Kuin kissat ja koirat

Lehtipoika heittää lehden pihaan ja perheen koira Buddy jää haukkumaan kissaa, joka leikkii lehdellä. Scotty Brody auttaa äitiään ja kantaa ostoksia sisälle. Samassa kun Scotty avaa oven, ryntää Buddy ulos ja suoraan kissan perään, joka syöksyy puuhun. Buddy saa otteen puusta, mutta menettää otteen ja kissa lentää suoraan naapuria ja piirakkaa päin Buddy perässä. Yhdessä he pistävät talon sekaisin. Kadulla kissa tekee Buddylle ansan ja hänet Catnapataan. Naapurin koira syöksyy koirankoppiin ja ottaa yhteyden koirien päämajaan. Iso pomo käskee parhaan agentin hommiin. Heitä uhkaa kissavaara.

Eräällä tilalla joukko Beaglenpentuja leikkii ja katselee, kuinka yksi koiranpentu yrittää karata, mutta lähtö jää lyhyeksi. Pian alkaa tapahtua. Lattiaan ilmestyy reikä ja sieltä saapuu iso doberman, joka komentaa pennut pois ja tilalle tulee joukko dobermanninpentuja. Scottyn äiti saapuu tilalle ostamaan uutta pentua. Isännälle on hieman yllätys, kun ladosta löytyykin dobermanneja beaglejen sijaan. Viimein jostain heinien joukosta löytyy yksi beagle, joka tulee katsomaan. Rouva Brody ottaa koiran mukaansa. Hän vie sen kotiin ja esittelee Scottylle ja miehelleen. Koira sopii miehelle erittäin hyvin ja se on tärkeä hänen työn kannalta. Koiran nimeksi tulee Lou. Scotty vie sen pihalle ja juuri kun Lou on lähdössä pois, tulee taivaalta pallo, josta roikkuu luu. Onneksi naapurin koira Butch puuttuu peliin ja räjäyttää luun. Butch vie Loun koppiinsa ja näyttää tietokoneensa. Loun isäntä on tiedemies, joka etsii parannusta koira-allergiaan. Butch lähtee esittelemään ryhmän muita jäseniä. Peek oleilee roskapöntön alla valvomossa. Sam on lammaskoira, jolla on aina karvat silmien edessä ja siksi se ei meinaa nähdä mitään. Butch saa selville, että Loun ilmestyminen oli vahinko.

Eräässä talossa herra Masonin ilkeä kissa nimeltään herra Tinkles punoo juoniaan koirien päänmenoksi. Operaatio Synkkä myrsky on saatava toimimaan.

Lou haaveilee kunnon agenttinimestä ja Butchilla meinaa keittää yli. Hän kertoo kissojen olleen ilkeitä ja käyttäneen ihmisiä hyväkseen, kunnes koira tuli ja pelasti ihmiset kissan vallasta. Nyt Lou saa tehtävän. Hänen tulee puolustaa talon kellarissa olevaa laboratoriota kissojen hyökkäyksiltä.

Scottyn isä tulee pihalle testaamaan lääkettään, mutta epäonnistuu. Scotty yrittää sada isäänsä treenaamaan jalkapalloa. Loun käy melkein sääliksi Scottya.

Herra Tinkles kokee nöyryytyksen kylvyn muodossa ja suunnitelman pitää edetä. Hän pistää ninjat asialle. Ne hyökkäävät ilmateitse lentokoneilla. Peek havaitsee heikon signaalin ja ilmoittaa Loulle. Ninjakissat pääsevät yllättämään Loun ja syntyy meteli, johon isäntäperhe herää. Valitettavasti syntynyt sotku menee Loun piikkiin. Ninjat katoavat yöhön. Ei riitä, että hänet pistetään pihalle, vaan myöskin Butch pistää häntä järjestykseen. Lou kuulee roskiksilta epämääräistä kolinaa. Hän tapaa kauniin tyttökoiran Ivyn, joka antaa neuvoja Loulle.

Aamulla Lou on saamassa kontaktin Scottyyn, kun tämän isä tulee juttelemaan vakavia. Hän lupaa tulla katsomaan Scottyn jalkapallokarsintaa. Tietenkin isukki missaa koko pelin ja Scotty ei ole hyvillään. Sen sijaan Lou onnistuu pääsemään hänen lähelleen.

