Narnian tarinat Velho ja leijona

Lucy, Susan, Edmund ja Peter Pevensie lähetetään maalle pois sodan jaloista. He saapuvat Coomben asemalle, jossa ei näy ketään. Viimein saapuu professori Kirken taloudenhoitaja rouva Macready hakemaan heitä hevosrattailla. Vastaanotto ei ole mitenkään lämmin ja ennenkuin he ehtivät ovesta sisään, jakelee taloudenhoitaja sääntöjä. Seuraavana päivänä sataa ja Lucy keksii leikkiä piilosta. Hän piiloutuu varahuoneen vaatekaappiin. Äkkiä jossain turkkien takaa tulee esiin lunta. Hän huomaa joutuneensa lumiseen metsään, josta löytyy katulyhty ja hän kirjaimellisesti törmää fauniin nimeltä Tumnus. Tämä selittää Lucylle hänen tulleen Narniaan. Tumnus kutsuu Lucyn luokseen teelle. Lucy nukahtaa ja herätessään Tumnus tunnustaa joutuvansa kidnappaamaan hänet, mutta tulee katumapäälle ja johdattaa hänet takaisin katulyhdyn luokse. Päästyään takaisin, hän luulee olleensa poissa tuntikausia, mutta kuitenkaan ei hetkeäkään. Muut luulevat hänen pilailevan.

Yöllä hän menee varahuoneeseen ja kiipee kaappiin. Edmund näkee hänen menevän huoneeseen ja lähtee seuraamaan. Hän joutuu talviseen metsään, jossa hän näkee lyhtypylvään. Kohti ajaa valkoinen reki, josta astuu valkoinen velho, jolle Edmund tulee kertoneeksi liikaa. Velho tarjoaa hänelle kaakaota ja makeisia ja lupaa lisää, mikäli Edmund tuo sisarukset hänen luokseen. Lucy löytää hänet ja he lähtevät takaisin. Innoissaan Lucy kertoo olleensa Narniassa uudelleen, mutta Edmund ei kehtaa myöntää mitään. Professorikin herää ja Susan kertoo Peterin kanssa Lucyn tarinaa. Seuraavana päivänä Edmund vetää kriketissä kunnon laakin ja pallo lentää ikkunasta sisälle. He pelästyvät ja juoksevat piiloon. Ainoa paikka, jonne he kaikki mahtuvat, on salaperäinen kaappi. Nyt Susan ja Peterkin uskovat ja kaikki lähtevät tapaamaan herra Tumnusta. Hänet on vangittu ja majava vie heidät padolle ja kertoo ennustuksesta. Peter ja kumppanit ovat lähdössä kotiin, mutta Edmund on lähtenyt omille teilleen. Hän haluaa tavata velhon ja saada makeisia. Valitettavasti Velho ei ole parhaimmalla tuulellaan nähdessään Edmundin tulleen yksin häntä tapaamaan. Sanalla sanoen hän repii pelihousunsa. Edmund tulee paljastaneeksi toisten olinpaikan ja he saavat suojelupoliisin peräänsä. Onneksi he saavat hieman apua. Tosin Edmund joutuu jäämään vangiksi ja hän tapaa herra Tumnuksen.

Majava opastaa muita Aslanin luokse. Velho pääsee heidän jäljilleen, mutta he pääsevät pakoon ja törmäävät joulupukkiin. Hän antaa heille joululahjoja. Lucy saa parantavaa ainetta ja tikarin. Susan saa nuolet ja jousen sekä torven. Peter miekan ja kilven. Heidän matkatessaan kivipaadelle tapaamaan Aslania, saapuu kevät. Eräästä teltasta saapuu Aslan-leijona. He joutuvat väijytykseen, mutta selviävät. Velho joukkoineen valmistelee hyökkäystä ja lapset harjoittelevat hyökkäyksen varalta. Velho saapuu vaatimaan Edmundia itselleen, mutta Aslan tekee kaupat. Hän menee kivipaadelle uhrattavaksi Edmundin sijaan. Susan ja Lucy seuraa tätä yön tullen perässä. Velho tappaa Aslanin. Velhon mentyä joukkoineen, tulee Susan ja Lucy Aslanin luokse jääden koko yöksi hänen vierelleen suremaan. He lähettävät puiden avulla tiedon veljilleen, jotka valmistautuvat sotaan Velhon kanssa.

Aamun tullen Aslan herääkin henkiin ja he lähtevät hakemaan apua taisteluun. Aslan herättää kuolleita henkiin ja he saapuvat taistelemaan Narnian puolesta.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti (Valittava heti alussa), suomi (Valittava heti alussa), ruotsi (Valittava heti alussa), islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, Englanti kuulovammaisille,ruotsi, suomi, islanti.

Kesto: 2h 17 min, valmistusvuosi 2005.

Alkuperäinen nimi: The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Walt Disney Pictures ja Walden media.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja sen katsoo mielellään ja sen voisi katsoa joskus toistekin. Musiikki on erittäin vaikuttava.

Henkilöt

Lucy Pevensie Georgie Henley
Edmund Pevensie Skandar Keynes
Peter Pevensie William Moseley
Susan Pevensie Anna Popplewell
White Whitch/Valkoinen velho Tilda Swinton
Mr Tumnus James McAvoy
Professor Kirke Jim Broadbent
Ginarrbrik Kiran Shah
Father Christmas James Cosmo
Mrs. Pevensie Judy McIntosh
Mrs. Macready Elizabeth Hawthorne
Oreius Patrick Kake
General Otmin Shane Rangi
Lucy (older) Rachael Henley
Edmund (older) Mark Wells
Peter (older) Noah Huntley
Susan (older) Sophie Winkleman
Aslan Liam Neeson
Voice of mr beaver Ray Winstone
Voice of mrs beaver Dawn French
Voice of mr fox Rupert Everett
Voice of gryphon Cameron Rhodes
Voice of philip the horse Philip Steuer
Voice of vardan Jim May
Voice of wolf Sim Evan-Jones
radio announcer Douglas GreshamPäivitetty 28.7.2009 20:46:24
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021