Harry Potter ja Viisasten kivi

Professori Dumbledore kulkee Likusteritiellä ja kerää katuvalot erikoisella laitteella. Hän huomaa kissaksi muuntuneen professori McGarmivan. Pian saapuu Hagrid lentävällä moottoripyörällään, mukanaan pieni poika. He jättävät hänet herra ja rouva Dursleylle. Vuosia myöhemmin Harry Potter herätetään julmasti niin tätinsä kuin serkkunsa toimesta. Hän itse joutuu heti keittiöpiiaksi, kun hemmoteltu serkku Dudley viettää syntymäpäivää. He lähtevät eläintarhan, jossa Dudley ei ole tyytyväinen. Yksikin käärme vain loikoilee, eikä liiku yhtään, vaikka kuinka käskisi. Harry potter katselee käärmettä ja juttelee käärmeen kanssa. Dudley huomaa käärmeen liikkuvan ja ryntää paikalle. Harry tuijottaa vihaisesti. Äkkiä lasi katoaa ja Dudley putoaa käärmeen luokse. Käärme lähtee livohkaan ja äkkiä lasi tulee takaisin. Isukki ei tykkää yhtään hommasta ja olettaa Harrylla olevan jotain tekemistä asian kanssa. Kotona isä Vernon kuulustelee Harrya, joka kertoo kaiken tapahtuneen kuin taikaiskusta. Aamulla pöllö tuo kirjeen. Harry menee noutamaan postia ja huomaa yhden kirjeen olevan hänelle itselleen. Dudley huomaa kirjeen ja sieppaa sen, ennen kuin Harry ehtii avata sen ja antaa sen isälleen. Vernon katsoo kirjettä merkitsevästi. Seuraavana päivänä uusi pöllö tuo kirjeen ja Vernon naulaa postiluukun kiinni. Pian pihalla on lisää pöllöjä ja oven edessä on kasa kirjeitä. Vernon polttaa ne kaikki. Sunnuntaina piha täyttyy pöllöistä ja takasta ryöppyää kirjeitä. Vernon repii pelihousunsa ja he lähtevät kauas pois. Yöllä saapuu iso mies, joka tönäisee mökin oven auki ja antaa Harrylle syntymäpäiväkakun ja tuikkaa sateennvarjollaan tulen takkaan. Harry utelee miehen nimeä ja hän on Rubeus Hagrid, joka ojentaa Harrylle kirjeen. Siinä hänet ilmoitetaan hyväksytyksi noitien kouluun Tylypahkaan. Perheellä on pikkasen selittämistä ja äiti on katkera sisarensa noitamaisuudesta. Dudley huomaa tilaisuutensa tulleen ja kähveltää Harryn kakun. Hagrid huomaa Dudleyn kakunsyönnin ja taikoo hänelle siansaparon.

Harry lähtee Hagridin mukaan ja hän ihmettelee listaa tavaroista, joita hänellä tulisi olla mukanaan mennessään Tylypahkaan. Hagrid vie hänet kapakkaan, jossa hän saa ihailevia katseita ja huomautuksia. Hän tapaa myös professori Oraven. Takapihalla Harry ihmettelee, että kuinka hän voi olla kuuluisa ja kuinka hänet voidaan tuntea? Hagrid vie heidät Viistokujalle, josta hän voi ostaa kaikki tarvikkeensa. Sitä ennen he menevät hakemaan rahaa Irvetasta, jota hallinnoi maahiset. Holvi 687:stä Harry löytää hurjan määrän rahaa. He menevät sen jälkeen holvi 713:een, josta Hadrid noutaa jotain kumman salaista. Harry menee Ollivanderille ostamaan taikasauvaa. Viimein Ollivander löytää hänelle hyvin erikoisen taikasauvan, joka valitsee Harryn omistajakseen. Hadrid saapuu mukanaan pöllö, jonka hän antaa syntymäpäivälahjaksi Harrylle. Harry kysyy hänestä, joka aiheutti hänelle arven otsassa ja kuulee Voldemortista sekä vanhemmistaan.

