Ritarin tarina

Aseenkantaja William Thatcher ei ole syönyt mitään kolmeen päivään ja Sir Ector tuntuu vain istuvan numero kakkosella ja on jymähtänyt istualleen kuin se ittensä Junttilan tuvan seinälle. Roland toteaa hänen kuolleeksi. Punapää Watt saa raivarin. Heille tullaan ilmoittamaan, että jos Sir Ector ei pian nouse ja ilmoittaudu, niin hän häviää. William saa päähänsä ratsastaa ja taistella hänen sijassaan. Roland ei oikein tykkää ajatuksesta, sillä turnajaiset ovat vain aatelisia ja ritareita varten. William ottaa Sir Ectorin paikan.

Areenalla kansa rokkaa Queenin ja "We will rock you"-musiikin tahdissa, kun William saapuu areenalle. Vastassa on Aragonin lordi Philip. William saa iskun suoraan kypärään ja voittaa taistelun. Kypärään osunut isku toimii hyvänä tekosyynä, ettei hänen tarvitse poistaa kypäräänsä ja paljastaa oikeita kasvojaan. Hän saa palkinnoksi kultaisen sulan, josta he saavat 15 hopeafloriinia. He jakavat rahat, mutta William saa ajatuksen. He voisivat tehdä tätä työkseen, mutta he pitäisivät rahat. 13 on epäonnen luku ja niinpä yksi hopeafloriini lahjoitetaan pois.

Alkaa hurja harjoittelu. Viimein harjoitus tuottaa tulosta. Enää tarvitaan oma lippu ja suunnittelutyössä päästään yhteisymmärrykseen. Matkalla Roueniin heidät ohittaa alaston kirjailija Geoffrey Chauser, joka on vast ikään pelannut korttia ja menettänyt vaatteensa. Hän kertoo kirjoittavansa rahasta mitä hyvänsä, vaikka aateluustodistuksen. Hänen kunniansa päälle meinaa käydä, kun häntä ei tunneta kirjailijana. William esittää olevansa Sir Ulrich von Liectenstein Gelderlandista ja kertoo Rolandin olevan Delves Doddington ja Wattin olevan Crewen Fowlehurst. Esittely ei mene ihan täydestä, mutta kelpaa. Geoff masentaa matkalaisia kertoen, että Rouenissa pitää esitellä aateluustodistus ja kumpienkin vanhempien tulee olla aatelisia neljänteen polveen.

Rouenissa Geoffreyn todistelut menee täydestä kuin väärä raha ja Sir Ulrich pääsee taistelemaan. Ilmoittautumisen jälkeen Geoffrey lähtee tielleen ja Ullrich havaitsee kauniin neidon, johon hän ihastuu ja lähtee seuraamaan tätä. Neidon nimi jää salaisuudeksi, mutta hän pääsee keskustelemaan tämän kanssa ratsastettuaan kirkkoon hevosellaan. Ullrich voittaa ensimmäisen vastustajansa, mutta seuraava onkin hyvin paljon epäileväisempi. Tosin Haastemies Simon saapuu Sir Ullrichin puheille ja hänet yhytetään Geoffreyn kanssa, joka kertoo pienestä uhkapeliongelmastaan. Hän on velkaa 10 kultafloriinia. Sir Ulrich lupaa maksaa hänen velkansa myöhemmin ja lähtee joukkoineen miekkailemaan voittaen vastustajia toisensa jälkeen.

Vanha haarniska kokee kovia, eikä yksikään seppä tunnu suostuvan korjaamaan haarniskaa, varsinkin ilman rahaa. Ulrich saa vinkin yhdestä naisesta, joka voisi ehkä korjata, mutta joka hänkin on rahan perään, mutta myöskin naisellisen kunniansa. Niinpä seppä Kate korjaa haarniskan.

Kaunis neito istuu katsomossa. Kreivi Adhemar piirittää häntä ja Ulrich pyytää Geoffreylta sopivia sanoja, voidakseen saada selville neidon nimen. Ulrich saapuu pahimmoilleen Adhemarin kannalta tiedustellen nimeä. Kreivi Adhemar pistää kilpakosijalleen jauhot suuhun ja tämä lähtee matkoihinsa.

Geoffreylla ei mene jauhot suuhun esitellessään isäntäänsä Sir Ulrichia ja kansa on myyty.

Ulrichin vastustaja Colville keskeyttää ollen loukkaantunut ja niin Ulrich voittaa taistelun.

Neidon palvelija saapuu tämän luokse kertomaan Kreivi Adhemarin voittavan neidon vuoksi.

Neidon palvelija Christiana saapuu Ulrichin luokse mukanaan neidon huivi, jota toivoo Ulrichin kantavan ja kertoo neidon nimeksi Jocelyn.

Taistelun tuoksinnassa Ulrich muistaa pienen Williamin, joka haaveili joskus tulevansa ritariksi.

