Riku Rikas

Herrasmiesten herrasmies eli Butler Cadbury muistelee, kuinka Riku herra syntyi ja isäntä kävi ilmoittamassa henkilökunnalle. Riku Rikas syntyi maailman rikkaimmaksi lapseksi, josta hänen vanhemmat olivat hyvin ylpeitä. Vaikkakin hänen isänsä oli menestyvä liikemies, niin silti hänellä oli aikaa pojalleen. Riku pitää kovasti pesäpallosta, mutta jo varhain Riku oppi velvollisuuksien hoitamista. Eräänä päivänä hän saapui Yhtyneet työkalut-tilaisuuteen. Nähdessään viereisellä kentällä pesäpalloa pelaavia lapsia, niin sillä matkalla hän tajusi, että häneltä puuttuu kavereita.

Hänen paras ja ainoa kaverinsa on taala-niminen koira. Tietenkin velvollisuuksiin kuuluu myös erilaiset opiskelut, kuten kemian tunnit omassa talossa toimivan professori Keenbeanin kanssa. Tämä esittelee Rikulle ainetta, joka tekee kankaasta luodin kestävän ja robottimehiläisen, josta Cadbury tekee selvää jälkeä.

Kartanolle saapuu ilkeä herra Fyrkendahl, joka illastaa perheen seurassa. Tosin Riku päättää istahtaa pöydän toiseen päähän. Pöytä on niin pitkä, että äidin pitää oikein soittaa Rikulle, voidakseen jutella hänelle ja kertoa, kuinka vasikan maksa on terveellistä ruokaa. Tosin äiti on niin kaukana, että pari palaa menee sujuvasti Taalan masuun. Juuri kun isä ja äiti juttelee herra Fyrkendahlin kanssa, ryntää professori Keenbean sisään ja esittelee Haistinta. Haistin haistaa ja tunnistaa kaiken, niin viinin kuin Vasikan maksan Taalan vatsassa. Herra Fyrkendahl on huolissaan perheen turvallisuudesta ja isä kertoo kaikkein arvokkaimpien asioitten olevan holvissa. Valitettavasti herra Fyrkendahl ei saa tietää sen sijaintia.

Aamulla on aika jumpata, eikä Rikua millään kiinnostaisi, mutta kun hän näkee jumppaajan sijaisena itsensä Claudia Schifferin, niin johan mieli muuttuu. Hän huomaa leuassaan finnin ja soittaa isilinjalla kysyäkseen tarkemmin. Isilinja paikallistaa isän Valkoisesta talosta.

Koulu ei ole ihan tavallinen koulu. Siellä opettaja opettaa taloustiedettä kuin yliopistoväelle. Oppilailla on omat työpöydät, puhelimet, tietokoneet ja faksit. He saavat tehtävän ja kukin vastaa omalla tavallaan.

Palatessaan koulusta, Riku pyytää ajamaan leikkikentälle, jossa näki lasten pelaavan. Kentällä lapset ihmettelevät Rolls Roycea ja Rikua. Riku pyytää lapsilta, että hän saisi pelata heidän kanssaan. Lapset lyövät vetoa keskenään ja Riku pääsee pelaamaan. Valitettavasti Riku vetää samantien kunnarin, mutta muut lapset olisivat halunneet voittaa hänet ja Riku lähtee pettyneenä.

Riku perheineen on menossa viikonlopun ajaksi Englannin kuningattaren luokse. Turvallisuuspäällikkö Ferguson laittaa oudon paketin Rikun vanhempien tavaroiden joukkoon, joita ollaan lastaamassa yksityiskoneeseen. Äiti huolestuu hieman Rikusta ja Cadbury kertoo epäonnistuneesta lähentymisyrityksestä muihin lapsiin. Niinpä hän ehdottaa Rikun jäävän viikonlopuksi kotiin vanhempien lähtiessä englantiin tapaamaan kuningatarta. Cadbury lupaa järjestää viihdykettä. Ferguson luulee koko perheen lähtevän.

Riku nojailee kaiteeseen, kun Cadbury saapuu kertomaan viihdykkeestä. Tietenkin ensin Cadbury vie heidät kaikki syömään omaan McDonald's ravintolaan. Sen jälkeen on kiva kokeilla koripalloa. Mutta vielä mieluisampaa voi olla kakarapultti tai hippaa mönkijöillä. Sillä välin Cadbury ja Diane tutustuvat toisiinsa. On myös kiva leikkiä vesiskoottereilla ja omalla vuoristoradalla.

Pääkonttorissa petollinen herra Fyrkendahl ottaa shampanjapullon mukaansa, kun hän vaihtaa toimistoa. Samanaikaisesti isän rupee tekemään mieli suklaata. Hän ei löydä heti ja siksi hän ottaa Haistimen avuksi. Sillä hän löytää Fergusonin paketin, joka sisältääkin TNT:tä. Isä onnistuu heittämään sen ajoissa ikkunasta, mutta valitettavasti peräsin tuhoutuu ja kone tekee pakkolaskun mereen. Sillä välin Ferguson siirtyy uuteen toimistoonsa ja korkkaa shamppanjapullon. Myös Rikun kaverit ovat lähdössä. Tunnelmaa latistaa yhden kaverin pyyntö satasesta, jonka Cadbury oli luvannut lapsille, jos he tulevat leikkimään Rikun kanssa. Cadbury pahoittelee, ne katkaisee sisäkön ilmoitus. Cadbury ilmoittaa Rikulle, että vanhemmat ovat kateissa. Riku lähtee heti omaan huoneeseensa ja ottaa yhteyden isilinjaan.

