahan. Kenraali Kurnu järjestää heille tapaamisen kuninkaan kanssa. Korppi syöksee kuninkaan vallasta ja nostaa itsensä keisariksi. Myös Vesimaan kuningas on saapunut Suurvesimaahan. Alfred ystävineen päättelee, että Korpin on menetettävä rahansa, että hän kaatuisi. Siksi hänen rahojensa kätkö täytyy löytyä. Arkkipiispa saapuu, mutta Korppi ei halua ottaa häntä vastaan. Alfred palaa Vesimaahan eversti Rytinän kanssa ja he lähtevät kohti Korpin linnaa.

Osa 25 Rahalla on siivet

Korppi ja korppipuolue hakee puhdasta rotua. Alfred kohtaa hiiriystäviä ja pääsee sisälle linnaan. Hän näkee Rytinän kanssa, kuinka rahastonhoitaja vie Arkkipiispan salaiseen aarrekammioon. Korpin ruokaillessa, ruokapöytään tulee myös Napsu, joka paljastaa Korpin nokan olevan keltainen. Eikö Korppi olekaan puhdasrotuinen? Alfred tapaa taas Napsun. Hän pyytää Napsulta palvelusta ja ilmoittaa Iirolle, että tarvitaan apujoukkoja kuljettamaan rahat Suurvesimaahan. Hiiret kuljettavat rahat pihalle, josta linnut kuljettavat ne Suurvesimaahan. Korpille selviää, että kaikki rahat ovat kadonneet. Kuningas palaa takaisin ja tuo rahat mukanaan.

Osa 26 Lumimiehen valtakunta vaarassa

Professori von Pallas pyytää Alfredia käymään tutkimusasemalla. Heidän pitäisi mennä Himalajalle etsimään lumimiestä avaruusaluksella, joka hieman arveluttaa Alfredia. Perillä he joutuvat lumimyrskyyn, mutta ystävällinen lumimies Malai Dama on vienyt heidät luolaansa. Valitettavasti jotkut ikävät ihmiset suunnittelevat vuorille hiihtokeskusta. Suunnitelma pitää estää. Pankkiiri Taalavaara saapuu sihteerinsä kanssa tutustumaan paikkoihin. Alfred ystävineen pelottelee Taalavaaran seurueineen pois.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 160 min, valmistusvuosi 1989. Lasten animaatio.

Alkuperäinen nimi: Alfred J. Kwak.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Herman Van Veen. Panvision

Elokuvan arviointi: Sarja on kyllä hyvä. Harmittavinta on, että jaksot liittyvät toisiinsa, joten pitää muistaa, mitä edellisessä jaksossa tapahtuu. Sarjassa on paljon opettavaista aineistoa lapsille. Hyvin suositeltava, vaikka sarjassa onkin jonkin verran väkivaltaa.

Äänirooleissa mm.

Pirkko Aarnio
Pekka Autiovuori
Kauko Helovirta
Harri Hyttinen
Titta Jokinen
Kaija Kiiski
Jarmo Koski
Maria Salo
Rabbe Smedlund
Martti Tschokkinen
Jukka Voutilainen[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 24.9.2009 15:54:45
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021