Asemalla Harrylla on ongelmana löytää oikea laituri. Onneksi Weasleyn perhe opastaa Harrya ja hän pääsee junaan. Siellä hän tutustuu Ron Weasleyhin ja Harry tyhjentää namikärryt. Vaunuun saapuu myös Hermione Granger. Perillä Hagrid odottaa ja vie kaikki veneillä Tylypahkaan, jossa heitä odottaa professori McGarmiva. Draco Malfoy esittäytyy ja tahtoo Harryn kaveriksi, mutta kun ei oikein kelpaa. McGarmiva vie oppilaat lajitteluun. Lajitteluhattu lajittelee oppilaat. Draco kavereineen "pääsee" Luihuiseen ja Harry Potter, Ron ja Hermione pääsevät Rohkelikkoon. Sen jälkeen alkaa kunnon bileet ja sen jälkeen mennään omiin tupiin.

Aamulla saapuu posti. Harry lukee Ronin lehdestä, että Irvetaan on murtauduttu ja samaan holviin, missä hän kävi Hagridin kanssa. Lentotunneilla Draco löytää Longbottomin muistipallon ja heittää sen pois. Harry lentää sen kiinni ja McGarmiva näkee hänet ja hänestä tehdään Huispaus-pelin etsijä. Palatessaan makuusaliin, portaat siirtyvät ja he joutuvat outoon kolmanteen kerrokseen, joka on kielletty paikka. Sieltä he löytävät suljetun oven, jonka takaa löytyy kolmipäinen koira. He pääsevät pakoon ja ymmärtävät sen vartioineen jotain. Leijuttamisen tunnin jälkeen Ron onnistuu suututtamaan Hermionea ja tämä menee tyttöjen vessaan itkemään. Illallisen aikaan professori Orave tulee ilmoittamaan, että tyrmässä on peikko. Dumbledore määrää kaikki tupiin, mutta Harry tajuaa, että Hermione ei tiedä ja he menevät tyttöjen vessaan, jonne menee myös peikkom joka pistää paikat matalaksi. Harry onnistuu tuikkaamaan taikasauvansa sen nenään. Peikko kaatuu ja kuolee. Harry huomaa Kalkaroksen jalassa oudon haavan. McGarmiva tulee ja poistaa Rohkelikolta Hermionen takia 5 pistettä ja antaa ne Harrylle ja Ronille.

Ruokasalissa Harry tajuaa kolmipäisen koiran vahtivan sitä, minkä he hakivat Hagridin kanssa Irvetasta. Harry saa lahjaksi Nimbus 2000 McGarmivalta. Harry menee pelaamaan Huispausta. Peli ei tunnu Harrysta oikein reilulta, varsinkin kun joku tuntuu manaavan häntä. Hermione puuttuu peliin ja onni kääntyy. Harry saa kultasiepin ja peli päättyy.

Hagrid ei usko Kalkaroksen kironneet ketään ja varoittaa Pörrön vartioivan jotain, mikä kuuluu Dumbledorelle ja Nicola Flamelle. Harry kavereineen ryhtyy etsimään tietoa, että kuka hän on. Jouluna Hermione on lähdössä kotiin, mutta kertoo, että kiellettyjen kirjojen osastolta voisi löytyä jotain tietoa. Jouluna Harry saa lahjaksi näkymättömyysviitan, joka oli kuulunut hänen isälleen. Niinpä Harry lähtee illalla kirjastoon ja meinaa jäädä kiinni. Hän menee yhteen huoneeseen, josta löytää kummallisen peilin, joka näyttää hänelle hänen vanhempansa. Hän hakee Ronin katsomaan, mutta tämä näkee vähän eri juttuja. Dumbledore saapuu kerran kertomaan peilistä enemmän, kun Harry taas on ihailemassa peiliä.

Hermione saa selville, että Nicolas Flamel oli valmistanut Viisasten kiven, jolla saa kuolemattomuuden. He menevät tapaamaan Hagridia, joka on hankkinut lohikäärmeen. Valitettavasti Draco näkee heidät ikkunassa ja ilmiantaa kaikki McGarmivalle. Kaikki menettää pisteitä ja joutuu jälki-istuntoon ja Hagrid menettää lohikäärmeen.

