Harry Potter ja Salaisuuksien kammio

Harry Potterin pöllö on hieman tuskissaan kun se ei pääse ulos lentelemään. Jopa setä Vernon varoittaa Harrya ja käskee pitämään linnun hiljaisena ja osoittamaan enemmän kiitollisuutta perheelle. Masonit ovat saapumassa vierailulle ja siksi kullakin on oma roolinsa. Harryn roolina on olla huoneessaan hyvin hiljaa. Valitettavasti kotitonttu Dobby on saapunut Harryn luokse ja yrittää kiristää tätä olemaan menemättä Tylypahkaan tänä talvena, sillä Harry on vaarassa. Dobby ei voi kertoa enempää, mutta tulee lipsauttaneeksi, että kumma kun ystävät eivät kirjoita ja hän on piilottanut kirjeet. Harry ajaa takaa Dobbya, joka pistää kakun leijumaan ja suoraan rouva Masonin päälle. Tietenkin Vernon-setä luulee Harryn taikoneen kakun ja pistää kalterit Harryn ikkunaan. Yöllä saapuu Harryn ikkunan luo lentävä Anglia, jonka kyydissä on Ron, Fred ja George, jotka saapuivat hakemaan Harryn syntymäpäivän kunniaksi. He lentävät Weaslyjen kotiin, jossa äiti haukkuu lapset. Isä saapuu Taikaministeriöstä ja tutustuu Harryyn ja haluaa kuulla jästien maailmasta. He menevät Viistokujalle ja käyttävät hormipulveria. Harryn ensimmäinen kokeilu menee pikkasen pieleen, mutta suunta on oikea. Onneksi Hagrid löytää hänet ja vie Viistokujalle muiden luo. He ovat menneet kirjakauppaan, jossa Gilderoy Lockhart esittelee kirjaansa ja jakaa nimikirjoituksia. He törmäävät myös Draco ja Lucius Malfoyhin.

Juna-asemalla kaikki muut pääsevät laituriportista läpi, paitsi Ron ja Harry. He päättävät lähteä autolla Tylypahkaan. Tosin Harryn pitää varoittaa, etteivät jästit ole tottuneita lentäviin autoihin. He löytävät junan ja lentävät sen mukana Tylypahkaan ja laskeutuvat vanhaan tällipajuun. Samassa rytäkässä menee Ronin taikasauva poikki ja auto lähtee karkuteille. Professori McGarmiva määrää heille jälki-istuntoa ja lupaa kirjoittaa heidän vanhemmilleen.

Professori Verso opettaa, kuinka Alruunoille vaihdetaan multa ja ruukku.

Ron yrittää paikata taikasauvansa teipillä ja saa äidiltään räyhääjän kirjeen muodossa.

Gilderoy Lockhart opettaa pimeyden voimilta suojautumista ja Cornwallilaisia ilkiöitä vastaan. Tosin heikolla menestyksellä. Onneksi Hermione löytää keinon hillitä niitä.

Harryn huispausjoukkue on menossa harjoittelemaan kun Luihuiset tulevat vastaan. He ovat menossa kouluttamaan uutta etsijäänsä Dracoa, joka on päässyt lahjuksilla mukaan. Hermione pilkkaa Dracoa, joka meinaa repiä peliviittansa ja haukkuu Hermionea kuraveriseksi. Ron ryhtyy taikomaan ja saa osansa rikkinäisestä taikasauvasta ja pullauttaa etanoita. He lähtevä Hagridin luokse, jossa Ron saa rauhassa oksentaa etanat ja Hagrid lohduttaa Hermionea.

Harry joutuu jälki-istuntoon ja auttaa Gilderoy Lockhartia vastaamaan ihailijakirjeisiin. Äkkiä hän kuulee ääniä, joita Gilderoy Lockhart ei kuule. Harryn lähtiessä pois, kuulee hän uudelleen saman äänen ja törmää Hermioneen ja Roniin. He huomaavat, kuinka hämähäkit jonottavat ulos. Seinälle ilmestyy outoa kirjoitusta ja Voron kissa Norriska on kangistettu. Voro saapuu paikalle ja meinaa tappaa Harryn, mutta onneksi professori Dumbledore ja McGarmiva saapuvat ajoissa paikalle.

Professori McGarmiva opettaa muuttamaan eläimiä lasiastioiksi, kun Hermione kysyy salaisuuksien kammiosta. Professori kertoo koulun perustajista. He kuulevat, kuinka Luihuinen perustaa salaisuuksien kammion ja sen voi avata vain aito perillinen. Ron, Harry ja Hermione epäilevät Dracoa ja päättävät tehdä monijuomaliemen, voidakseen muuntua Dracon kavereiksi Crabbeksi ja Goyleksi. Tosin valmistus kestää kuukauden.

