007 Rakastettuni

Brittiläisessä sukellusveneessä Rangerissa kaikki tuntuu olevan kunnossa, kunnes tapahtuu kummia ja kapteeni päättää, että sukellusveneen on pakko nousta pintaan. Myös venäläinen sukellusvene Potemkin tuntuu kadonneen. Venäläiset pistävät parhaan agenttinsa Triple X:n töihin. Samalla kenraali kertoo hänen rakastettunsa saaneen surmansa Itävallassa. Myös M pistää James Bondin töihin. Joku on keksinyt jäljitysjärjestelmän, jolla sukellusveneet voidaan löytää.

Tohtori Bechmann ja professori Markovitz ovat tehneet tuon uraa uurtavan työn ja ovat poistumassa onnellisina ja rikkaina herra Stombergin merenalaisesta maailmasta Atlantiksesta. Valitettavasti heidän helikopterilleen sattuu pieni onnettomuus. Stromberg antaa Sandorille ja Jawsille tehtäväksi hakea jäljitysjärjestelmää koskeva mikrofilmi, jonka Strombergin petollinen apulainen oli myynyt eteenpäin.

Bond saapuu ystävänsä Hoseinin luokse egyptiin kyselemään kuulumisia ja tietoja. Kauppias on Max Kalba, mutta ensin on otettava yhteyttä Aziz Fekkeshiin. Tosin joku muukin on jo ehtinyt ottaa häneen yhteyttä ja herra Jaws kaipaa häntä suunnattomasti, hoidellen hänet lopullisesti. Bond törmää kauniiseen Triple X:ään eli Majuri Amasovaan. Kilpaillen he tekevät mikrofilmistä tarjousta herra Kalballe, joka valitettavasti kutsutaan puhelimeen. Herra Jaws ottaa tilanteen ja mikrofilmin haltuun ja päästää Kalban omistamisen taakasta. Bond havaitsee Kalban tilan ja näkee poistuvan Jawsin. Hän tekee omat johtopäätökset lähtien Jawsin perään Amasov mukanaan.

Jaws ajaa kauas raunioille, jossa Amasov saa mikrofilmin haltuunsa, jättäen Bondin selviytymään Jawsista. He pääsevät karkuun jättäen Jawsin selviytymään yksin ja pääsevät matkustajiksi veneeseen, joka vie heidät Kairoon. Veneessä Bond tutkii mikrofilmin, jonka jälkeen Amasov tainnuttaa hänet ja lähtee Kairossa karkuun.

Bond menee Kairossa sijaitsevaan päämajaan ja huomaan yllätyksekseen niin Amasovin kuin myös KGB:n kenraalin Gogolin samoissa tiloissa. Englanti ja venäjä on ryhtynyt yhteistyöhön saadakseen eslville, että mitä kadonneille sukellusveneille on tapahtunut. Q esittelee mikrofilmiä ja he saavat selville, että kuvien joukosta löytyy jälki, joka johtaa Karl Strombergin luokse Sardiniaan.

Bond ja Amasov lähtee junalla Sardiniaan, mutta heidän kimppuunsa hyökkää Jaws, jonka Bond poistaa seurueesta. Eräässä rannassa Q tuo heille auton, jolla he matkustavat erääseen hotellin. Bond tekeytyy meribiologiksi ja heitä tullaan hakemaan veneellä Strombergin luokse. Siellä Bond ja Amasov kuulee valtavasta laivasta nimeltä Liparus.

Maissa moottoripyörä seuraa heitä ja yrittää tappaa. Bond onnistuu väistämään, mutta perään tulee auto, joka saa lentävän matkan. Myöhemmin heitä ahdistelee helikopteri, mutta Bond ajaa mereen ja saa sen pois pelistä. Ajaessaan merenpinnan alla, he saavat seuraa ja pienen taistelun jälkeen auto kärsii joitain vaurioita ja heidän on ajettava rantaan.

Bond saa selville, että valmistuttuaan Strombergin Liparus ei ole 9 kuukauteen käynyt yhdessäkään satamassa. Bond ja Amasova päättää lähteä tutkimaan tarkemmin laivaa. He lähtevät brittiläiselle sukellusveneelle, joka kaapataan Liparuksen avoimeen kitaan. Sukellusveneen miehistö antautuu Bond ja Amasova mukanaan. Strombergin tarkoituksena on tuhota Moskova sekä New York ydinohjuksilla. Tämähän ei Bondille sovi ja hän käy hakemassa apujoukkoja, joiden avulla hän pistää hanttiin ja muuttaa suunnitelmia. Kaikessa kiireessä Bondilla on aikaa lueskella manuaalia ja hän saa selville, että miten sukellusveneet saadaan ampumaan toisensa.

Hyvän työn jälkeen Liparus on tuhoutumassa ja Bond kavereineen päättää poistua takavasemmalle viimeisimmällä sukellusveneellä. Valitettavasti komentaja on saanut ohjeet tuhota Atlantis, jossa Amarova on juuri kyläilemässä. Bond päättää lähteä kylään Atlantikselle ja hakea Amarovan pois, ennen tuhoutumista. Tosin herra Strombergilla ja herra Jawsilla on toisenlainen näkemysero asiaan, mutta se ei pahemmin Bondia häiritse.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, italia, saksa.

Tekstitykset tulevat kielillä: Saksa, saksa kuulovammaisille, italia, Englanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, portugali, puola.

Kesto: 2h, valmistusvuosi 1977.

Alkuperäinen nimi: The Spy Who loved me.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on taattua James Bond/Roger Moore-laatua ja sen katsoo mielellään ties kuinka monennetta kertaa ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Roger Moore
Major Anya Amasova Barbara Bach
Stromberg Curt Jurgens
Jaws Richard Kiel
Naomi Caroline Munro
General Gogol Walter Gotell
Minister of Defence Geoffrey Keen
"M" Bernard Lee
Captain Benson George Baker
Sergei Michael Billington
Felicca Olga Bisera
"Q" (Boothroyd) Desmond Llewelyn
Sheikh Hosein Edward De Souza
Max Kalba Vernon Dobtcheff
Hotel Receptionist Valerie Leon
Miss Moneypenny Lois Maxwell
Liparus Captain Sydney Tafler
Fekkesh Nadim Sawalha
Log Cabin Girl Sue Vanner
Rubelvitch Eva Rueber-Staier
Admiral Hargreaves Robert Brown
Stromberg's Assistant Marilyn Galsworthy
Sandor Milton Reid
Bechmann Cyril Shaps
Markowitz Milo Sperber
Barman Albert Moses
Cairo Club Waiter Rafiq Anwar
Arab Beauties Felicity York
Dawn Rodriques
Anika Pavel
Jill Goodall
The Egyptian Folklore Group
The Theme from "Nobody does it better" Performed by Carly SimonPäivitetty 30.9.2009 16:38:16
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2023