Ivy ja Butch juttelevat Lousta ja Peek kuulee jotain makoisaa.

Herra Mason saa vieraakseen herran Tinklesin ja ilahtuu niin, että hänen sydämensä pysähtyy hetkeksi. Tinkles alkaa käydä kärsimättömäksi ja pistää venäläisen asialle. Äiti ajaa tiellä ja huomaa yksinäisen kissan. Peek antaa hälytyksen. Sam huomaa kauhukseen, että äiti vie kissan taloon. Kissa vie äidin sydämen ja vääntää kurkustaan karvapallon ja mukana kuljetettavan koiran jätöksen. Tietenkin äiti repii pelihousut ja Lou joutuu ulkoruokintaan. Äidin on pakko lähteä, mutta koirat jäävät puolustamaan kotia. Kissa aikoo räjäyttää kellarinoven auki. Koirat yrittävät estää ja syntyy taistelu. Butch saa purettua pommin. Lou ystävystyy Scottyn kanssa ja Scotty heittää palloa juuri, kun isä tulee laboratoriosta. Pallo menee sisään ja aiheuttaa vahinkoa, mutta samalla löytyy oikea aine koira-allergiaa vastaan.

Salakuuntelulaitteen avulla herra Tinkles saa selville vasta-aineen löytymisestä ja hän raivostuu. Samassa Sophie saapuu sisään ja tuo hänelle pientä asua. Tinkles ei oikein pidä ajatuksesta ja hän ryhtyy valloittamaan maailmaa. Tinkles ajaa Masonin tehtaalle ja antaa potkut koko henkilökunnalle ja tilaa jokaisen kissan unelma-aterian kermaa ja Sushia.

Scotty voittaa liput Uruguay vastaan Tsad jalkapallo-otteluun. He lähtevät katsomaan ottelua, mutta heidät kaapataan. Herra Tinkles vaatii lunnaiksi vastalääkekaavan ja muistiinpanot.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, suomi, norja, ruotsi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, suomi, norja, ruotsi, off.

Kesto: 84 min, valmistusvuosi 2001.

Alkuperäinen nimi: Cats and Dogs

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Bros Pictures

Elokuvan arviointi: .

Henkilöt

Professor Brody Jeff Goldblum
Mrs. Brody Elizabeth Perkins
Scott Brody Alexander Pollock
Sophie Miriam Margolyes
Mr. Mason Myron Natwick
Mrs. Calvert Doris Chillcott
Pie Mom Kirsten Robek
The Farmer Frank C. Turner
Guard at gate Mar Andersons
Factory receptionist Gillian Barber
Sisters Caron Ann Susi
Randi Kaplan
Mary Bogue
Employees Alvin Sanders
Mark Schooly
Workers Lou Bollo
Scott Nicholson
Trish Schill
Wife Passenger Babe Dolan
Truck Drivers Reginald Glass
Charles Andre
Nurse Peggy Logan
Jogger Alicia Michelle
Yorkie Dog Owner Pamela Perry
Puppeteers Adam Behr
Kevin Carlson
Alejandro Diaz
Randi Kaplan
John Edward Kennedy
Luke Khanlian
Bruce Lanoil
Drew Massey
Gordon Robertson
Michelan Sisti
Allan Trautman
The Voice talent of Lou Tobey Maguire
The Voice talent of Butch Alec Baldwin
The Voice talent of Mr. Tinkles Sean Hayes
The Voice talent of Ivy Susan Sarandon
The Voice talent of Peek Joe Pantoliano
The Voice talent of Sam Michael Clarke Duncan
The Voice talent of Calico Jon Lovitz
The Voice talent of Doberman Drill sergeant Victor Wilson
The Voice talent of Collie at HQ Salome Jens
The Voice talent of The Mastiff Charlton Heston
The Voice talent of Russian Kitty Glenn Ficarra
The Voice talent of Ninja 1 Danny Mann
The Voice talent of Ninja 2 Billy West
The Voice talent of Wolf Blitzer Paul PapePäivitetty 22.10.2009 16:35
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021