Harry Potter ja Azkabanin vanki

Harry katselee peiton alla kirjaa taikoen välillä valoa ja jota Vernon-setä tulee ihmettelemään. Aamulla saapuu Vernon-sedän sisko Marge, josta Harry ei pidä ollenkaan. Myös Marge ei pidä Harrysta ja haukkuu Harryn vanhemmat. Harry suuttuu ja taikoo Margen, vaikka ei saisi taikoa ollenkaan koulun ulkopuolella. Harry ei jää odottamaan kehuja, vaan syöksyy pakkaamaan ja poistuu hyvin vikkelään. Hän jää istumaan kadun varteen, kun pian saapuu Poimittaislinjan bussi, johon Harry nousee kyytiin ja sanoo päätepysäkikseen Vuotavan noidankattilan. Taikabussi ajaa pitkin Lontoon katuja kuin mielipuoli. Rahastaja Stan Pikitie lukee lehdestä, kuinka Sirius Musta on karannut Azkabanin vankilasta. Vuotavassa Noidankattilassa häntä odottaa Taikaministeri Cornelius Toffee ja Hedvig. Hermione ja Ron saapuvat mukanaan Weasleyn perhe. Herra Weasley varoittaa Harrya suuresta vaarasta. Junanvaunussa nukkuu professori R. J. Lupin ja Harry kertoo Sirius Mustasta. Äkkiä juna pysähtyy ja pimenee. Vaunuun tunkeutuu Ankeuttaja, joka hyökkää Harryn kimppuun. Lupin herää ja karkottaa Ankeuttajan. Tylypahkassa Dumbledore kertoo uutisia ja Hagridin ylennyksestä. Ankeuttajat valvovat koulua.

Professori Punurmio opettaa ennustamista ja pelästyy Harryn teekupin sisältöä. Hagrid opettaa erikoisista eläimistä. Yksi sellainen on Hiinokka, jonka luottamuksen Harry voittaa ja pääsee lentämään sillä. Malfoy on kateellinen ja lähestyy varomattomasti Hiinokkaa, joka potkaisee Malfoyta. Tämä valittaa isälleen. Sirius Musta on nähty lähellä.

Lupin opettaa möröistä ja ajattelemaan niitä naurettavuuksina. Harrya ei kyllä naurata hänen mörkönsä.

Kun muut lähtevät Tylyahoon, jää Harry kouluun. Lupin kertoo ystävyydestään Harryn vanhempiin. Myöhemmin oleskelutilaa vartioiva Lihava Leidi on kadonnut. Hän löytyy ja syylliseksi hän nimeää Sirius Mustan.

Kalkaros ottaa Lupinin erään tunnin hoitaakseen ja opettaa Animaagisista ja ihmissusista. Hermione tuntuu ilmaantuvan kuin tyhjästä ja kertoo, että Animaaginen on velho, joka pystyy ottamaan eläimen muodon.

Huispausottelussa Harry putoaa ja hänen luutansa menee poikki. Lupin lupaa opettaa Harrya karkottamaan Ankeuttajat.

Fred ja George järjestää Harrylle varsinaisen yllätyksen ja antavat hänelle Kelmien kartan, jonka avulla hän pääsee menemään Tylyahoon. Siellä hän järjestää Malfoylle ja sen kavereille yllätyksen. Harry kuulee taikaministerin kertovan, että Sirius Musta jahtaa Harry Potteria. Tämä taas seuraa häntä pubiin näkymättömyysviittansa suojassa ja kuulee Sirius Mustan olevan hänen kummisetänsä ja tämän pettäneen Harryn vanhemmat.

Lupin opettaa Harrylle Suojeliuksen taikomista. Hagrid kertoo Hiinokan oikeudenkäynnistä ja kuinka se tuomittiin kuolemaan.

Yöllä Harry katselee Kelmien karttaa ja huomaa Peter Piskuilan jäljet ja lähtee etsimään häntä. Harry näkee Piskuilan jälkien tulevan kohti, mutta ei näe häntä. Kalkaros löytää hänet käytävältä. Onneksi Lupin saapuu pelastamaan hänet ja takavarikoi kartan. Harry kertoo nähneensä Piskuilan kartalla.

Professori Punurmio yrittää opettaa kristallipallosta ennustamista. Hermione yrittää päteä ja Punurmio haukkuu lyttyyn hänen taitonsa. Hermione poistuu luokasta ja pistää pallon pyörimään. Harry löytää kristallipallon ja on viemässä sitä takaisin, kun pallossa näkyy kasvot ja Punurmio puhuu oudosti. Harry meinaa saada slaagin, mutta pääsee poistumaan.

