Alfred J. Kwak 8-13

Osa 8 Lieroa peliä

Merikissan päällystö ei usko, ettei Alfred olisi vakooja. Uusi Sonar-järjestelmä on salainen ja sillä voisi voittaa kilpailun. Alfred oli löytänyt lähetin vastaanottimen kapteenin hytin edestä ja se löydettiin hänen hallustaan, joten hän on vakooja. Alfredin ystävät eivät usko häntä vakoojaksi. Samanaikaisesti Varpusmaan kenraali käy tapaamassa paikallista agenttia Lonkeroa. Hän saa tehtäväkseen viedä Merikissaan pullollisen termiittejä. Hänen saapumisensa laivaan ei jää huomaamatta. Mutta miten käy kilpailussa?

Osa 9 Taikapullo

Alfred rakentaa omaa taloa ja pian hän muuttaa omaan asuntoon. Mullabark ja Zain saapuvat kuninkaansa luokse. He etsivät mystistä pulloa, jossa asuu ilkeä henki. Kuningas on vaipumassa epätoivoon, sillä maata uhkaa onnettomuus, mikäli pulloa ei löydy. Hän kertoo pojalleen tarinan miehestä, joka löysi pullon ja päästi hengen pois, mutta juksasi hänet sinne takaisin. Alfred pitää ystävilleen tupaantuliaiset. Olli Haikara löytää antiikkiliikkeestä tupaantuliaislahjaksi pullon. Väitetään, että sen sisällä on henki. Mullabark ja Zain lähtee lentävällä matolla vesimaahan etsimään pulloa. Alfredin luona on juhlat ylimmillään.

Osa 10 Lentävä matto

Mullabark ja Zain tunkeutuvat antiikkiliikkeeseen ja ottavat omistajan käsittelyynsä. He saavat selville Ollin ostaneen pullon ja he lähtevät n talolle. Samanaikaisesti Alfred hyvästelee ystäviään ja ryhtyy lukemaan lahjaksi saamaansa kirjaa. Mullabark ja Zain käyvät Ollin luona "kysymässä" pulloa. Viimein he saavat selville uuden omistajan. Alfred lähtee lammelle avaamaan pulloa ja Mullabark ja Zain tunkeutuvat Alfredin taloon huomatakseen, että omistaja ja pullo on kateissa. He lähtevät lentävällä matolla etsimään, mutta kadottavat maton. Sillä välin Alfred miettii pullon sisältöä. Korppi ihmettelee Alfredin outoa käytöstä ja Alfred avaa pullon.

Osa 11 Sirkuksessa

Alfred harjoittelee hassuja ilmeitä, sillä hän on kuullut, että kaupunkiin saapunut sirkus etsii pelleä. Alfred lähtee hakemaan töitä. Varsinainen pelle on sairas ja hänen tilalleen tarvitaan joku. Alfred saa paikan. Hän huomaa, että sali on täynnä ja hänen ystävänsäkin ovat katsomassa. Alfred hermoilee, eikä uskalla mennä areenalle. Johtajan on pakko heittää hänet areenalle. Peloissaan Alfred saa koko salin nauramaan. Samassa hirmuinen ihminen pääsee vapaaksi ja ihmistenkesyttäjä lähtee karkuun. Ihminen seuraa Alfredia areenalle ja tekee kaiken perässä ja he saavat yleisön nauramaan.

Osa 12 Valkea kuningatar

Mauri raahaa shakkipelin Alfredin luokse. Kaupungissa tapahtuu outoja. Murtovaras liikkuu öisin ja vie ihmisten kodeista jalokiviä. Tarkastaja Sherlok löytää yhdestä paikasta epäilyttäviä jalanjälkiä. Harakka syö ystäviensä kahvilassa ja haaveilee Vesimaan presidentin paikasta, mutta Vesimaa on kuningaskunta. Alfred ja Mauri ryhtyvät pelaamaan shakkia ja Korppi lähtee keikalle. Äkkiä shakkipelin valkea kuningatar puhuu Aldredille. Hän haluaa nähdä muutakin maailmaa ja Alfred lähtee näyttämään. Yhdessä he näkevät jonkun murtautumassa yhteen taloon ja törmäävät Karskiin Kattiin. Vai oliko se unta?

Osa 13 Shakkikuningatar tahtoo nähdä elämää

Alfred on varma, että hän oli shakkikuningattaren kanssa edellisenä iltana ulkona, mutta Mauri on toista mieltä. Alfred on myös varma, että hän näki korpin edellisenä iltana, mutta korppi ja Mauri ovat toista mieltä. Tarkastaja Sherlok on Karskin Katin perässä. Alfred kertoo Maurille nähneensä myös Karskin Katin, mutta kun he olivat yhdessä. Tarkastaja Sherlok tulee käymään ja kertoo kummia. Karski Katti on kertonut nähneensä edellisenä iltana Alfredin ja shakkikuningattaren. Mauri kyllä on sitä mieltä, että hän näki vain unta. Itse hän ryhtyy kuorsaamaan, kun Alfred lähtee shakkikuningattaren kanssa. He menevät korpin luokse, joka varastaa kuningattaren kruunun. Alfred lähtee hakemaan apua.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 158 min, valmistusvuosi 1989. Lasten animaatio.

Alkuperäinen nimi: Alfred J. Kwak.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Herman Van Veen. Panvision

Elokuvan arviointi: Sarja on kyllä hyvä. Harmittavinta on, että jaksot liittyvät toisiinsa, joten pitää muistaa, mitä edellisessä jaksossa tapahtuu. Sarjassa on paljon opettavaista aineistoa lapsille. Hyvin suositeltava, vaikka sarjassa onkin jonkin verran väkivaltaa.

Äänirooleissa mm.

Pirkko Aarnio
Pekka Autiovuori
Kauko Helovirta
Harri Hyttinen
Titta Jokinen
Kaija Kiiski
Jarmo Koski
Maria Salo
Rabbe Smedlund
Martti Tschokkinen
Jukka Voutilainen


[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 9.8.2009 18:36:11
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021