Harry Potter ja Liekehtivä pikari

Talonmiehenä toimiva vanha mies laittaa teepannun tulelle ja huomaa vanhassa talossa valoja. Hän lähtee tarkistamaan asiaa ja kuulee Voldemortin ja Matohännän keskustelun, jota ei kannattaisi kuulla. Hänen ohitseen kulkee kulkee käärme, joka kertoo Voldemortille ja tämä taas tappaa talonmiehen.

Harry Potter herätetään aamiaiselle, jonka jälkeen Harry ja Weasleyt lähtevät metsään patikoimaan. Matkalla mukaan tulee Cedric ja hänen isänsä ja he tulevat porttiavaimelle. Sitä kautta he tulevat lumotulle niitylle. Illan tullen he siirtyvät huispausareenalle, jossa pidetään huispauksen MM-kisat. Ottelun jälkeen kuolonsyöjät iskevät ja taivaalle piirtyy Pimeän Piirto.

Tylypahkassa tapahtuu erikoisia, sillä he saavat erikoisia vieraita. Dumbledore ilmoittaa, kuinka Tylypahka on valittu legendaarisen Kolmivelhoturnajaisten pitopaikaksi. Vieraita ovat Beauxbatonsin taikaoppikoulun tytöt ja Dumrstrangin pojat. Saliin tuodaan erikoinen kantamus ja Kyyry taikaministeriöstä kertoo uudet saannöt, jonka mukaan alla 17 vuotiaat eivät saa osallistua kilpailuun. Oma erikoisuutensa on Vauhkomielen saapuminen ja naukkailu pienestä pullosta. Dumbledore paljastaa Liekehtivän pikarin, johon kilpailuun osallistuvan pitää heittää nimellään varustettu pergamentti.

Vauhkomieli kertoo ja esittelee erilaisia kirouksia. Koulussa oppilaat käyvät viemässä pergamenttinsa pikariin. Jotkut onnistuen, jotkut eivät. Dumbledore vastaanottaa pikarista osallistujien nimiä: Krum, Fleur Delacour ja Cedric Diggory. Lisäksi pikari viskaisee ylimääräisen nimen, Harry Potter, joka on yhtä pöllämystynyt kuin muutkin. Häntä epäillään, mutta muukaan ei auta. Ron epäilee ja ryhtyy kiukuttelemaan. Toimittaja Rita Luodiko saapuu ja ryhtyy tekemään juttua Harrysta.

Sirius lähettää Harrylle viestin, jossa hän haluaa tavata Harryn kasvotusten Rohkelikkojen oleskeluhuoneessa. Harry saapuu sovittuna aikana ja huomaa, kuinka takasta tulee Siriuksen kasvot. Sirius varoittaa Harrya.

Harry saa viestin, että Hagrid haluaa tavata hänet. He tapaavat metsässä ja Hagrid käskee laittamaan isän taikaviitan ylleen. Hagrid näyttää Harrylle ensimmäisen tehtävän, Lohikäärmeet. Harry haluaa ehdottomasti kertoa Cedricille ensimmäisestä tehtävästä. Sen jälkeen Harry haukkuu Dracon, joka aikoo taikoa Harrya takaapäin. Vauhkomieli puuttuu asiaan. Lisäksi hän antaa Harrylle vinkin, kuinka selvitä lohikäärmeestä.

Areenalla arvotaan lohikäärmeet ja Harry saa sarvipyrstön. Tehtävänä on hakea kunkin lohikäärmeen suojelema muna, jota ilman ei voi osallistua seuraavaan koitokseen. Harry joutuu lohikäärmeen ahdistelemaksi. Harry kutsuu luutansa ja lentää pakoon. Hän saa munan haltuunsa. Oleskeluhuoneessa Ron yrittää pyytää anteeksi. Ruokasalissa Ron saa äidiltään paketin, josta löytyy juhlapuku, sillä Kolmivelhoturnajaisten perinteenä on järjestää Jouluaattona juhlat, jotka ovat ennenkaikkea tanssiaiset. Ron sattuu pölisemään, jolloin McGarmiva ottaa hänet uhrikseen ja Ron joutuu opettelemaan tanssia ensimmäisenä. Ongelmana on enää löytää seuralainen tanssiaisiin. Onnelliset löytyvät Patilin sisarusten muodossa. Tanssiaisissa mestarit tanssivat ensin. Tanssit menevät muuten hyvin, mutta Ron ei sulata sitä, että Hermione on Krumin seuralainen.

Yöllä Harry näkee painajaista samasta paikasta kuin aiemmin. Hän herää Nevillen sisääntuloon. Hermione kehottaa Harrya selvittämään munan arvoituksen. Cedric saapuu antamaan Harrylle vinkin mennä kylpyyn munan kanssa. Harry ottaa vinkistä vaarin ja menee kylpyyn, jonne Myrtti saapuu pitämään seuraa ja kurkkimaan. Harry saa vinkin, että hänen tulee pidätellä henkeään tunnin ajan veden alla. Neville antaa vinkin käyttää kidusruohoa.