Fyrkendahl juhlii oikein urakalla, kun Ferguson saapuu kertomaan huonot uutiset, ettei Riku ollut koneessa. Isi ja äiti ovat pelastusveneessä ja isi yrittää korjata isilinjan puhelinta.

Yhtiön johtokunta kokoontuu ja Fyrkendahl ottaa esille Yhtyneet työkalut ja antaa sulkea tehtaat. Gloria soittaa ja kertoo äidin saaneen potkut ja pyytää apua. Riku saapuu isänsä työhuoneeseen ja ottaa yhtiön johtoonsa. Häntä tukee hänen holhoojansa Cadbury. Riku pistääkin hommat hoitumaan. Hänen pelikaverinsa saapuvat toimistoon. He onnistuvat vahingossa harhauttamaan sihteereitä ja pääsevät Rikun luokse, joka palkkaa heidät heti tuotekehittelyyn. Riku keksii laittaa patukoihin enemmän pähkinöitä ja kokouksessa kaikki saavat pirtelöä.

Fyrkendahl repii pelihousujaan ja niin tekee myös isä pelastusveneessä, sillä Perrier, kaviaari ja keksit ovat lopussa. Jäljellä on vain pullo Dom Perignonia ja purukumia.

Viimeinen niitti on, että Cadbury pidätetään herra ja rouva rikkaan murhasta ja Fyrkendahl hakee Rikun huoltajuutta. Onneksi isi ja äiti löytävät yhden laukun, josta isi löytää keinon saada isilinja kuntoon. Valitettavasti Ferguson asennuttaa taloon valvontakameroita ja Riku tuntee olevansa vankina omassa kodissaan. Professori Keenbean kuuntelee salaa, kun Ferguson ja Fyrkendahl pelaa biljardia ja juttelevat mm. holvista, jossa pitäisi olla suvun aarteet. Professori kuulee, kuinka Ferguson tulee kertoneeksi, että Cadburyn omatunto alkaa pian soimata ja hän hirttäytyy selliinsä. Professori vie Rikun laboratorioonsa ja esittelee aineen, joka sulattaa vaikka kalterit. Riku ja professori naamioi aineen hammastahnaksi ja Riku vie sen Cadburylle selliin. Hän kirjoittaa vielä korttiin latinankielisen lauseen. Cadbury saa lähetyksen, mutta hänen kimppuunsa hyökätään. Onneksi Cadbury selviää sellistä ulkona odottavan Rikun luokse. Kone on löytynyt, mutta ei pelastuslauttaa. Vain isilinja voi auttaa, mutta sinne ei pääse. He menevät Glorian luokse ja saavat käyttää tämän tietokonetta ja modeemia. Isi saa isilinjan toimimaan ja Riku on juuri löytämässä isin, kun valvonta ilmoittaa Fergusonille Rikun toimista.

Lentokone on löytämässä vanhemmat, mutta tästä tietämättömänä Riku päättää tunkeutua kotiinsa Isilinjalle. Riku ja Cadbury pääsevät Rikun huoneeseen, jossa odottaa Fyrkendahl ja sidotut vanhemmat. Fyrkendahl saa tietää holvin olevan Mount Rikkaassa. Riku ystävineen suljetaan häkkiin ja professori keksii käyttää keksintöjään.

Fyrkendahl pääsee holviin vanhempien avustuksella, mutta onneksi Riku saapuu ja vanhemmat pääsevät pakoon. Valitettavasti Ferguson aikoo ampua vuoresta ja Rikkaiden perheestä muutaman palan pois. Onneksi Cadbury saa autettua perhettä.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, saksa, Castellano.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, saksa, Castellano, portugali, tanska, suomi, norja, hindi.

Kesto: 91 min, valmistusvuosi 1994

Alkuperäinen nimi: Richie Rich.

Kuvakoko: 1.85:1.

Valmistaja: Warner Brothers.

Elokuvan arviointi: Elokuva on hauska ja sen katsoo mielellään ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Henkilöt

Richie Rich Macaulay Culkin
Van Dough/Fyrkendahl John Larroquette
Mr. Rich Edward Herrmann
Mrs. Rich Christine Ebersole
Herbert Arthur Runcible Cadbury Jonathan Hyde
Professor Keenbean Michael McShane
Ferguson Chelcie Ross
Diane Mariangela Pino
Gloria Stephi Lineburg
Tony Michael Maccarone
Omar Joel Robinson
Pee Wee Jonathan Hilario
Baseball Coach Reggie Jackson
Aerobics Instructor Claudia Schiffer
Newswoman at factory Wandachristine
Nash Stacy Logan
Ambler Eddie Bo Smith JR.
Zullo Kent Logsdon
President Rob Riley
Chauffer David A. Fawcett
Van Dough's Secretary Dawn Maxey
Teacher Ben Stein
Reynolds Sean A. Tate
Ellsworth Joel Ellegant
Reginald Justin Zaremby
Newscaster John Drury
Newscaster Diann Burns
Prison Lowlife Rush Pearson
Richie's secretaries Rachel Stephens
Nydia Rodriquez
Detective Sam Sanders
Police Desk Sergeant Mike Bacarella
Sculptress Marilyn Dodds Frank
News Reporters Mindy Bell
James Deuter
Rick Worthy
Foyer Guard Michael Godleski
Dave Walter Matt DeCaro
Young Richie Rory Culkin
Baby Richie Peter Lampley
Prison Assassin Eddie Fernandez
Maid Joanne Pankow
Helikopter Pilot Jim Deeth
Little girl at factory Lily Semel
Prison Guard Jim Blanford
Boy on Baseball Field Dustin DrapkinPäivitetty 7.11.2009 22:59:28
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021