Wallace & Gromit Paakarin painajainen

2 DVD:tä sisältävät 4 pitempää tai lyhyempää elokuvaa.

DVD 1 Paakarin painajainen

Leipuri murhataan. Jo 12 leipuria on murhattu. Gromit ja Wallace lukevat siitä aamulla. Tosin Wallacen hereille saaminen on hieman hankalaa. Gromitin rehkiessä, pitää Wallace saada hereille, puettua ja vieläpä autoon aamiaisineen kaikkineen. Kierros sujuu hyvin. Tosin Wallace sattuu näkemään Bake-O-Lite-tytön ja on sen jälkeen myyty. Tosin hänet piti ensin pelastaa varmalta tuholta. Sen jälkeen Wallace ei osaa muuta ajatellakaan. Onneksi hän sattuu kävelemään heidän leipomonsa ohi ja treffit on sovittu. Gromit rehkii oikein urakalla Wallacen kuherrellessa. Piella jättää kukkaron Wallacen luokse ja koska ulkona sataa oikein urakalla, joutuu Gromit viemään kukkaron. Tämä keksii tehdä hieman omia tutkimuksiaan yläkerrassa ja löytää mallinuket, joilla kullakin on oma numero. Gromit saa selville, että Wallace tulee olemaan tapettavien listalla. Gromit joutuu jäämään piiloon Piellan luokse yön ajaksi. Aamulla Gromit menee varoittamaan Wallacea, mutta saakin kuulla Wallacen ja Piellan menneen kihloihin. Gromitilla on ongelmia, kun Piella pelaa kaksinaamaista peliä ja Wallace ei ymmärrä olevansa hengenvaarassa. Vain Piellan koira Fluffles tietää totuuden. Piella pistää suhteen poikki ja hetken päästä tuo herkullisen kakun. Gromit menee Piellan luokse ja joutuu vangiksi. Onneksi samaisessa komerossa on Bake-O-Lite ilmapallo ja Gromit pääsee karkuun. Kakussa on pommi, joka ei tunnu sammuvan. Piella tulee ajoissa paikalle, mutta Gromit yrittää viedä pommin mahdollisimman kauaksi. Fluffles puuttuu peliin ja tekee Piellan toimet tyhjiksi. Piella hyppää palloon ja pakenee, mutta valitettavasti ojasta allikkoon.

DVD 1 Läheltä piti

Gromit on huoneessaan kutomassa, kun ohi ajaa kuorma-auto, josta nousee lammas. Se löytää tiensä Wallacen taloon. Aamulla Gromit nauttii aamuteetä, kun Wallace kaipaa kunnon aamiaista. Valitettavasti Gromitin keksintöön tulee vika ja aamupuuroa lentää kuppiin enemmän kuin olisi tarvis. Gromit alkaa kuulla ääniä ja huomaa ihmeellisiä asioita. Wallacen juustot ovat kadonneet, eikä Wallace tunnu huomaavan lammasta, joka pyörii ympäri taloa. Wallace ja Gromit saa ikkunanpesukeikan. Sinne on lähdettävä pikaisesti. Gromit pystyttää tikkaat ja huomaa vihamielisen koiran Prestonin. Wallace taas huomaa liikkeessä kauniin omistajan Wendolenen ja menee sisälle. Preston menee ulos kiusaamaan Gromitia. Se lähtee tutkimaan Wallacen ja Gromitin taloa. Heidän saapuessa on jotain kummaa tapahtunut. He löytävät lampaan syömässä paikkoja. Lammas pitää pestä Wallacen itsekeksimällä laitteella, johon tulee vika. Laite leikkaa lampaan villat ja kehrää niistä lankaa sekä tekee valmiin puseron. Gromit hieman ihmettelee kellarista kuuluvia ääniä, eikä huomaa Prestonia, joka tekee omia tutkimuksiaan. Wallace ja Gromit lähtee pesemään ikkunoita Wendolenen luokse. Wallace kertoo itsestään ja Gromit huomaa jotain outoa ja menee sisälle taloon ja löytää pihalta kuorma-autoon lastatut lampaat. Gromit jää vangiksi ja joutuu syyttömänä vankilaan. Wendolene saapuu Wallacen luokse ja pyytää tätä pysymään kaukana ja pahoittelee Gromitin vuoksi. Tämä saa lahjaksi palapelin, johon on kätketty viesti paosta. Gromit pääsee pakoon ja yhdessä he joutuvat lammastilalle, jonne tulevat Wendolene ja Preston. Wendolene joutuu Prestonin vangiksi ja Wallace lähtee Gromitin kanssa pelastamaan tätä. He joutuvat Wallacen luokse, jonne Preston kuljettaa kaikki lampaat. Preston joutuu Wallacen laitteen vangiksi ja käy ilmi, että se onkin robotti, josta on tullut paha. Preston joutuu murskaimeen ja siitä tulee romua.

