Taotao jaksot 22-26 Kadonneet keijut ja muita tarinoita

Kiinassa, Waizan-laaksossa asuu pieni pandakarhu Taotao äitipandan kanssa, joka kertoo tarinoita Taotaolle, apina Kikille, tikka Chiptalle, Purpur-oravalle ja pupuveljeksille.

Tarina Ruma ankanpoikanen

Taotao arvelee olleensa varsin ruma syntyessään ja äitipanda kertoo tarinan rumasta ankanpoikasesta.

Ankkaemo hautoo poikasiaan, joista kaikki muut ehtivät kuoriutua, mutta viimeinen ei meinaa kuoriutua millään. Naapuri ehtii kertomaan tarinaa isännästä, joka oli laittanut ankan pesään kalkkunan munan. Viimein viimeinen muna kuoriutuu, mutta se on hyvin omituisen näköinen. Osasi se kyllä uida. Ankkaemon esitellessä poikasiaan, ihasteli naapuriankat poikasia, mutta viimeisen nähdessään hämmästyivät. Hänestä tuli hylkiö ja kiusattu olento. Ankanpoikanen lähti karkuun ja joutui toiselle järvelle. Siellä hän kohtasi hanhia, jotka kehottivat liittymään heidän seuraansa. Hän hylkäsi tarjouksen ja liikkui yksinään. Hanhet lähtivät ja palasivat myöhemmin takaisin. He pyysivät tätä mukaansa etelään, muttei tämä voinut lähteä siiventyngillään. Ankanpoikanen löysi läheltä talon, jonne hän pääsi lämmittelemään takan ääreen. Hän ei kuitenkaan halunnut jäädä, vaan kaipasi järvelle uimaan. Siellä hän katseli kaukaa kauniita joutsenia. Eräänä päivänä talven jälkeen hän huomasi osaavansa lentää ja hänen teki mielensä järveen uimaan, jossa hän näki joutsenia. Hän meni niiden luo ja huomasi itsekin muuttuneensa kauniiksi joutseneksi.

Tarina pöllöstä ja pohjantuulesta

Pandamuori kertoo lapsille pohjatuulesta ja pöllöstä, että lapset ymmärtäisivät, miksi eläimet vaihtavat väriä talveksi. Pohjatuuli ja lumipilvi kiisi taivaalla iloisina ja heitti lunta, jäätä ja pakkasta. Pöllö ei ehtinyt pois alta, vaan tupsahti pohjatuulen naamaan ja lumipilvi lupasi ottaa pöllön mukaan. Yhdessä he heittivät lunta maahan ja matkasivat etelään vieden pakkasen ja lumen mukanaan. Valitettavasti he tulivat liian aikaisin etelään ja ihmiset ja eläimet eivät olleet varautuneet vielä talven tuloon. Kumppanukset eivät välittäneet vaan huvittelivat oikein kunnolla. Valitettavasti lumi loppui kesken ja lumipilvi ja pohjatuuli lähti hakemaan lisää. He jättivät pöllön odottelemaan, kunnes he palaisivat takaisin. Lumivalkea pöllö ihastutti muita eläimiä, mutta pahaksi onneksi metsästäjä oli tulossa. Tämä huomasi valkoisen pöllön ja lähti varmaan hakemaan asetta. Pöllön piti piiloutua, mutta ei voinut mennä oravan pesään, eikä ketunpesään. Ihminen oli jo palaamassa. Onneksi pohjatuuli ja lumipilvi saapui ajoissa.

