Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Lontoossa ei näytä hyvältä. Ilma muuttuu synkäksi ja kuolonsyöjät lentävät ilmassa kaikkien nähden, käyden kaappaamassa Ollivanderin. Harry istuu jästikahvilassa ja muistelee viimeaikaisia tapahtumia. Tarjoilija saapuu Harryn luokse ja haluaa jutella. Tarjoilija ehdottaa tapaamista tämän työajan päättymisen jälkeen. Valitettavasti Harry näkee Dumbledoren toisella metrolaiturilla ja menee tapaamaan häntä. Dumbledore käskee häntä ottamaan käsivarrestaan kiinni ja yhdessä hujauksessa he lähtevät liikenteeseen. He saapuvat erään talon luokse. Sisältä he löytävät nojatuoliksi naamioituneen Horatius Kuhnusarvion, joka ei haluaisi lähteä Tylypahkaan opettamaan. Dumbledore siivoaa pikaisesti paikat ja käväisee vessassa kun samalla Harry tutustuu Kuhnusarvioon. Viimein Kuhnusarvio suostuu palaamaan Tylypahkaan, mutta asettaa pari ehtoa. Dumbledore kertoo Harrylle Kuhnusarvion haluavan Harryn kokoelmiinsa. Hän on opettanut parhaita. Dumbledore pahoittelee Harrylle illan pilaantumista ja vie Harryn toiseen paikkaan. Harry ilmiintyy Weasleyjen talon luona. Sisällä Ginny ihmettelee Hedwigin ja Harryn arkun oloa olohuoneessa. Kaikki talossa olijat ihmettelevät Harryn tavaroita. Harry saapuu ja tervehtimisen jälkeen ystävykset istahtavat juttelemaan.

Bellatrix Lestrange ja Narcissa Malfoy saapuvat erään talon luo. Matohäntä tulee avaamaan ja vie heidät Severus Kalkeroksen luokse. Kalkeros lupaa auttaa Dracoa ja antaa rikkumattoman valan.

Fredillä ja Georgella on oma pilailukauppa, jossa asiakkaita riittää, mutta ei myötätuntoa pikkuveljelle. Harry, Hermione ja Ron menevät Ollivanderin tuhottuun liikkeeseen ja huomaavat, kuinka Draco Malfoy kulkee äitinsä kanssa, kuin ei haluaisi tulla nähdyksi. Ystävykset seuraavat heitä Borgin & Burkes huonekaluliikkeeseen, mutta eivät saa selville paljoa.

Nuoret matkustavat Tylypahkaan ja Harry epäilee Dracon olevan kuolonsyöjä. Hän lähtee kävelylle ja saapuu Dracon junanvaunuun. Harry heittää pienen pommin vaunuun ja pääsee sen turvin näkymättömänä kuuntelemaan Dracon puheita, mutta jää kiinni. Draco monottaa Harrya naamaan ja taikoo hänet liikkumattomaksi. Onneksi Lovekiva löytää hänet ja he joutuvat kävelemään kouluun vaunujen mentyä. Lovekiva taikoo Harryn nenän parempaan kuntoon. Koulussa Dumbledore esittelee taikajuomien uuden opettajan Horatius Kuhnusarvion ja Pimeyden voimilta suojautumista opettaa professori Kalkaros.

Harry ja Ron naureskelee uusille oppilaille, kun McGarmiva ehdottaa Harrylle taikajuomatunteja, sillä uusi opettaja Kuhnusarvio hyväksyy V.I.P oppilaiksi sellaiset, joiden arvosana on "ylittää odotukset". Niinpä Harry ja Ron lähtee tunnille, jossa Kuhnusarvio kehottaa heitä ottamaan kaapista kirjat. Harry saa valmiiksi merkityn kirjan, jonka on omistanut Puoliverinen prinssi. Harry löytää kirjasta korjatun ohjeen ja onnistuu valmistamaan elävien kuolleiden juoman. Palkinnoksi hän saa Felix Felicisin eli Nestemäinen onni.

Dumbledore kutsuu Harryn luokseen ja esittelee Tom Valedron muistoja ja varsinkin yhden. Harry kaataa sen ajatusseulaan ja näkee, kuinka Dumbledore tapaa Tom Valedron ensimmäistä kertaa.

Draco hiippailee linnan käytävillä yksinään ja löytää tarvehuoneesta kaapin.