DVD 1 Bonusmateriaali

Tekstitetty ja erittäin katsomisen arvoinen osa, joka kertoo, kuinka tehtiin Paakarin painajainen.

DVD 2 Suurenmoinen huviretki

Wallacella ja Gromitilla on vapaapäivä. Wallace yrittää keksiä jotain tekemistä ja paikkaa, jonne voisi mennä. Hän keksii keittää teetä, mutta juusto on loppunut. Niinpä heidän pitäisi mennä jonnekin, missä on juustoa. Niinpä kummankin katse kääntyy kuuhun, sillä kaikkihan tietää, että kuu on tehty juustosta. Wallace päättää suunnitella ja rakentaa kuuraketin. Gromit auttaa mukana. Enää ei tarvita muuta kuin laukaista kuuraketti. Sytytyslanka palaa jo, mutta mukaan pitää sada keksejä. Viimein he löytävät kuuhun, jossa Wallace löytää paljon juustoa ja pitää kunnon picnikin. He löytävät kuusta erikoisen laitteen, joka herää eloon ja joka ryhtyy jahtaamaan Wallacea ja Gromitia. Onneksi laite oppii hiihtämään ja jää kuuhun hiihtämään Wallacen ja Gromitin palatessa takaisin 62 West Wallaby Streetille.

DVD 2 Väärät housut

Gromit laittaa paahtoleivän valmiiksi ja ruksaa allakasta oman syntymäpäivänsä. Posti on tuonut hänelle onnittelukortin. Wallace saapuu aaimiaiselle ja katsoo saapunutta laskupinoa. Gromit jo luulee Wallacen unohtaneen Gromitin syntymäpäivän. Se saa lahjaksi kaulapannan. Wallace esittelee Nasalta ostamiaan teknohousuja, joka voi kävelyttää Gromitia koska tahansa. Wallace keksii laittaa huoneen vuokralle, koska rahat ovat loppu. Pian sisään saapuu pingviini, jolle Wallace esittelee huonetta, joka ei kelpaakaan hänelle, vaan haluaa Gromitin huoneen. Gromit saa käyttöönsä toisen huoneen, jota he joutuvat hieman laittamaan. Gromit keksii ottaa teknohousut käyttöön ja maalaa huonetta ylösalaisin. Vuokralainen huomaa teknohousut ja tajuaa niiden suoman mahdollisuuden. Gromit saa tarpeekseen vuokralaisen huoneesta tulevaan meteliin ja muuttaa koirankoppiin. Vuokralainen ryhtyy pitämään Wallacea hyvänä ja tarjoaa jopa viiniä. Gromit huomaa olevansa liikaa talossa, kun Wallacekaan ei enää huomaa. Niinpä se lähtee pois. Pingviini huomaa tämän ja ottaa ohjat käsiinsä ja tekee housuihin pienet muutokset. Aamulla kun Wallacen pitäisi pudota normaaleihin housuihinsa, niin hän putoaakin teknohousuihin. Tällä välin Gromit huomaa, että pingviinistä on tehty etsintäkuulutus. Pingviini taas kauko-ohjaa housuja mielensä mukaan. Gromit huomaa pingviinin suorittavan mittauksia erään museon ulkopuolella ja epäilys saa vahvistusta. Gromit menee takaisin taloon ja löytää pingviinin tekemän ryöstösuunnitelman. Se seuraa illalla pingviiniä ja Wallacea museon ulkopuolelle, jossa Wallace tekee tahtomattaan ryöstön ja varastaa arvokkaan timantin. Viimein pingviini jää kiinni ja rahahuolet ovat hetkeksi ohi.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, norja, tanska, ruotsi.

Kesto: 2h 11 min, valmistusvuosi.

Alkuperäinen nimi: Wallace & Gromit A Matter of loaf and death

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Svensk Filmindustri.

Elokuvan arviointi: Niin hauskoja, että ne voi hyvällä omallatunnolla katsoa aikuinenkin.
Päivitetty 26.1.2010 21:03
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021