Veden alla Harrylle kasvavat kidukset ja hän pystyy hengittämään. Hänen tehtävänään on pelastaa veden alta jokin hänelle tärkeä asia. Hän löytää kolme ystäväänsä sidottuna veden alle. Hän onnistuu pelastamaan heidät. Harry, Ron, Hermione ja Hagrid lähtevät kävelylle, kun Kyyry löytyy kuolleena. Harry saapuu Dumbledoren toimistoon ja löytää ajatusseulan. Hän kurkistaa sinne ja löytää vanhan tapahtuman, joka on oikeudenkäynti. Syytettynä on Igor Irkoroff. Pelastaakseen itsensä, hän ilmiantaa tuomarin pojan Barty Kyyryn. Saman, josta Harry uneksii silloin tällöin. Mennessään takaisin, Harry törmää Kalkarokseen, joka syyttää häntä moniliemijuoman ainesten varastamisesta.

Viimeinen koitos on hakea kolmivelhopokaali metsäisestä labyrintista. Vauhkomieli antaa vielä hieman vinkkiä Harrylle. Hän kohtaa oudon labyrintin, jossa Fleur joutuu maan syvyyksiin. Harry pyytää ulkopuolelta apua onnistumatta. Cedric on joutua maan uumeniin, kun he näkevät pokaalin. He syöksyvät sitä kohti yhdessä ja joutuvat vanhalle hautausmaalle. Pokaali oli toiminut porttiavaimena. Harry löytää Tom Valedron haudan ja tajuaa ansan. He eivät ehdi lähteä, kun Matohäntä saapuu Voldemort mukanaan ja tappaa Cedricin. Harry joutuu vangiksi ja Matohäntä taikoo keitoksen, johon hän käyttää mm. oman kätensä ja Harryn verta. Voldemort herää eloon ja taikoo pimeänpiirron. Kuolonsyöjät saapuvat mukanaan Lucius Malfoy. Voldemort haastaa Harryn kaksintaisteluun. Sen aikana haamut puhuvat hänelle ja hän pääsee pakenemaan mukanaan Cedricin ruumis. Vauhkomieli vie Harryn kammioonsa ja puhuu outoja. Hän etsii juomaa. Harry huomaa Vauhkomielen puhuvan outoja ja tunnustavan olleensa osallinen. Silloin Dumbledore syöksyy sisälle perässään Kalkaros ja McGarmiva juottaen Vauhkomielelle totuusseerumia ja kuulustellen häntä. He avaavat arkun, josta löytyy oikea Vauhkomieli. Väärä Vauhkomieli muuttuu Kyyryn pojaksi, joka oli varastanut Kalkaroksen monijuomalientä ja juonut sitä voidakseen olla Vauhkomielen sijainen.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ruotsi.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, suomi, ruotsi.

Kesto: 150 min, valmistusvuosi 2005

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and The Goblet of Fire.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja mukaansa tempaava ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Cast in Order of Appearance

Frank Bryce Eric Sykes
Wormtail Timothy Spall
Barty Crouch Junior David Tennant
Harry Potter Daniel Radcliffe
Hermione Granger Emma Watson
Ron Weasley Rupert Grint
Mr Arthur Weasley Mark Williams
Fred Weasley James Phelps
George Weasley Oliver Phelps
Ginny Weasley Bonnie Wright
Amos Diggory Jeff Rawle
Cedric Diggory Robert Pattinson
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Draco Malfoy Tom Felton
Viktor Krum Stanislav Ianewski
Cornelius Fudge Robert Hardy
Death Eaters Philip Rham
Olivia Higginbottom
Ashley Artus
Alex Palmer
Pashal Friel
Richard Rosson (Rubber Ritchie)
Barty Crouch Roger Lloyd Pack
Ministry Witches Sheila Allen
Su Elliott
Anne Lacy
Filip Webster
Ministry Wizards David Sterne
Christopher Whittingham
Liam McKenna
Campbell Graham
Food Trolley Lady Margery Mason
Cho Chang Katie Leung
Neville Longbottom Matthew Lewis
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Nigel William Melling
Albus Dumbledore Michael Gambon
Argus Filch David Bradley
Seamus Finnegan Devon Murray
Padma Patil Afshan Azad
Filius Flitwick Warwick Davis
Madame Olympe Maxime Frances De La Tour
Parvati Patel Sitara Shah
Gabrielle Delacour Angelica Mandy
Fleur Delacour Clemence Poesy
Professor McGonagall/McGarmiva Maggie Smith
Professor Severus Snape/Kalkaros Alan Rickman
Igor Karkaroff Pedja Bjelac
Karkaroff's Aide Tolga Safer
Alastor "Mad-Eye" Moody Brendan Gleeson
Dean Thomas Alfie Enoch
Ernie Macmillan Louis Doyle
Vincent Crabbe Jamie Waylett
Gregory Goyle Josh Herdman
Hannah Abbott Charlotte Skeoch
Rita Skeeter Miranda Richardson
Photographer Robert Wilfort
Sirius Black Gary Oldman
Angelina Johnson Tiana Benjamin
Roger Davies Henry Loyd Hughes
Band Lead Singer Jarvis Cocker
Band Lead Guitar John Greenwood
Band Drums Philip Selway
Band Bass Guitar Steve Mackey
Band Rhythm Guitar Jason Buckle
Band Keyboards Steve Claydon
Moaning Myrtle Shirley Henderson
Assistant Judge Alan Watts
Lord Voldemort Ralph Fiennes
James Potter Adrian Rawlins
Lily Potter Geraldine SomervillePäivitetty 8.1.2010 22:45:38
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021