Hain tarina

Valaspesulassa työskentelevä Oscar näyttää Will Smithiltä ja ihan kuulostaa Will Smithiltä ehkä sen takia, että Oscarin vuorosanat esittää Will Smith. Itse Oscar ei ole tyytyväinen elämäänsä. Hänen isänsä oli koko ikänsä valaanpesijä ja ylpeä ammatistaan, mutta Oscarin mielestä ei mitään. Onnettomien sattumien kautta Oscaria luullaan Haintappajaksi ja hän tutustuu Lennyyn, jonka veljen Oscari muka "tappoi". Alkaa tapahtumaketju, jossa otetaan mittaa kalasta ja haista. Miten käy mafioson ja miten käy Oscarin? Hauska tarina, vaikkakin hieman väkivaltainen.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, Ruotsi, Suomi, Islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, Englanti kuulovammaisille (jolloin selityksissä mainitaan, että mistä puhe tulee, kuten radio, TV, ym), ruotsi, suomi, Islanti tai ei tekstitystä lainkaan. Englanninkielisessä tekstityksessä tulee osittain mukaan elokuvassa laulettuja lauluja ja lopussa ne näkyvät kokonaan.

Kesto: 1h 26 min, valmistusvuosi 2004. Piirretty elokuva. Paketti sisältää yhden levyn, jossa myös muuta materiaalia.

Alkuperäinen nimi: Shark Tale.

Kuvakoko: 1.85:1. Zoomilla saat kuvan täyteen kokoon. Kuten Zoom 2.

Valmistaja: Dreamworks. "Shrek-elokuvan tekijöiltä".

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvä ja sen katsoo mielellään ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Kieliarvostelu: Elokuva katsottu Englanninkielisellä tekstityksellä. Elokuva sisältää jonkin verran amerikan slangia, jonka ymmärtämisessä jopa kokeneemmallakin kielenharrastajalla on tekemistä. Pääasiassa aivan ymmärrettävää englantia, eikä sanakirjaa tarvitse alun jälkeen kovin montaa kertaa selata. Palkitsee kuitenkin vaivan ja tuo uusia sanoja. Suositeltava elokuva kokeneelle kielenharrastajalle, joka haluaa oppia uutta kieltä.

Elokuvan alussa valitaan puhuttu kieli ja heti perään joukko englanninkielisiä mainoksia, joihin ei ole tekstitystä. Mainokset ovat erittäin hyvä lisä, mikäli lapsi täytyy pitää hiljaisena matkan ajan.

Varmastikin elokuva pitää lapsen hiljaisena matkan aikana luvatut 1h 26 min.

Elokuvaan liittyvät weppisivut:[Etusivu] [Linkit] [Kilpailu]

Päivitetty 30.6.2009 07:32:53
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021