E.T. The Extra-Terrestrial

Maahan on saapunut avaruusalus ja siitä tulee erikoisia olentoja. Yksi niistä tutkii yksinään paikkoja, kun kaikki saavat kutsun palata takaisin. Metsään tulee maastureita, joista lähtee miehiä tutkimaan paikkoja. Yksinäinen olento ei ehdi mukaan avaruusalukseen, joka joutuu lähtemään. Olento lähtee Los Angelesiin. Miehet jäljittävät sitä.

Läheisessä talossa Elliot haluaa mukaan isoveljensä ja tämän kavereiden peliin, mutta joutuu ensin hakemaan lähetin tuomaa pizzaa. Hän törmää kummalliseen olentoon. Hän juoksee kertomaan äidilleen ja kaikki menevät vajaan katsomaan, mutta eivät löydä mitään. Myöhemmin Elliot lähtee etsimään ja löytää olennon. Kumpikin pelästyy toisiaan. Aamulla Elliot lähtee etsimään olentoa ja näkee oudon miehen. Perhe ei tunnu uskovan Elliotin tarinaa. Illalla Elliot näkee olennon ja houkuttelee sen nameilla omaan huoneeseensa. He tutustuvat toisiinsa ja Elliot nukahtaa. Lähellä oudot miehet tuntuvat etsivän jotain, mutta löytävät Elliotin jättämiä nameja. Aamulla Elliot tekeytyy sairaaksi, ettei tarvitsisi mennä kouluun. Muiden lähdettyä Elliot kaivaa olennon esiin ja esittelee paikkoja. Perheen koira ei tunnu aluksi sulattavan olentoa. Elliot esittelee olennon isolle veljelleen Mikelle, kun sisään ryntää heidän pikkusiskonsa Gert, joka pelästyy olentoa. Valitettavasti äiti saapuu samanaikaisesti ja pikkusiskossa on pitelemistä. Onneksi yhteisymmärrystä löytyy. Gert vie olennolle kuihtuneen kukan ja Elliot esittelee karttaa yrittäen saada selville, että mistä olento on kotoisin. Käy ilmi, että se on ulko-avaruudesta. Elliot käy ulkona katsomassa ja saa selville, että heitä tarkkaillaan. Samalla olento pistää kukkaseen eloa.

Aamulla Elliot lähtee Miken kanssa kouluun ja olento jää yksin taloon. Lähistön lapset tekevät pilaa Elliotin olennosta. Koulussa Elliot valmistautuu leikkelemään sammakkoa, kun olento lähtee etsimään haukattavaa. Se löytää Cokiksen, jonka juotuaan se tulee humalaan. Elliot tuntee kaiken olennon kokeman ja tulee itsekin humalaan. Elliot saa oudon puuskan ja vapauttaa koulun sammakot. Koulussa Elliot pistää systeemin sekaisin ja pussaa tyttöä.

Kotona äiti ja Gert on palannut, kun olento kulkee ympäri taloa. Äiti vain ei touhuiltaan huomaa mitään erikoista. Koulusta soitetaan ja pyydetään hakemaan Elliot ja Gert jää olennon kanssa yksin. Elliot palaa kotiin ja huomaa, että olento osaakin puhua. Olento keksii rakentaa itselleen puhelimen, että voisi soittaa varsinaisen kaukopuhelun kotiin.

Ulkona liikkuu outo auto, joka kuuntelee tapahtumia, mitä kodeissa tapahtuu. Lapset etsivät tarvikkeita, että E.T:ksi ristitty voisi soittaa kotiin. Elliot satuttaa sormensa, mutta E.T. osoittaa voivansa parantaa. Lapset saavat Halloweenina hyvän syyn lähteä ulos ja he naamioivat E.T:n, että pääsevät ulos. Elliot pyöräilee E.T:n kanssa ja kokee elämänsä ilmalennon. He suuntaavat metsään, jossa E.T. rakentaa puhelimen. Heillä kestää hieman liian kauan ja äiti hermostuu ja lähtee etsimään heitä. Samalla heidän kotiinsa tunkeutuu salaa vieraita miehiä tutkimaan paikkoja. Samalla metsässä E.T. yrittää saada kaukopuhelun soitettua. Aamulla äiti hermostuu, kun Elliotista ei kuulu mitään ja on kutsunut poliisin. Elliot saapuu kotiin ja pyytää Mikeä hakemaan E.T:n, mutta Mikeä seuraa jokin outo auto. Mike onnistuu eksyttämään sen ja hän löytää E.T:n huonossa kunnossa. Kotiin palattua on aika kertoa äidille, joka meinaa vetää pultit. Lapset näyttävät äidille puolikuolleen E.T:n ja Elliotin. Äiti päättää peloissaan paeta ja ulosmennessään he törmäävät erikoisissa asuissa oleviin miehiin, jotka eristävät talon kokonaan. E.T:lle tehdään tutkimuksia ja yksi miehistä kertoo Elliotille löytäneensä oudon laitteen, jonka Elliot keksii nimittää kommunikaattoriksi. Lopulta E.T:n elintoiminnot lakkaa ja se julistetaan kuolleeksi. Se laitetaan erityiseen arkkuun ja juuri kun Elliot on hyvästelemässä sitä, se herääkin henkiin ja kertoo soittaneensa kotiin. Elliot kaappaa E.T:n Miken avustuksella ja saa tämän kaverin mukaan auttamaan. He menevät läheiselle leikkikentälle, jossa kaverit odottavat. He eksyttävät seuraajat ja pääsevät pakoon E.T:n ihmeellisten kykyjen avulla. He menevät E.T:n puhelinkioskin luokse ja näkevät saapuvan avaruusaluksen.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, suomi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, suomi.

Kesto: 1h 55 min, valmistusvuosi 1982.

Alkuperäinen nimi: E.T. The Extra-Terrestrial.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Universal.

Elokuvan arviointi: Erittäin hyvä ties kuinka monennen kerran katsottuna. Kannattaa katsoa ja sen katsoo mielellään useampaan otteeseen.

Henkilöt

Äiti Mary Dee Wallace
Elliot Henry Thomas
Keys Peter Coyote
Michael Robert Macnaughton
Gertie Drew Barrymore
Greg K.C. Martel
Steve Sean Frye
Tyler Tom Howell
Pretty Girl Erika Eleniak
Schoolboy David O'Dell
Science Teacher Richard Swingler
Policeman Frank Toth
Ultra Sound Man Robert Barton
Van Man Michael DarrellPäivitetty 29.8.2010 19:56:57
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021