Teloittaja hioo kirvestään ja ystävykset ovat menossa Hagridin mökille päin, kun Hermione näkee Dracon ja antaa turpiin. Ystävykset menevät Hagridin luokse voimattomina katsomaan, kuinka Hiinokka teloitettaisiin pian. Hagrid antaa Kutkan Ronille ja he huomaavat Dumbledoren, taikaministerin ja teloittajan olevan tulossa. Ystävykset poistuvat takakautta. Kutka pääsee karkuun ja he huomaavat koiran, joka raahaa Ronin luolaan. Harry ja Hermione joutuu perässä. He joutuvat Rääkyvään röttelöön ja löytävät Sirius Mustan. Harry on juuri tappamassa hänet, kun Lupin syöksyy sisään ja riisuu Harryn aseista. Lupin ja Sirius yllättäen tuntevat toisensa. Hermione tietää Lupinin ihmissudeksi. Pian myös Kalkaros syöksyy sisään juuri, kun Sirius aikoo tappaa Piskuilan, joka onkin Ronin rotta, animaaginen ihminen. Se muuttuu ihmiseksi ja Harryn käskystä hänet viedään linnaan. Valitettavasti Lupin on unohtanut ottaa lääkkeensä ja muuttuu ihmissudeksi. Piskuila muuttuu rotaksi ja pääsee karkuun. Sirius Musta muuttuu koiraksi ja susi lähtee seuraamaan sitä. Harry seuraa Siriusta lammelle, joka jäätyy. Ilmassa leijuu ankeuttajat, jotka syöksyvät Siriuksen kimppuun Harryn yrittäessä manata suojeliusta. Lammen toiselta puolelta saapuu suojelius ja Harry luulee nähneensä isänsä.

Dumbledore saapuu sairaalaan ja kuulee totuuden. Asioita pitää voida muuttaa ja Dumbledore antaa Hermionelle vinkin kääntää aikaa taaksepäin ajankääntäjällä. Harry ja Hermione huomaavat olevansa samassa ajassa, kuin he menivät Hagridin mökille. Hermione keksii heittää kivellä mökkiin, jolloin jo sisällä olevat tajuavat poistua. Harry menee vapauttamaan Hiinokan Dumbledoren viivytellessä. Toffee huomaa Hiinokan kadonneen. Harry ja Hermione vie Hiinokan turvaan ja jäävät odottamaan. He saavat Lupinin kannoilleen. Hiinokka pelastaa heidät ja ankeuttajat saapuvat. Harry käyttää suojeliusta ankeuttajia vastaan. Harry ja Hermione lentävät Hiinokalla torniin vapauttamaan Sirius ja lentävät turvaan. Harry ja Hermione palaavat juuri sopivasti sairaalaan.

Harry saapuu Lupinin luokse ja kuulee tämän eronneen ja olevan lähdössä. Harry saa kelmien kartan takaisin ja palaa ruokasaliin, jossa häntä odottaa uusi luuta.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ruotsi, islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, suomi, islanti, ruotsi.

Kesto: 136 min, valmistusvuosi 2004

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and The Prisoner of Azkaban.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja mukaansa tempaava ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Cast in Order of Appearance

Harry Potter Daniel Radcliffe
Uncle Vernon Dursley Richard Griffiths
Aunt Marge Pam Ferris
Aunt Petunia Dursley Fiona Shaw
Dudley Dursley Harry Melling
James Potter Adrian Rawlins
Lily Potter Geraldine Somerville
Stan Shunpike Lee Ingleby
Shrunken head Lenny Henry
Ernie The Bus Driver Jimmy Gardner
Sirius Black Gary Oldman
Tom The Innkeeper Jim Tavare
Cornelius Fudge Robert Hardy
Young witch man Abby Ford
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
George Weasley Oliver Phelps
Fred Weasley James Phelps
Percy Weasley Chris Rankin
Mrs Molly Weasley Julie Walters
Ginny Weasley Bonnie Wright
Mr Arthur Weasley Mark Williams
Professor Lupin David Thewlis
Seamus Finnegan Devon Murray
Wizard Warwick Davis
Argus Filch David Bradley
Albus Dumbledore Michael Gambon
Professor Severus Snape/Kalkaros Alan Rickman
Professor McGonagall/McGarmiva Maggie Smith
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Neville Longbottom Matthew Lewis
Parvati Patel Sitara Shah
Lavender Brown Jennifer Smith
Draco Malfoy Tom Felton
Sixtherin boy Bronson Webb
Gregory Goyle Josh Herdman
Pansy Parkinson Genevieve Gaunt
Girl 1 Kandice Morris
Dean Thomas Alfred Enoch
Fat Lady in Painting Dawn French
Mother in Portrait Annalisa Bugliani
Baby in Portrait Tess Bu Cuaron
Girl with Flowers Violet Columbus
Sir Cadogan Paul Whitehouse
Professor Sybil Trelawney Emma Thompson
Boy 1 Ekow Quartey
Boy 2 Ricky Sahota
Vincent Crabbe Jamie Waylett
Girl 2 Sharon Sandhu
Angelina Johnson Danielle Tabor
Madame Rosmerta Julie Christie
Old man in portrait Freddie Davis
The Executioner Peter Best
Peter Pettigrew Timothy SpallPäivitetty 7.12.2009 21:22:41
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2023