The Queen

2.5.1997 Englanti on äänestänyt Tony Blairin puolesta ja Englannin Kuningattaren tehtävä hallitsijana on pyytää Tony Blairia pääministeriksi.

30.08.1997 Pariisissa Dodi Fayed ja Diana joutuvat kuuluisaan auto-onnettomuuteen ja kumpikin kuolevat. Tapaus koskettaa syvästi kansaa ja Prinssi Charlesia, joka käy hakemassa entisen vaimonsa kotiin. Kuningattaren läheiset eivät pidä Dianasta ja siksi hänelle ei haluta suoda ajatustakaan. Kuitenkin kansa ja Tony Blair piti Dianasta ja uutena pääministerinä Blair pyrkii neuvomaan Kuningatarta. Kansa on raivoissaan, kun Kuningasperhe lomailee Baltimoralissa, eikä tule Lontooseen, eikä myöskään suruliputa.

Kuningatarta tuntuu kiinnostavan vain 14-piikkinen peura, jonka ampuu naapuritilalla vieraillut henkilö. Viimein Kuningatar saapuu takaisin Lontooseen ja pitää puheen kansalle.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, norja, tanska, ruotsi.

Kesto: 1h 36 min, 2006.

Alkuperäinen nimi: The Queen.

Valmistaja: Pathe Pictures International.

Elokuvan arviointi: Elokuva on todella hyvä. Sen on nähnyt jo kolmesti ja uskoakseni sen voi vielä joskus katsoa neljännenkin kerran. Helen Mirren tekee loistavan roolityön Kuningattarena ja ansaitsee Oscarinsa.

Henkilöt

Ohjaaja Stephen Frears
Kuningatar Helen Mirren
Prinssi Philip James Cromwell
Prinssi Charless Alex Jennings
Robin Janvrin Roger Allam
Queen Mother Sylvia Syms
Stephen Lamport Tim McMullan
Tony Blair Michael SheenPäivitetty 30.6.2009 10:18:50
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021