Adhemar voittaa taistelun ja Watt meinaa repiä pöksynsä. Onneksi Geoffrey ehtii diplomatiansa kanssa väliin.

Onneksi Ulrich voittaa miekkailun ja saa palkinnoksi kultaisen hevosen, josta hän lohkaisee palan Geoffreyn velkojille ja hitusen sepälle. Seppä on huomannut, että haarniska ei ole tehty Ulrichia varten ja ehdottaa tekevänsä tälle uuden ja paremman haarniskan, mikäli vain ottaa mukaansa Pariisiin. Ulrichille tämä ei käy. Myös Jocelynin neito Christiana saapuu kysymään, että minkä värinen tunika Ulrichilla on illalla yllään, jotta Jocelyn voisi pukeutua saman väriseen. Roland kertoo tunikasta ja Christiana vie tiedon emännälleen. Ongelmana on vain se, ettei Ulrich osaa tanssia. Niinpä Geoffrey päättää opettaa.

Kate saapuu talleille naureskelemaan poikien tanssia. Pienen suostuttelun jälkeen hän suostuu opettamaan tanssia.

Ulrich saapuu juhliin ja kohtaa Jocelynin. He antavat köyhille runsaasti almuja. Illan kohokohtana ovat tanssit ja Sir Ulrich joutuu esittelemään oman seutunsa tanssia. Yhdessä Jocelynin kanssa Ulrich esittelee oman seutunsa tanssia, joka muuttuu hieman rokahtavaksi.

Kate valmistaa Ulrichille haarniskan, joka on huomattavasti kevyempi käyttää. Kaikki epäilee sen kestävyyttä, mutta Kate kertoo uudesta menetelmästä, joka tekee haarniskasta kevyen, mutta kestävän. Ulrich suostuu testaamaan haarniskaa.

Yhdessä he joutuvat Lagny-sur-Marnen turnajaisareenalle. Ulrichin haarniska herättää suunnatonta hilpeyttä, mutta niin herättää hilpeyttä myös Geoffreyn tapa heijastaa aurinko Adhemarin airueen kasvoille. Ritareiden kesken kohahtaa, kun areenalle astuu uusi ritari Sir Thomas Colville, joka paljastuu prinssi Edwardiksi, englannin tulevaksi kuninkaaksi. Kukaan ei halua taistella häntä vastaan, vaan luovuttavat. Vain Sir Ulrich taistelee Edwardia vastaan. Ottelu päättyy tasapeliin. Ulrich voittaa kilpailun.

Bordeauxissa Ulrich kuulee Kreivi Adhemarin olevan kutsuttu armeijaan ja on siellä ehkäpä koko kauden. Adhemar saa taistelukentille turnajaisten tulokset. Kaikissa voittajana on Ulrich ja sekös ottaa Kreiviä kupoliin.

Ulrich päättää kirjoittaa kirjeen Jocelynille ja koko porukka ottaa osaa kirjeen kirjoittamiseen.

Wat palaa takaisin Pariisiin Jocelynin luota ja joutuu antamaan Ulrichille Jocelynin viimeisenä viestinä suukon. Ulrich ilahtuu. Kapakassa ranskalaiset lyövät vetoa, että ranskalaiset voittavat. Ulrichin ystävät suostuvat vetoon ja lyövät 50 floriinia vetoa.

Ulrich saapuu kirkkoon tapaamaan Jocelynia. Tämä haluaa Ulrichin kertovan se samat asiat, kuin kirjeessään. Niinpä pojalla menee sanat sekaisin ja pupu pöksyyn. Ulrich lupaa voittaa muut Jocelynin vuoksi, mutta Jocelynpa vaatii Ulrichia häviämään hänen takiaan. Ulrich ei suostu. Kuitenkin areenalla hän jää istumaan hevosensa ja häviää tahallaan. Viimein Jocelyn lähettää sanan, jossa hän toivoo Ulrichin voittavan turnajaiset. Niinpä Ulrich ottaa kisat tosissaan ja ystävykset voittavat 50 floriinia.

Myös Ulrich voittaa jotain, sillä Jocelyn menee yöllä tapaamaan Ulrichia ja antaa "palkinnon" tämän rakkaudesta.

Saapuessaan lautalla Lontooseen maailmanmestaruuskisoihin, muistaa Ulrich nuoren Williamin, joka lähti 12 vuotta sitten Sir Ectorin kanssa.

Lontoossa Ulrich kuulee Adhemarin myös olevan paikalla, sillä taistelut olivat menneet muualla liian hurjiksi.

Adhemarin harjoiteltua, hän kuulee haastemies Simonilta, ettei Ulrich kenties olekaan sitä, mitä kaikki luulee. Niinpä Adhemar pistää vakoojan asialle. Ystävysten saapuessa talleille, he huomaavat, kuinka Geoffrey kulkee taas ilkialastomana, kuin olisi hävinnyt kaiken uhkapelissä. He menevät vaatimaan selitystä ja kuulevat Geoffreylla olevan nainen, jolle hän kävi hakemassa omenan.

