Minority report

John Anderton työskentelee rikoksenestojaoksen päällikkönä. Hänen tehtävänään on estää murhat, joita "näkijät" näkevät ennakolta. Hänen tehtäviinsä kuuluu selvittää, että missä murha tapahtuu. Päälliköllä on salaisuus. Hän käyttää huumeita, mutta hän tarvitsee niitä paetakseen muistoja, joita pojan äkillinen katoaminen on tuonut jo 6 vuoden ajan. Valitettavasti oikeusministeriö haluaa selvittää, että tuleeko kokeilua jatkaa ja asiasta on tulossa äänestys kansan keskuudessa.

Eräänä päivänä John ryhtyy selvittämään tulevaa murhaa. Uhrin nimi ilmestyy puupalloon, mutta tekopaikka ja murhaaja ovat tiedossa. Tiedetään vain aika, jolloin sen pitäisi tapahtua. John hätkähtää huomatessaan nimensä murhaajana. Hän onnistuu pakenemaan ja hänen omat alaisensa ryhtyy ajamaan häntä takaa. Saadakseen asiaan jotain järkeä, hän hakeutuu ohjelman kehittäneen Hinemanin luokse. Tämä kertoo, että useimmiten murhista löytyy vähemmistöraportti (Minority report), joka on piilotettu parhaimpaan mahdolliseen paikkaan, eli raportin tuottajan Agathan päähän. Agatha pitää saada ulos virastosta. Onnistuakseen välttämään silmäskannauksen, hänen pitää saada uudet silmät. Leikkauksen tekee mies, jonka John on itse aikoinaan pidättänyt. Kuitenkin perässä on omat miehet, jotka lähettää mekaanisia hämyhäkkejä skannaamaan ihmisten silmiä. John pääsee virastoon ja hakee Agathan, joka näyttää hänelle tulevaisuutta. John ymmärtää, että hänet on lavastettu. Syyllinen on henkilö, joka on tappanut Agathan äidin.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, tanska, suomi, islanti, ruotsi.

Kesto: 2h 21 min, valmistusvuosi 2002.

Alkuperäinen nimi: Minority report.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Twentieth Century Fox.

Elokuvan arviointi: Hyvä elokuva. Kannattaa katsoa ja sen katsoo mielellään useampaan otteeseen. "Avautuu" paremmin toisella katsomisella.

Ohjaaja Steven Spielberg
John Anderton Tom Cruise
Colin Farrell
Samantha Morton
Max von Sydow
Lois Smith
Peter Stormare
Tim Blake Nelson
Steve Harris
Kathryn Morris
Mike Binder
Daniel London
Neal McDonough
Jessica Capshaw
Patrick KilpatrickPäivitetty 30.6.2009 08:05:12
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021