Hagrid valvoo jälki-istuntoa ja vie heidät metsään, jossa löytyy yksisarvisen verta. Joku on satuttanut sitä ja se pitää löytää. Draco ja Harry näkevät jonkun juomassa yksisarvisen verta. Onneksi Firenze saapuu ajoissa ja pelastaa Harryn. He saavat selville, että joku oli kiinnostunut Pörröstä.

Yöllä he lähtevät tutkimaan paikkoja ja huomaavat Pörrön nukkuvan harpun soidessa. He löytävät aukon, mutta Pörrö herää ja he hyppäävät aukkoon joutuen pirunnuoran vangiksi. He onnistuvat pääsemään pakoon ja pääsevät lentäviä avaimia täynnä olevaan huoneeseen. Harry käy nappaamassa oikean avaimen, jolla he pääsevät eteenpäin tullen suurelle shakkilaudalle. Heidän on pelattava oikeaa velhoshakkia ja mahdollisesti kuoltava oikeasti. Viimein Ronin ratsu kuolee ja Harry pääsee jatkamaan. Hän tulee kellariin, jossa hän näkee professori Oraven, joka yrittää pakottaa kertomaan, että mitä näkee peilistä. Voldemort tulee esille Oraven turbaanista. Harry löytää Viisasten kiven taskustaan ja Orave hyökkää hänen kimppuunsa, mutta Harry tuhoaa Oraven.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, ruotsi, islanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, ruotsi, suomi. islanti.

Kesto: 147 min, valmistusvuosi 2001

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and The Philosopher's stone.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja mukaansa tempaava ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Sat in Order of Appearance

Albus Dumbledore Richard Harris
Professor McGonagall/MacGarmiva Maggie Smith
Hagrid Robbie Coltrane
Baby Harry Potter Saunders Triplets
Harry Potter Daniel Radcliffe
Aunt Petunia Dursley Fiona Shaw
Dudley Dursley Harry Melling
Uncle Vernon Dursley Richard Griffiths
Bartender in Leaky Gauldron Derek Deadman
Professor Quirrell/Orave Ian Hart
Diagon Alley Boy Ben Borowiecki
Goblin Bank Teller Warwick Davis
Griphook Vern Troyer
Mr. Ollivander John Hurt
"He Who Must Not Be Named" Richard Bremmer
Lily Potter Geraldine Somerville
Station Guard Harry Taylor
Mrs Weasley Julie Walters
Ginny Weasley Bonnie Wright
Percy Weasley Chris Rankin
Fred Weasley James Phelps
George Weasley Oliver Phelps
Ron Weasley Rupert Grint
Dimpled Woman on Train Jean Southern
Hermione Granger Emma Watson
Neville Longbottom Matthew Lewis
Draco Malfoy Tom Felton
Grabbe Jamie Waylett
Goyle Josh Herdman
Seamus Finnegan Devon Murray
Dean Thomas Alfred Enoch
The Sorting Hat Leslie Phillips
Susan Bones Eleanor Columbus
Nearly Headless Nick John Cleese
The Bloody Barron Terence Bayler
Fat Friar Simon Fisher Becker
The Grey Lady Nina Young
Mr Filch David Bradley
Professor Snape/Kalkaros Alan Rickman
Madame Hooch Zoë Wanamaker
Professor Flitwick Warwick Davis
Lee Jordan Luke Youngblood
Oliver Wood Sean Biggerstaff
Fat Lady Elizabeth Spriggs
Angelina Johnson Danielle Taylor
Alicia Spinnet Leilah Sutherland
Katie Bell Emily Dale
Adrian Pucey David Holmes
Marcus Flint Will Theakston
Terrence Higgs Scott Fern
James Potter Adrian Rawlins
Firenze Ray Fearon
Voldemort Ian HartPäivitetty 11.11.2009 18:45:37
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021