Harry toimii huispausjoukkueen kapteenina ja aikoo valita sopivimmat pelaajat. Ron pyrkii etsijäksi joukkueeseen ja saa kilpakosijan, joka on kiinnostunut Hermionesta. Tämä taas mieluummin auttaa vanhaa ystäväänsä. Oleskeluhuoneessa muut haluavat tietää Harryn kirjan omistajan.

Ystävykset menevät kermakaljoille kolmeen luudanvarteen ja Harry huomaa Dracon menevät yhteen huoneeseen. Kuhnusarvio saapuu ystävysten luokse ja esittää Harrylle sekä Hermionelle kutsun saapua harvojen ja valittujen seuraan. Palatessa yksi tytöistä joutuu kirotuksi. Hän oli saanut tehtäväkseen viedä Dumbledorelle paketti, jonka sisältö on outo. Harry epäilee syylliseksi Dracoa.

Kuhnusarvio pitää kutsut lahjakkaimmille oppilailleen. Muiden lähdettyä, Harry jää vielä keskustelemaan hänen kanssaan.

Ron jännittää huispauspeliä ja Harry tarjoaa hänelle mehua. Muut luulevat hänen sujauttaneen sekaan Nestemäistä onnea. Ron saa itseluottamuksensa takaisin ja pelaa uskomattoman pelin. Harry paljastaa Hermionelle onnen todellisen luonteen ja tämä näkee Ronin suutelevan Lavenderia. Hermione pahastuu ja poistuu. Harry menee lohduttamaan. Hän kutsuu Lovekivan Kuhnusarvion Joulujuhliin. Draco puolestaan leikkii uudella leikkikalullaan eli löytämällään kaapilla. Juhlissa Hermione hermoilee seuralaisensa Cormacin takia. Tämä taas onnistuu oksentamaan Kalkaroksen kengille ja saamaan kuukauden jälki-istuntoa. Pian Voro saapuu sisään mukanaan Draco, joka yritti tulla kuokkimaan juhliin. Kalkaros saattaa hänet ulos. Harry kuulee käytävällä rikkumattomasta valasta.

Harry ja Ron lähtee joululomalle. Weaslyjen luona ilo ei ole ylimmillään. Ginny on juuri pääsemässä lähelle Harrya, kun Ron tulee istumaan heidän väliinsä. Harry kuulee häivityskaapista Borgin & Burkesin liikkeessä. Ilmeisesti samanlainen on myös Tylypahkassa. Vieraat ovat juuri poistumassa Weaslyjen luona ja Harry on saamassa ensimmäisen suukon Ginnyltä, kun pihaan ilmestyy Bellatrix Lestrange houkuttelemaan Harryn ulos. Huolestunut Ginny juoksee perässä. Kuolonsyöjät aiheuttavat tulipalon, joka tuhoaa Weaslyjen talon. Koulussa Hermione huolestuu. Harry näkee erään Tom Valedron muiston. Dumbledore kertoo sen olevan väärennetty. Oikea on Kuhnusarviolla tallella. Harryn pitäisi taivutella Kuhnusarvio antamaan oikea muisto. Harry käykin kysymässä Kuhnusarviolta asiaa aika suoraan, mutta tämä ei halua jutella. Hän palaa kammioonsa ja huomaa Ronin syöneen kaikki hänelle lähetetyt makeiset ja nyt Ron on ihan sekaisin. Hän on rakastunut ihan tuntemattomaan tyttöön. Harry vie Ronin Kuhnusarvion luokse. Tämä tekee vastajuoman, mutta siinä onkin myrkkyä. Onneksi Harry keksii pelastuskeinon. Ron joutuu sairaalaan, jonne saapuu hänen suuri rakkautensa Lavender. Tosin rakkaus kuihtuu, kun Ron hokeekin Hermionen nimeä. Poistuessaan Harry huomaa Dracon. Tämä menee tarvehuoneeseen leikkimään uudelleen kaapin kanssa. Ronille ei oikein selviä, että kuinka hän oli eronnut Lavenderista. Harry aavistaa, että Draco huumasi Katie Bellin jättämään suklaata Harrylle. Harry seuraa Dracoa ja he taistelevat vessassa. Kalkaros saapuu paikalle ja Harryn poistuessa hän taikoo Dracon kuntoon. Ginny vaatii Harrya tuhoamaan taikajuomakirjan. Hän ottaa ja piilottaa sen ja Ginny suutelee Harrya. Tämä on lievästi sekaisin, kun Ron tulee kyselemään kirjasta. Samoihin aikoihin saapuu Kuhnusarvio. Harry tarvitsisi vain onnea ja siksi hän kulauttaa Nestemäisen onnen ja lähtee Hagridin luokse. Hän bongaa Kuhnusarvion pahoilta teiltä pihistämästä Myrkkylonkeroisen lehtiä. Harry johdattaa Kuhnusarvion ulos, jossa Hagrid on hautaamassa Akromantellaa eli vanhaa hämähäkkiä. Kuhnusarvio saa Hagridilta luvan ottaa Akromantellan myrkkyä, kun se ei enää itse tarvitse sitä. Kun sattui vielä pari tyhjää ampullia mukaan. He siirtyvät Hagridin luokse, jossa he kumoavat muutaman juoman. Harry onnistuu puhumaan Kuhnusarvion ympäri ja saa haluamansa muiston. Harry katsoo Dumbledoren kanssa muiston yhdessä. Siinä Tom Valedro kysyy ja saa tarkemmin tiedon Hirnyrkistä. Dumbledore kertoo kyseessä olevan vaarallinen juttu ja löytäneensä yhden. He lähtevät tuhoamaan sen, mutta Harryn täytyy ehdottomasti totella käskyjä. He ilmiintyvät erääseen luolaan ja ylittävät sisäisen järven. Perillä Dumbledore joutuu juomaan maljassa olevan nesteen. Maljan pohjalta löytyy medaljonki, joka onkin jo tyhjä.