Tarina saapasjalkakissasta

Pandamuori kertoi ranskassa asuvasta köyhästä mylläristä, jolla oli 3 poikaa. Vanha mylläri jätti pojilleen perinnöksi yhdelle jyviä, toiselle aasin ja kolmannelle kissan. Kolmas valitteli osaansa, kun oli saanut vain kissan. Kissapa ryhtyi puhumaan ja myllärin poika oli kauhuissaan. Kissapa lupasi pojalle, että hänestä tulisi vielä kuningastakin mahtavampi. Hän tarvitsi vain saappaat, hatun ja tyhjän pussin. Kissa jätti karabasin markiisin kotiinsa ja lähti matkoihinsa. Hän pääsi perille ja pyydysti pussiinsa korean linnun ja lähti kuninkaan puheille. Tälle kissa sanoi tuovansa lahjan Karabasin markiisilta. Kuninkaan tytär ihastui lintuun ja kissa lähti hakemaan vieläkin kauniimpaa ja harvinaisempaa lahjaa. Kissa palasi takaisin ja sanoi Karabasin markiisin lähettäneen kuninkaalliseen pöytään kauniita hedelmiä, jollaisia ei ennen oltu nähty. Kissa lähti etsimään vieläki harvinaisempaa lahjaa. Hän toi kauneimpia kukkia, mitä oli ikinä nähty. Nyt kuninkaan tytär halusi tavata markiisin. Kissa pisti myllärin pojan uimaan ja kehotti tätä riisumaan vaatteensa. Kuninkaan vaunujen lähestyessä kissa huusi apua ja selitti, että rosvot olivat vieneet vaatteet ja tyrkänneet veteen. Kuningas pyysi palvelijoita auttamaan markiisia ja tuomaan hänelle vaatteita. Kissa meni linnaan, jota hallitsi pelottava lohikäärme Oger. Matkalla linnaan maanviljelijät kertoivat kuninkaalle maiden kuuluvan Karabasin markiisille. Linnassa kissa huijasi Ogeria muuttamaan itseään eri eläimiksi ja viimein hiireksi. Kissa vangitsi Ogerin ja linna muuttui yhtä kauniiksi kuin ennen sen valtaa.

Tarina kalan lahjasta

Olipa kerran eteläneren saarella villikissojen kylä. Nuori villikissa lähti onkimaan huonolla onnella ja sai vain 2 kalaa. Joku oli saanut osterin, jossa oli ollut suuri helmi. Hänen vaarinsa kertoi niiden olevan suunnattoman arvokkaita. Seuraavana päivänä pojan onkeen tarttui hyvin pieni kala. Matkalla se rukoili poikaa säästämään sen hengen, sillä se ei halunnut vielä kuolla. Poika ryhtyi syöttämään ja kasvattamaan kalaa. Kala kiitti ja lupasi palkinnon pojan hyvästä työstä. Eräänä päivänä poika toi kissan kotiin, sillä lammikko oli käynyt liian pieneksi. Seuraavana päivänä kissa kaivoi kalalle suuremman lammikon. Eräänä päivänä kala pyysi kissaa päästämään sen pois ja kala lupasi viedä hänet tapaamaan kalan vanhempia. Poika vei kalan jokeen ja hyppäsi kalan selkään. Tämä vei pojan merelle ja viimein he sukelsivat ja poika pystyi hengittämään veden alla. Kala vei pojan meren Kuninkaan ja Kuningattaren luo ja kävi ilmi, että kala oli heidän poikansa, jota oli luultu kuolleeksi. Paluun kunniaksi järjestettiin juhlat. Poika kaipasi kotiin ja sai lahjaksi lippaan, jonka sai avata vasta kotona.

Tarina kalan lahjasta

Pandamuori kertoo tulikärpäsistä, jotka joka yö tanssivat kuninkaansa kunniaksi. Kaikki tulikärpäsmaassa oli tyytyväisiä, kunnes tulivuorenpurkaus peitti taivaan. Vanhan tarinan mukaan lohikäärme tulisi joskus ja ottaisi valokeijut vangiksi ja rohkeat kuninkaan pojat lähtivät taistelemaan lohikäärmettä vastaan.

Kaikki osat on dubattu suomeksi saksankielen päälle.

Suomenkielinen toteutus: Maija-Liisa Vuorjoki ja Inkeri Wallenius.

Voit valita puhuttuna kielet: Suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ei tekstitystä.

Kesto: 115 min, valmistusvuosi 1983. Lasten animaatio.

Alkuperäinen nimi: Taotao.

Kuvakoko: 4:3.

Valmistaja: Apollo-Film

Elokuvan arviointi: Sarja on hyvä ja opettavainen.Päivitetty 9.8.2009 18:42
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021