Huispauspelissä Harry saa peräänsä peukaloidun riiviöryhmyn, joka rampauttaa Harryn käden. Gilderoy Lockhart yrittää auttaa, mutta kädestä tulee pelkkää kumia. Yöllä kotitonttu Dobby tulee käymään Harryn luona. Se lipsauttelee asioita ja saa Harryn veren kiehumaan. Dobby katoaa juuri, kun sisään tuodaan toista potilasta, joka on ehkä nähnyt hyökkääjän. Dumbledore luulee Harryn nukkuvan ja kertoo McGarmivalle, että joku on jälleen avannut salaisuuksien kammion.

Harry, Ron ja Hermione valmistaa monijuomalientä tyttöjen vessassa, koska kukaan ei käy siellä murjottavan Myrtin takia.

Gilderoy Lockhart kertoo kaksintaistelukerhosta ja apunaan hänellä on professori Kalkaros. He antavat näytöksen, jonka jälkeen Harry joutuu Dracoa vastaan. Tämä loihtii käärmeen esille ja Harry ryhtyy puhumaan käärmeelle tajuamatta osaavansa kärmeskieltä. Kaikki muut ovat hämmentyneitä ja ryhtyvät karttamaan Harryn seuraa. Harryn poistuessa opiskelutilasta, hän löytää Sir Nicholaksen ja erään oppilaan kangistuneena. Voro ja McGarmiva löytävät hänet. McGarmiva vie hänet Dumbledoren luokse. Tämä ei usko Harryn tehneen mitään väärää.

Hermione on saanut monijuomaliemen valmiiksi. Enää pitää nukuttaa Crabb ja Goyle ja hankkia heiltä hius. Juoma hiuksineen ei maistu hyvältä ja Ron ja Hermione meinaa oksentaa. Ron ja Harry menevät käytävälle ja törmäävät Dracoon, joka vie heidät oleskelutilaan. He saavat selville, ettei Draco tiedä, että kuka jutun takana on. Lisäksi selviää, että Hermione oli ottanut vahingossa kissan muodon. Harry ja Ron löytävät tyttöjen vessasta erikoisen päiväkirjan, jossa ei lue mitään. Sen on omistanut Tom Valedro. Harry keksii kirjoittaa siihen ja kirja vastaa. Se vie Harryn mukanaan ja näyttää menneisyydestä tapahtumia, kuten sen miksi Hagridia epäiltiin. Hänen arkustaan löytyy Hämäkäk-niminen hämähäkki.

Neville tulee kertomaan, että Harryn tavaroita on nuuskittu. Harry huomaa Tom Valedron päiväkirjan kadonneen.

Harry on huispausjoukkoineen menossa otteluun, kun McGarmiva ilmoittaa ottelun peruuntuneen. Harry ja Ron menevät sairastuvalle, jossa Hermione makaa liikkumattomana. McGarmiva tulee oleskelutilaan kertomaan uusista säännöistä ja että mikäli asioihin ei saada selvyyttä, koulu suljetaan. Harry ja Ron päättävät vierailla Hagridin luona näkymättömyysviitan kanssa. Heidät keskeytetään juuri pahimmoilleen. Harry ja Ron piiloutuvat viitan alle. Taikaministeri Cornelius Toffee ja professori Dumbledore saapuu ja pian saapuu myös Lucius Malfoy, joka toimittaa Dumbledorelle erokirjan. Hagrid antaa poistuessaan pojille vihjeen seurata hämähäkkejä. Pojat lähtevät seuraamaan hämähäkkejä kiellettyyn metsään, josta he löytävät Hämäkäkin, joka ei ole kovin yhteistyöhaluinen, mutta kertoo, ettei Hagrid avannut salaisuuksien kammiota. Onneksi Ronin isän auto tulee itsestään poikien luokse ja vie heidät pois hämähäkkien ajaessa heitä takaa.

