Mad money Hulluna rahaa

Mitä? Menikö hyvä keikka pieleen? Miten tässä näin pääsi käymään?

No, kaikki alkoi siitä, kun Bridget Cardiganin mies Don saa potkut ja ei voi enää elättää heitä. Laskut kasaantuu, Don ei saa töitä. Kotirouvana ikänsä ollut Bridget yrittää epätoivoisesti päästä töihin ja käy haastatteluissa. Kaiken lisäksi siivoojakin kaipaa rahaa. Onneksi hän antaa harvinaisen hyvän vinkin. Bridget pääsee siivoojaksi Keskuspankkiin. Valvomossa Bridget huomaa tarkemmin, että millaiseen paikkaan hän on joutunut. Keskuspankin yhtenä tehtävänä on tuhota rahaa. Vain pienellä käden liikkeellä tuhotaan tuhansia dollareita, jotka on poistettu käytöstä. Bridget hämmästelee kaikkea ja ensimmäinen päivä ei tunnu lohdulliselta.

Kaikki saa alkunsa, kun Bridget onnistuu rikkomaan keittiön hanan ja joutuu ostoksille. Pian kaikki alkaa muotoutua ja kaiken avain on lukko ja siihen sopiva avain, joita vain pitää kierrättää. Suunnitelma alkaa hahmottua, mutta pitää vain löytää oikeat henkilöt kimppaan mukaan. Homma ei ole yhtään helppo, mutta ainahan voi yrittää. Nina lähtee hommaan mukaan, mutta kertoo samalla terveiset, että jos hän menettää lapset, niin hän tappaa Bridgetin. Vielä tarvittaisiin kolmas. Jackie on tarkoitukseen hyvä. Hänen jammailut tulevat vielä loistamaan. Enää tarvitsee pistää lukko ja avain kiertoon, mutta juuri kun homma pitäisi alkaa, saa Jackie aavistuksen, joka kaikessa kaameudessaan oli oikea. Viimein homma lähtee käyntiin ja ensin pitää Bridgetin saama rahakärryyn lukko, johon on avaimet vain kolmikolla ja kertoa kärryn numero Jackielle. Välissä Nina käy hakemassa avaimen vessasta. Ninalla on yksi avain ja odotellessaan hissiä rahakärryn kanssa, hän jammatessaan pistää muutaman nipun roskikseen, jonka Bridget käy tyhjentämässä myöhemmin ja ottaa ylimääräiset "roskat" talteen. Nyt Ninan pitää enää vaihtaa lukko takaisin ja tuhota iso kasa rahaa. Rahojen saanti ulos tuntuu vaikealta ja jännittävältä. Valitettavasti Don saa tietää, mutta on hänestä apuakin.

6 kuukauden päästä on kaikki velat maksettu ja pidetään juhlat ja pieni neuvottelu. Hommia jatketaan, mutta hyvin varovaisesti. Kukaan ei saa käyttää rahaa mihinkään. Kun yksi avain katoaa ja tilalle pitää saada toinen, on aika tehdä radikaaleja tempauksia, joiden seurauksena piiri ja asiasta tietävät laajenee. Onneksi mukaan tulija on vartija, joka kertoo tulevista tarkastuksista. Kaiken ympärillä häärii Glover, joka on kaiken pomo. Eräät juhlat ovat käänteentekevät. Juhlissa on paikalla mies, jota Bridget ei tunne. Samainen mies ilmestyy kaikkialle ja saa kaikki säikyiksi. Glover ei ota hänen epäilyksiään ollenkaan todesta. Hankalaksi homman tekee, että Jackien hieman yksinkertainen mies on tyhmyyksissään "sijoittanut" hieman liian suuria summia ja siten aiheuttanut ilmoituksen veroviranomaisille.

Rahat päätetään tuhota ja samaisena yönä poliisi tekee iskun ja löytää rahat. Muut kuin Bridget jää kiinni. Hän taas poikkeaa erään lakimiehen luona, joka saa kaikki viimein vapaiksi. Onneksi heillä on toisensa ja unelma. Kunpa vain saisi rahaa jostain.

Puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ruotsi, suomi, norja, islanti.

Kesto: 1h 40 min, valmistusvuosi 2007.

Alkuperäinen nimi: Mad money.

Kuvakoko: 2.35:1

Valmistaja: Millenium Films.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja hauska. Sen katsoo erittäin mielellään mahdollisimman pian uudelleen.

Henkilöt

Ohjaus Callie Khouri
Nina Brewster Queen Latifah
Bridget Cardigan Diane Keaton
Jackie Truman Katie Holmes
Bob Truman Adam Rothenberg
Nina Brewster Queen Latifah
Older Dante Peyton Smith
Mindy Arbogast Meagen Fay
Bryce Arbogast Chris McDonald
Barry Roger Cross
Glover Stephen Root
Selina Sylvia Castro Galan
Molly Morgana Shaw
Agent Wayne Marc Macaulay
Junior Mathew GreerPäivitetty 30.6.2009 10:05:10
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021