Iron Man

Supernero miljardööri Tony Stark poistuu Afganistanissa esiteltyään asiakkaille uusia aseita, kun häntä kuljettavan saattueen kimppuun hyökätään ja hänen oman yhtiönsä valmistama pommi räjähtää hänen lähellään.

Vain 36 tuntia aikaisemmin hänelle ollaan ojentamassa palkintoa samaan aikaan, kun hän itse on pelaamassa kasinolla. Eversto Rhodes käy luovuttamassa palkinnon Tonylle, joka heti kohta myöntää haastattelun kauniille toimittajalle.

Tonylla on kaunis avustaja Pepper Potts, joka yrittää saada Tonya pysymään aikataulussa. Tony saapuukin omalla lentokoneellaan Afganistaniin, jossa hän esittelee uutta ohjusta. Tämän jälkeen Tonyn saattueen kimppuun hyökätään ja Tony jää vangiksi. Hän herää alkeellisesta luolasta rinnassaan outo kapine, joka on elektromagneetti. Sen tehtävänä on pitää kehoon joutuneet sirpaleet poissa sydämestä. Laitteen rakensi Yinsen, joka on myöskin vankina.

Tonya vaaditaan rakentamaan samanlainen ohjus, kuin millaista hän esitteli hetkeä aikaisemmin. Tony on suostuvinaan yhteistyöhön. Ensimmäiseksi hän rakentaa kaarireaktorin pitämään sirpaleet sydämestään. Seuraavaksi hän rakentaa omaa pakoaan. Tosin aikaa ei ole kovin paljoa ja heitä valvotaan koko ajan kameroilla. Iron Manin puku valmistuu, mutta kokoamisessa menee aikaa, jota Yinsen lähtee tavoittelemaan. Iron Man pääsee ulos tuhoten leirin ja päätyen itse aavikolle. Tony palaa takaisin ja käväisee hakemassa haukattavaa ja pitää lehdistötilaisuuden. Agentti Phil Coulson terrorisminvastaisesta SHIELD-yksiköstä astuu kuvaan. Tony ilmoittaa sulkevansa aseidenkehitysyksikön. Hän ryhtyy kehittämään kaarirektoritekniikkaa. Potts joutuu vaihtamaan elektromagneetin Tonyn rinnasta.

Samaan aikaan kun terroristit löytävät Iron Man 1-version osat, ryhtyy Tony rakentamaan Iron Man versio 2:sta.

Obadiah tuo huonoja uutisia yhtiön hallitukselta. Tony jatkaa Iron Manin kehittämistä ja hän tekee koelennon. Ongelmaksi muodostuu jään ilmaantuminen. Samanaikaisesti terroristit Afganistanissa kokoavat Iron Man 1:n osia.

Tony lähtee kuokkimaan omiin juhliin, joihin häntä ei oltu kutsuttu. Bileissä hän saa tietää, että hänen yhtiönsä myy aseita tiskin alta kaikille, jotka vain suostuvat maksamaan. Uutisista hän kuulee Gulmiran tapahtumista, jonne hänen yhtiönsä aseita on joutunut. Iron Man lähtee paikanpäälle ja pistää ison kasan terroristeja hiljaiseksi. Samalla hän possauttaa ison kasan aseita. Visiitti ei jää huomiotta ainakaan armeijalta ja on vaara, että hänet ammutaan alas. Tosin vahingossa yksi kone joutuu onnettomuuteen.

Obadiah Stane elää kaksoiselämää. Hän saapuu Gulmiraan selvittämään mystisen Iron Manin salaisuutta. Hän ottaa haarniskan ja muut tarvikkeet mukaan ja kuljettaa ne kotiin. Tony ryhtyy selvittelemään aisoita ja pistää Pottsin hakemaan tietoja yhtiön pääkonttorista. Hän meinaa jäädä kiinni, kun Obadiah Stane saapuu toimistoonsa. Stanelle selviää, että Potts ja Tony on jäljillä. Hän käy lamauttamassa Tonyn ja sieppaa tämän elektromagneetin jättäen hänet kuolemaan. Kuitenkin Tony onnistuu pääsemään vanhan elektromagneetin luokse.

Obadiah asentaa elektromagneetin Iron Man 1:n pukuun, jonka hän pukee päälleen juuri ajoissa ja lähtee ajamaan Pottsia takaa. Tony saapuu paikalle ja alkaa Titaanien taistelu. Obadiah hyökkää Tonyn kimppuun ja uuden elektromagneetin avulla hän on voimakkaampi, mutta hän ei tiedä jotain, mitä Tony tietää.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä:Tanska, Englanti, Hollanti, Norja, Suomi, Ruotsi, Englanti kuulovammaisille. Myös 2-levy on tekstitetty mm. suomeksi.

Kesto: 2h 1 min, valmistusvuosi 2008. Paketti sisältää 2 levyä, joista toisella kerrotaan, kuinka elokuva on tehty.

Alkuperäinen nimi: Iron Man.

Valmistaja: Marvel Studios.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja sen katsoo mielellään ja sen voisi katsoa joskus toistekin.

Henkilöt

Ohjaus Jon Favreau
Tony Stark Robert Downey JR.
Rhodey Terrence Howard
Obadiah Stane Jeff Bridges
Pepper Potts Gwyneth Paltrow
Christine Everhart Leslie Bibb
Raza Faran Tahir
Agent Coulson Clark Gregg
Jarvis Paul BettanyPäivitetty 30.6.2009 10:01:18
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021