Draco menee taas tarvehuoneeseen, jonne tulee kaapista kuolonsyöjiä. Harry ja Dumbledore palaa takaisin. Harry lähtee hakemaan Kalkarosta, kun Draco joukkoineen saapuu. Dracolla menee pupu pöksyyn ja samassa Kalkaros saapuu ja tappaa Dumbledoren. Kalkaros joukkoineen lähtee pois ja Harry saavuttaa heidät. Hän yrittää tuhota Kalkaroksen, joka tunnustaa olevansa Puoliverinen Prinssi.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, tanska, ruotsi.

Tekstitykset tulevat kielillä: tanska, suomi, hollanti, norja, ruotsi.

Kesto: 132 min, valmistusvuosi 2007

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and The Half-Blood Prince.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvä, vaikkakaan ei niin hyvä kuin aikaisemmat osat. Ehkä sen voisi katsoa joskus toiste.

Cast in Order of Appearance

Harry Potter Daniel Radcliffe
Professor Albus Dumbledore Michael Gambon
Fenrir Greyback Dave Legeno
Waitress Elarica Gallagher
Professor Horace Slughorn / Kuhnusarvio Jim Broadbent
Lily Potter Geraldine Somerville
Ginny Weasley Bonnie Wright
Mrs Molly Weasley Julie Walters
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Narcissa Malfoy Helen McCrory
Wormtail / Matohäntä Timothy Spall
Professor Severus Snape / Kalkaros Alan Rickman
George Weasley Oliver Phelps
Fred Weasley James Phelps
Cormac McLaggen Freddie Stroma
Lavender Brown Jessie Cave
Draco Malfoy Tom Felton
Dean Thomas Alfred Enoch
Luna Lovegood Evanna Lynch
Marcus Belby Robert Knox
Twin Girl 1 Amber Evans
Twin Girl 2 Ruby Evans
Blaise Zabini Louis Cordice
Pansy Parkinson Scarlett Byrne
Vincent Crabbe Jamie Waylett
Gregory Goyle Josh Herdman
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Professor Filus Flitwick Warwick Davis
Argus Filch David Bradley
Neville Longbottom Matthew Lewis
Nigel William Melling
Romilda Vane Anna Shaffer
Seamus Finnigan Devon Murray
Katie Bell Georgina Leonidas
Professor Minerva McGonagall/McGarmiva Maggie Smith
Leanne Isabella Laughland
Padma Patil Afshan Azad
Mrs Cole Amelda Brown
Tom Riddle (11 years) Tom Valdemort Hero Finnies Tiffin
Skinny Kid Jack Pryor
Waiter Mark Lockyer
Eldred Worple Paul Ritter
Remus Lupin David Thewlis
Nymphadora Tonks Natalia Tena
Mr Arthur Weasley Mark Williams
Tom Riddle (16 years) Tom Voldemort Frank Dillane
Madam Pomfrey Gemma Jones
Male Inferi Ioerg Stadler
Female Inferi Caroline Wilder
Amycus Ralph Ineson
Alecto Suzy Toase
Rowle Rod Hunt
Cho Chang Katie LeungPäivitetty 23.1.2010 18:52:50
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021