Herrasmiesliiga

Lontoo 1899, panssarivaunu hyökkää Englannin pankkiin ja suoraan holviin. Hallitus olettaa saksan olleen asialla. Myöhemmin samana vuonna hyökätään saksalaisen Zeppeliinin tiloihin ja tuhotaan kaikki. Keniassa tuntematon brittiläisen näköinen mies nimeltään Chritopher Reed etsii Quatermainia. Häntä tarvitaan johtamaan erikoista joukkoa. Kesken juttelua paikalle ilmaantuu outoja miehiä, joilla on oudot aseet ja oudot varusteet. He haluavat tappaa Quatermainin, joka pistää pikkasen hanttiin. Taistelun jälkeen Quatermain suostuu pyyntöön.

Quatermain saapuu Lontooseen, jossa Reed on häntä vastassa. Quatermain ohjataan kellariin, jossa häntä odottaa "M" ja kapteeni Nemo. Hyökkäysten takana on Fantom. Hänen oletetaan suunnittelevan iskua Venetsiaan. Erikoiseen joukkoon ilmaantuu Rodney Skinner, joka on täysin näkymätön. Hän on aikoinaan varastanut näkymättömyysohjeen. Valitettavasti hän ei voi itsekseen muuttua näkyväksi. Vasta-aineen hän saa palvelusta vastaan. Joukkoon saapuu kemisti Harkerin vaimo Wilhelmina Harker, joka on vampyyri. Hän tuntee hyvin erikoisen, mutta haluttoman jäsenen joukkoon. Nemo vie heidät automobiililla Itä-Lontoon satamaan. He menevät Dorian Grayn luokse, joka ei tunnu olevan kiinnostunut, kunnes Wilhelmina esittäytyy. Sisällä käy ilmi, ettei Dorian Gray vanhene ikinä. Häntä voi pitää havoittumattomana. Heidät saarretaan Fantomin johdolla. He saavat pientä apua, mutta heidän kimppuunsa hyökätään. Wilhelmiina selviää oudolla tavalla ja Tom Sawyer Yhdysvalvain salaisesta palvelusta esittäytyy ja Quatermain ottaa hänet joukkoon. Nemo on kutsunut Nautiluksen satamaan. Sillä he suuntaavat Pariisiin, josta he hakevat herra Jekyll and Hyden.

He suuntaavat Venetsiaan. Matkalla sattuu kummia. Joku valokuvaa laivan asiakirjoja ja yksi tohtori Jekylin pulloista on kadonnut.

Heidän pitää löytää Venetsiasta pommi, joka tuhoaisi koko kaupungin. Valitettavasti pommeja on useampi. Pitää vain katkaista ketjureaktio. Heidän kimppuunsa hyökätään, mutta he onnistuvat katkaisemaan ketjureaktion ohjuksen avulla. Quatermain on saamassa kiinni Fantomin, joka onkin M. Joukosta on kadonnut Skinner, jota epäillään vakoojaksi ja Dorian. Viimein he saavat selville Dorianin olevan vakooja. Tämä pakenee. Viimein löytyy gramofonilevy, jolta kaikki selviää. Kaikki on yhtä juonta. Dorian on koonnut kaikista jotain tärkeää, joiden avulla voidaan koota oma herrasmiesliiga.

Nautiluksessa räjähtää useita pommeja. Hyden avulla herra Jekyll pelastaa Nautiluksen. Liiga löytää Skinnerin ja asetehtaan, jonne he tunkeutuvat. Syntyy taistelu.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, Turkki.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti kuulovammaisille, Tanska, hollanti, suomi, islanti, norja, ruotsi, turkki.

Kesto: 1h 45 min, valmistusvuosi 2003.

Alkuperäinen nimi: The League of extraordinary gentlemen.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: 20th Century Fox.

Elokuvan arviointi: Elokuva on kyllä hyvä ja hauska ja sen katsoo mielellään, mutta ei ole niin hyvä, että sitä viitsisi toiste katsoa.

Henkilöt

Allan Quatermain Sean Connery
Captain Nemo Naseeruddin Shah
Mina Harker Peta Wilson
Rodney Skinner Tony Curran
Dorian Gray Stuart Townsend
Tom Sawyer Shane West
Dr. Henry Jekyll/Edward Hyde Jason Flemyng
Moriary (Fantom) Richard Roxburgh
Dante Max Ryan
Sanderson Reed Tom Goodman-Hill
Nigel David Hemmings
Ishmael Terry O'Neill
Draper Rudolf Pellar
Constable Dunning Robert Willox
Running Officer Robert Orr
Copper #1 Michael McGuffie
Copper #2 Joel Kirby
Soldier Marek Vasut
Toby Ewart James Walters
Assassin #3 Michael Grün
Elderly Hunter Robert Vahey
Old Traveler Sylvester Morand
Edgar Shreave Mariano Titanti
Hanson Cab driver Huggy Leaver
Marksman #1 Pavel Bezdek
Marksman #2 Stanislav Adamickij
Marksman #3 James Babson
Terrified Crewman San Shella
Recordist Ellen Savaria
Venice Conning Tower Crewman Riz Meedin
Rocket Room Crewman Sartaj Garewal
Crewman Patel Neran Persaud
Headphones Crewman Andrew Rajan
Stunned Guard Daniel Brown
Breathless Crewman Aftab Sachak
Signal Crew Man Guy Singh Digpal
Crewman Chandra Harmage Singh Kalirai
Guard #1 Brian Caspe
Valet Robert Goodman
Flame Thrower Rene Hajek
Witch Doctor Semere-ab Etmet Yohannes

Päivitetty 13.9.2009 20:47:37
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021