Taistelut keskeytetään sateiden takia ja Ulrich lähtee ratsastamaan perässään vakooja. Ulrich tapaa pienen tytön, jolle hän kertoo syntyneensä näillä nurkilla. Tyttö kertoo Ulricihin eli Williamin isän John Thatcherin elävän vielä, mutta olevan sokea. Ulrich lähtee tapaamaan isäänsä, joka paikkaa verkkoa. William esittäytyy. Vakooja osoittaa Adhemarille Ulrichin, joka on kiipeämässä katolle korjaamaan kattoa.

Talleilla Ulrichin iloitessa isänsä puolesta, saapuu Geoffrey ja Jocelyn paikalle ja kertovat Adhemarin vakoilleen häntä ja saaneen selville tämän oikean syntyperän. Niinpä hänet ollaan tulossa pidättämään ja viemään teloitettavaksi. William ei suostu pakenemaan, vaikka muut sitä rukoilevat. He saapuvat areenalle, josta kuninkaan joukot pidättävät hänet. Adhemar saapuu Williamin selliin pilkkaamaan ja hakkaamaan hänet. William laitetaan häpeäpaaluun. Ystävät saapuvat puolustamaan häntä. Geoffreyn puheen jälkeen väkijoukosta astuu esiin prinssi Edward, joka armahtaa hänet ja isänsä Englannin kuninkaan antamin valtuuksin lyö hänet ritariksi Sir Williamiksi. William lähtee areenalle ja kohtaa siellä Adhemarin, joka turvautuu vippaskonsteihin. William loukkaantuu, mutta piipahtaa uudelleen areenalla ja pudottaa peitsen ja saa iskun rintaansa. Adhemar käy ilkkumassa hänelle, mutta William ei anna periksi. Hän menee areenalle uudelleen ja yleisön kannustamana ottaa Adhemarilta luulot pois.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, espanja, italia, unkari.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti, arabia, bulgaria, espanja. heprea, hindi, hollanti, islanti, italia, kreikka, kroatia, portugali, puola, romania, turkki, unkari.

Kesto: 2h 18 min, valmistusvuosi 2001.

Alkuperäinen nimi: A Knight's tale.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Columbia Pictures.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hauska ja erittäin hyvä. Hyvää kokonaisuutta tukee erittäin hyvä käsikirjoitus, onnistuneet näyttelijävalinnat ja mahtava musiikki. Suosittelemme kaikille ja tulemme katsomaan toistekin.

Henkilöt

William Heath Ledger
Count Adhemar Rufus Sewell
Jocelyn Shannyn Sossamon
Chaucer (Geoffrey) Paul Bettany
Kate Laura Fraser
Roland Mark Addy
Wat Alan Tudyk
Christiana Berenice Bejo
Germaine Scott Handy
Colville James Purefoy
Young William Leagh Conwell
John Thatcher Christopher Cazenove
Simon The Summoner Steve O'Donnell
Peter The Pardoner Jonathan Slinger
Sir Ector Nick Brimble
Flanders King Of Arms Karel Dobry
Rouen King Of Arms Philip Lonkowsky
Old Bishop Roger Ashton-Griffiths
Sword Official Petr Meissel
Colville's Herald Mathew Mills
Local Earl Lagny Daniel Rours
Fence Vladimir Kulhavy
French Squires Miroslaw Mokos
Noel LeBon
Scott Bellefeuille
Relic Seller David Schneider
Paris Master Of Arms Rudolf Kubik
London King Of Arms David Fisher
Retired Knight David Sterne
Lone Girl Alice Connor
Spy Alice Vesela
Man In Stocks Berwick Kaler
Lagny Master At Arms Howie Lotker
Smithees Jan Kuzelka
Vaclav Krejci
Jan Nemejovsky

Elokuvassa käytetty musiikki

"We will rock you" Written by Brian May, Performed by Queen
"Low Rider" Written by Sylvester Allen, Harold Brown, Morris Dickerson, Lonnie Jordan, Charles Miller, Lee Oskar, Howard Scott and Jerry Goldstein, Performed by WAR
"Takin' Care Of Business" Written by Randy Bachman, Performed by Bachman-Turner-Overdrive
"Golden years" Written and performed by David Bowie
"Further on up the road" Written by Don Robey and Joe Veasey, Performed by Eric Clapton
"Get ready" Written by William Robinson J.R., Performed by Rare Earth
"I want to take you higher" Written by Sylvester Stewart, Performed by Sly & The Family Stone
"The Boys are back in town" Written by Phil Lynott, Performed by Thin Lizzy
"You shook me all night long" Written by Brian Johnson, Angus Young and Malcolm Young, Performed by AC/DC
"We are the Champions" Written by Freddie Mercury, Produced by Guy Chambers, Steve Power, and Queen, Performed by Robbie Williams + QueenPäivitetty 11.4.2010 19:36:42
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021