Harryn ja Ronin käydessä Hermionen luona, löytää Harry hänen kädestään paperin, jonka mukaan kammiossa asuu basiliski eli käärme, jota hämähäkit pakenevat ja jonka katse voi tappaa. Pojat saavat tietää, että hirviö on vienyt kammioon Ronin siskon Ginnyn. He menevät Gilderoy Lockhartin luokse, joka on juuri lähdössä karkuun. Hän aikoo käyttää muistiloitsua poikiin, mutta he ennättävät ensin. Harry ja Ron menevät tyttöjen vessaan, jossa Murjottava Myrtti kertoo heille kuolemastaan. Harry tajuaa, että vesialtaat ovat sisäänkäynti kammioon. Harry saa sisäänkäynnin auki ja he menevät sisään. Gilderoy Lockhart saa Ronin taikasauvan ja yrittää taikoa Harrya, mutta rikkinäinen sauva kohdistuukin häneen itseensä ja hän menettää muistinsa aiheuttaen vyörymän tunnelissa. Ron jää siirtelemään kiviä ja Harry lähtee eteenpäin. Hän löytää Ginnyn jähmettyneenä ja Tom Valedron. Tom säilyi päiväkirjassa 50 vuotta ja sai Ginnyn avaamaan salaisuuksien kammion ja kirjoittamaan uhkaukset seiniin. Tom paljastaa olevansa Valdemort. Samassa Dumbledoren laululintu Fawkes tuo lajitteluhatun ja suuri käärme ilmestyy. Fawkes sokaisee käärmeen, mutta se kuulee Harryn ja lähtee seuraamaan. Harry näkee hatussa Rohkelikon miekan ja tappaa käärmeen, jolta irtoaa hammas. Harry iskee hampaalla päiväkirjaan ja Tom Valedro kuolee. Fawkes lentää Harryn luokse ja parantaa kyynelellään Harryn haavan. Harry ja Ron päätyy Dumbledoren toimistoon, jossa Harrylle selviää moni asia. Heidät keskeyttää Lucius Malfoy, joka saapuu Dobby kotitontun kanssa. Dobby saa Harryn ymmärtämään, että päiväkirja kuuluisi Malfoylle, niinpä hän pyytää kirjan itselleen ja vie sen poistuvalle Malfoylle. Tämä ei haluakaan sitä ja Harry kehottaa antamaan sen Dobbylle. Harry kehottaa Dobbya avaamaan kirjan ja Dobby löytää sen välistä sukan. Näin Malfoy on antanut Dobbylle sukan, jonka Harry oli ehtinyt sujauttaa väliin ja siten Malfoy tuli vapauttaneeksi Dobbyn palveluksestaan. Myös Hermione ja Hagrid palaavat takaisin.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ruotsi, islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ruotsi, suomi, islanti.

Kesto: 155 min, valmistusvuosi 2002

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and The Chamber of secrets.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja mukaansa tempaava ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Cast in Order of Appearance

Harry Potter Daniel Radcliffe
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Uncle Vernon Dursley Richard Griffiths
Aunt Petunia Dursley Fiona Shaw
Dudley Dursley Harry Melling
Dobby Toby Jones
Mr Mason Jim Norton
Mrs Mason Veronica Clifford
Fred Weasley James Phelps
George Weasley Oliver Phelps
Mrs Weasley Julie Walters
Ginny Weasley Bonnie Wright
Mr Weasley Mark Williams
Percy Weasley Chris Rankin
Draco Malfoy Tom Felton
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Mr Borgin Edward Tudor Pole
Aged Witch Jenny Tarren
Hagrid The Giant Robbie Coltrane
Mr Granger Tom Knight
Mrs Granger Heather Bleasdale
Girl in bookstore Isabella Columbus
Gilderoy Lockhart Kenneth Branagh
Short man - Daily Prophet Peter O'Farrell
Angus (Diagon Boy) Ben Borowiecki
Station Guard Harry Taylor
Neville Longbottom Matthew Lewis
Seamus Finnegan Devon Murray
Argus Filch David Bradley
Professor Snape/Kalkaros Alan Rickman
Albus Dumbledore Richard Harris
Professor McGonagall/McGarmiva Maggie Smith
Grabbe Jamie Waylett
Goyle Josh Herdman
Professor Sprout Miriam Margolyes
Penelope Clearwater Gemma Padley
Nearly Headless Nick John Gleese
Colin Creevey Hutch Mitchell
Dean Thomas Alfred Enoch
Susan Bones Eleanor Columbus
Oliver Wood Sean Biggerstaff
Alicia Spinnet Rochelle Douglas
Katie Bell Emily Dale
Angelina Johnson Danielle Tabor
Marcus Flint Jamie Yeats
Professor Flitwick Warwick Davis
Girl with Flowers Violet Columbus
Man Moving Picture Peter Taylor
Lee Jordan Luke Youngblood
Adrian Pucey Scott Fearn
Slyth Beater No 1 David Holmes
Slyth Beater No 2 David Massam
Slyth Beater No 3 Tony Christian
Slyth Keeper David Churchyard
Madame Pomfrey Gemma Jones
Moaning Myrtle Shirley Henderson
Justin Finch-Flechley Edward Randell
Madame Pince Sally Mortemore
Ernic MacMillan Louis Doyle
Hannah Hufflepuf Charlotte Skeoch
Boy in Study Hall 1 Brendan Columbus
Boy in Study Hall 2 Robert Ayres
Professor Dippet Alfred Burke
The Sorting Hat Leslie Phillips
Millicent Bulstrode Helen Stuart
Brunette Lady - Moving Picture Daisy Bates
Count - Moving Picture David Tysall
Tom Riddle / Tom Valedro Christian Coulson
Young Hagrid Martin Bayfield
Cornelius Fudge / Toffee Robert Hardy
Aragog Julian Glover
Reader Les RubbPäivitetty 6.12.2009 20:09:07
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021