Unstoppable Pysäyttämätön

Pennsylvaniassa konduktööri Will Colson etsii veturinkuljettaja Frank Barnesia. Heidän pitäisi yhdessä lähteä viemään junaa 1206 Stantonista Wilkinsiin. Toisaalla Dewey yrittää saada liitettyä vaunuja junan 777 perään. Vaunuja on vain niin hirveä määrä, että sen tekemisessä kestää. Gilleese huomaa, että Dewey ei ole muistanut laittaa itsetoimijarruja päälle. Hän heilauttaa hanskalla koko asialle ja lupaa laittaa sen myöhemmin. Willillä perheasiat painaa päälle, mutta hommat on pakko tehdä ja matkaan lähdetään.

Dewey sählää radioitten akkujen kanssa ja huomaa 777:n olevan menossa väärälle raiteelle. Hän kytkee suoratoimijarrun päälle ja hyppää kyydistä vaihtamaan vaihdetta, mutta veturi pistääkin itsekseen vauhtia ja kiihdyttää juuri, kun Dewey on menossa vaihteelle. Juna pääsee karkuun. Toisaalla Frank muistaa tärkeän päivän, mutta kokee karvaan pettymyksen.

Dewey joutuu kertomaan pomolleen, että häneltä pääsi juna karkuun ja se on matkalla täyttä vauhtia väärään suuntaan. Pomo Connie Hooper ei tykkää yhtään hyvää kun kuulee mokasta ja patistaa miehet junan perään. Pääkallopaikalla Connien ensimmäinen huoli on vieraileva koululaisryhmä. Hän tavoittaa myöhästelevän Nedin, jonka hän komentaa kääntämään vaihdetta. Connie yrittää saada pomoaan Galvinia kiinni ja heittää alueen turvallisuuspäällikön Scott Wernerin ulos toimistostaan uskomatta, että hän voisi auttaa.

Ned odottelee vaihteen luona junaa kun Gilleese ja Dewey saapuu vinoilemaan. Dewey joutuu myöntämään Connielle, että kaasu oli täysillä, joten junan on täytynyt mennä ohi jo aikaa sitten. Ned saa ohjeekseen lähteä seuraamaan junaa 777.

Will saa puhelun veljeltään, eikä kuule kovin hyviä uutisia. Tilannetta ei paranna Frankin patistus hommiin. Toisaalla Connie antaa tilanneselvitystä poliisille. Dewey ja Gilleece tavoittaa junan ja yrittävät hypätä kyytiin.

Toisaalla Frank huomaa Willin mokanneen ja ottaneen kyytiin liian monta vaunua ja sanasota on valmis. Heidät keskeyttää tieto 777:n tulosta heidän raiteellaan. Connien pomo repii puhelimessa pelihousujaan ja pistää Connien ahtaalle. Tämän onneksi FRA:n turvallisuuspäällikkö Scott Werner osaa kertoa tarkemmin lastista, eikä se tiedä hyvää. Connie yrittää ehdottaa junan suistamista kiskoilta ennen kaupunkeja.

Ned sattuu paikalle parahiksi yhteen risteykseen, jossa tapahtuu kunnon häsellys ja 777 on lähestymässä ilman armoa. Ned ei jää asiaa selvittelemään vaan lähtee junan perään. Frankilla taas on ongelma junan pituuden kanssa. Pääkonttorissa ollaan hyvin ilahtuneita tapahtumista ja keskustelijat analysoivat tilannetta. Valitaan halvin ratkaisu, annetaan junan mennä ja yritetään ottaa kiinni. Kuvioihin tulee mukaan myös kolmas juna ja helikopteri, josta yritetään hypätä junaan. Hommat ei ihan mene putkeen ja Frankilla ja Willillä alkaa olla tiukat paikat. Frank muistaa tyttärensä ja kilauttaa tytöille. Tytöt huolestuvat. Frank saa oman junansa lähes tulkoon pelastettua ja lähtee ajamaan 777 takaa. Connien pomo Galvin repii pelihousunsa ja antaa Frankille potkut tietämättä, että on antanut jo. Niinpä Frank ja Will lähtee jahtaamaan junaa.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi.

Kesto: 1h 36 min, valmistusvuosi 2010.

Alkuperäinen nimi: Unstoppable.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Twentieth Century Fox.

Elokuvan arviointi: Ensin elokuva tuntuu kummalliselta ja pitkästyttävältä aiheelta, mutta jännitystä löytyy loppuun asti.

Henkilöt

Frank Denzel Washington
Will Chris Pine
Connie Rosario Dawson
Dewey Ethan Suplee
Galvin Kevin Dunn
Inspector Werner Kevin Corrigan
Bunny Kevin Chapman
Ned Lew Temple
Gilleece TJ Miller
Darcy Jessy Schram
Judd Stewart David Warshofsky
Janeway Andy Umberger
Nicole Elizabeth Mathis
Maya Meagan Tandy
Michael Colson Dylan L. Bruce
Clark Jeff Hochendoner
Ryan Scott Ryan Ahern
Baker Christopher Lee Phillips
Hoffman Kevin McClatchy
Galvin's Assistant Toni Saladna
Captain Allen Patrick F. McDade
Red Truck Driver Bill Laing
Brewster Dispatcher Scott A. Martin
Devereaux Richard Pelzman
Diner Waitress Lissa Brennan
Findlay Police Officer Barry Ben Sr
Findlay reporter Heather Leigh
Horse Trailer owner Carla Bianco
Hazmat Worker Keith Michael Gregory
FRA Official L. Derek Leonidoff
Railway Safety Campaign Coordinator Aisha Hinds
Hero kid #1 Khalio Walker
Hero kid #2 Gilda Estelle Chestney
Hero kid #3 Kam Bott
Hero kid #4 Kevin Bott
Hero kid # Max Schuler
Marie (Checkout girl) Gretchen Bluemle
Mrs Hermann (Old lady) Diane Jonardi
Lead Officer #1 Corey Parker Robinson
Police Officer #2 Christopher Stadulis
Teacher Alicia Murton
Train Engineer David Flick
Jesse Will's Brother Jeff Wincott
Young cop Nathan Hollabaugh
Pauline Rebecca Harris
News Reporter #4 Mike Clark
Reporter #2 William Ward III
Reporter #3 Jennifer Boresz
Groundman Victor Gojcaj
Tower Operation Maxx Hennard
CEO Golfer #1 Joe Goyle
CEO Golfer #2 Dihlon McManne
CEO Golfer #3 Charles Van Eman
Young Engineer Joshua Elijah Reese
Etc EtcPäivitetty 18.8.2011 16:19:46
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021