Narnian tarinat Prinssi Kaspian

Lordi Miraz on Telmarian sijaishallitsija. Eräänä yönä hänen vaimolleen Lady Prunaprismialle syntyy poika. Miraz antaa kenraali Glozelle käskyn tappaa prinssi Kaspian. Onneksi neuvokas professori on ehtinyt herättää hänet ja lähettää metsään. Mukaan hän saa torven, jota saa käyttää vain hätätilanteessa. Kaspian joutuu takaa-ajetuksi ja tiukan paikan tullen hän tulee puhaltaneeksi torveen.

Peter Pevensie joutuu muiden koululaisten kanssa tappeluun metroasemalla. Äkkiä tapahtuu jotain. Hän joutuu sisarustensa kanssa toiseen ulottuvuuteen ja he huomaavat olevansa taas Narniassa, mutta raunioisessa sellaisessa. He löytävät vanhan linnansa Cair Paravelin rauniot.

Lordi Miraz saa uskomattomia uutisia ja hän saattaa ne tai oikeastaan Narnialaisen neuvoston eteen. Neuvosto ei meinaa uskoa silmiään.

Peter, Edmund, Susan ja Lucy ihmettelevät tapahtuneita asioita. He löytävät vanhat arkkunsa. Tosin Susan ihmettelee, että minne hänen torvensa on joutunut.

Neuvoston eteen joutuneella Narnialaisella ei mene hyvin. Kaksi sotilasta aikoo upottaa hänet järveen, kun sisarukset näkevät heidät ja pelastavat hänet järvestä. Narnialaiselle alkaa selvitä kohdanneensa entisaikojen kuninkaat ja kuningattaret. Prinssi Kaspianin käyttämä torvi oli sittenkin toiminut ja kutsunut kuninkaalliset apuun. Tällä välin Prinssi Kaspian heräilee ja äly palaa pätkittäin. Hän tunnistaa Narnialaiset pelastajansa ja kuulee itse olevansa pelastaja. Telmariassa Lordi Miraz keskustelee vanhan professorin kanssa ja antaa vangita hänet.

Prinssi Kaspian uusine ystävineen löytää tai oikeammin tulevat löydetyiksi Telmarialaisten sotilaiden toimesta. Tosin heidät löytää myös joukko Narnialaisia. Prinssi Kaspianilla riittää tekemistä kun hän yrittää vakuuttaa Narnialaiset puolelleen.

Sisarukset etsivät tietä eteenpäin ja Lucy näkee Aslanin, jota muut eivät näe. Aamulla Lucy lähtee kävelemään ja löytää Aslanin, kunnes huomaa nähneensä unta. Hän lähtee etsimään Aslania ja Peter seuraa perässä. He kohtaavat Prinssi Kaspianin tuntematta häntä ja he ryhtyvät taistelemaan, kunnes tunnistavat toisensa.

Telmarilaiset kokoavat aseita ja Narnialaiset käyvät varastamassa niitä. Lordi Miraz repii pelihousut ja kääntää tilanteen puolelleen.

Peter, Edmund, Susan ja Lucy sekä Kaspian löytävät itselleen uuden paikan ja linnan erään vuoren uumenista. Enää kaivataan uusia pelisääntöjä. Yöllä he hyökkäävät Telmariaan ja vapauttavat professorin. Kaspian käväisee Mirazin makuuhuoneessa moikkaamassa tätä ja haluaa kuulla totuuden isänsä kuolemasta. Miraz pääsee pakoon ja homma ei oikein meinaa mennä putkeen. Narnialaiset pääsevät kyllä linnaan, mutta vastustus on kova ja on pakko perääntyä.

Miraz kruunataan kuninkaaksi ja joukot suuntaavat vuorelle. Kaspian saa vieraakseen itsensä valkoisen velhon. Tosin muilla on asiassa sanansa sanottavana ja velhosta jää vain muisto. Mirazin joukot saapuvat, mutta hänenkin on noudatettava perinteitä. Kuningas Edmund käy viemässä YliKuningas Peterin kaksintaisteluhaasteen Mirazille, jolle ei jää paljoa vaihtoehtoja. Samalla Lucy ja Susan lähtevät hakemaan apua.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti (Valittava heti alussa), suomi (Valittava heti alussa), ruotsi (Valittava heti alussa), islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, Englanti kuulovammaisille, ruotsi, suomi, islanti.

Kesto: 2h 17 min, valmistusvuosi 2008.

Alkuperäinen nimi: The Chronicles of Narnia: Prince Kaspian

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Walt Disney Pictures ja Walden media.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja hauska ja pariin otteeseen saa nauraa. Sen voisi katsoa joskus toistekin. Kuitenkin on sanottava, että voidakseen nauttia tästä elokuvasta, on nähtävä Velho ja leijona. Musiikki on erittäin vaikuttava.

Henkilöt

Lucy Pevensie Georgie Henley
Edmund Pevensie Skandar Keynes
Peter Pevensie William Moseley
Susan Pevensie Anna Popplewell
Miraz Sergio Castellito
Trumpkin Peter Dinklage
Nikabrik Warwick Davis
Doktor Cornelius/Professor Vincent Grass
General Glozelle Pierfrancesco Favino
Glenstorm Cornell S. John
Lord Sopespian Damian Alcazar
Prunaprisma Alicia Borrachero
Lord Scythely Simon Andreu
Lord Donnon Pedja Bjelac
Lord Gregoire David Bowles
Lord Montoya Juan Diego Montoya Garcia
Telmarine crier Douglas Gresham
White Whitch/Valkoinen velho Tilda Swinton
Aslan Liam NeesonPäivitetty 31.7.2009 14:32:24
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021