Elät vain kahdesti

Jupiter 16 on avaruuslennolla ja kaikki näyttää menevän hyvin, kunnes Hawaii kertoo, että Jupiter 16 takaa tulee iso paha avaruusalus, joka nielaisee kapselin.

Yhdysvallat syyttää Neuvostoliittoa tapahtuneesta, eikä toinen tunnusta mitään. Englanti on pistänyt Hong Kongissa toimivan James Bondin asialle. Hänellä tuntuukin olevan "kädet täynnä". Neiti Ling painaa nappia ja sänky pyörähtää ympäri ja Bond jää jumiin. Ovesta ryntää sisään kaksi miestä, jotka ampuvat sänkyä ja Bond kuolee.

Oikein lehdessä kerrotaan, kuinka komentaja James Bond on kuollut. Hänelle järjestetään laivalla hautajaiset ja hänen ruumiinsa uppoaa pohjaan. 2 sukeltajaa saapuu noutamaan Bondin ruumiin ja vievät sukellusveneeseen. Paletti avataan varovaisesti ja Bond astelee tyytyväisenä esimiehensä eteen.

Hän saa uuden tehtävän selvittää kadonneen raketin arvoitusta. Epäillään sen laskeutuneen jonnekin Japaniin. Bond saa Moneypennyltä salasanan, jota hän voi käyttää Japanin kontaktinsa kanssa: "Minä rakastan sinua". Jostain syystä Bond ei halua toistaa sitä. Hänet ulkoistetaan sukellusveneestä ja Bond saapuu rannikolle. Tokiossa hänen matkansa käy Sumosalille. Bond pääsee katsomaan sumopainia. Viereen istahtaa kaunis nainen, jolle Bond kuiskaa maagiset sanat ja heti nainen on viemässä Bondia hotelliin. Siellä hän tapaa Hendersonin, joka kertoo Bondin seuraavasta yhteydestä herra Tanakasta, eli Tiikeristä, kuten hänen ystävänsä häntä nimittää. Henderson on juuri kertomassa jotain tärkeää, mutta juttu katkeaa kuin veitsellä leikaten. Bond pomppaa paperiseinän läpi pihalle ja saa murhaajan kiinni. Murhaajaksi pukeutuneena hän pääsee auton kyytiin, joka vie hänet Osaton pääkonttoriin. Autonkuljettaja vie Bondin ison pomon toimistoon ja paljastaa Bondin kasvot. Niinpä alkaa pieni taistelu, jossa kumpikin nostelee sohvia kuin parempikin muuttoliike ja tökkii niillä toisiaan. Bondi pääsee jokohama kumahuttamaan rosvoa patsaalla ja rosvo on valmista kauraa. Bond nostaa rosvon baarikaappiin ja rupee tyhjentämään Siamilaista votkapulloa. Hän löytää kassakaapin, jonka hän avaa taskustaan löytyvällä härvelillä. Valitettavasti kassakaapin oven avaaminen aiheuttaa hälytyksen ja tuo vartijat paikalle. Bond ei herrasmiehenä halua hyppiä paperiseinän läpi, vaan syöksyy arkistokaapin taakse ja sulkee oven, kun vartijat ovat sisällä. Hän pääsee pakoon ja juoksee rakennuksen edustalle, jonne saapuu valkoinen urheiluauto poimimaan Bondin kyytiin. Bond on hieman liian skeptinen kaikkia kauniita naisia kohtaan ja nainen pysäyttää avonaisen oven eteen. Bond seuraa perässä metrotunneliin. Hän joutuu ansaan, kun lattia katoaa hänen altaan ja Bond liukuu liukumäkeä alas. Hän joutuu Tanakan eli Tiikerin luokse ja antaa tälle paperin, joka näyttää tavalliselta laivan ruokatilaukselta ainoa vain, että listalla on myös nestemäistä happea, jota käytetään raketin polttoaineena. He lähtevät Tanakan yksityisjunalla, joka kulkee Tokion maan alla. Tanaka tarjoaa lämmitettyä Sakea ja pian on Bondin kaipaamat kuvat valmiina. Kuvasta löytyy laiva nimeltään Ning-Po.

Tanaka vie Bondin kotiinsa, jossa naiset kylvettävät Bondia ja antavat hierontaa. Häntä saapuu hieromaan aikaisempi tuttavuus Aki.

Bond saapuu Osaton luokse, jossa häntä tarkkaillaan. Osato itse saapuu helikopterilla ja tarjoaa Dom Perignon 59 shampanjaa. Jälkiruoaksi Osato tarjoaa lyijyä liikkuvasta autosta. Onneksi pieni valkoinen urheiluauto saapuu jälleen ja he pääsevät pakoon. Nainen pyytää erityisvastaanottoa ja helikopteri kaappaa rosvojen auton isolla magneetilla ja tiputtaa mereen. Pian Tanaka ottaa yhteyttää autoon videokuvapuhelimella ja kertoo, että Nign-Po on Osato Chemicalsin omistama alus ja lähdössä pian. Bond pyytää toimittamaan sanaa englantiin, että hän toivoo pikku Nellietä isänsä saattamana. Satamassa heidän kimppuunsa käydään ja Bond joutuu vangiksi ja viedään laivaan ja joutuu naisen kuulusteltavaksi. Bond ehdottaa kauppoja ja nainen on suostuvinaan. Myöhemmin he lentävät pienellä lentokoneella ja nainen hyppää pois. Bond onnistuu pakenemaan Tanakan luokse ja kuulee, että saari, jonka edustalta kuva Ning-Posta on otettu, on tunnistettu. Bond viedään Q:n luokse, jonka apulaiset kokoavat pikku Nelliestä pienoishelikopterin, jossa on kunnon aseistus. Bond lentää saaren yläpuolelle tutkimaan aluetta ja saa pian seuraa. Bond poistaa seuralaisia muonavahvuudesta tasaisin väliajoin. Hän kuulee, että neuvostoraketti on lähdössä. Se saa avaruudessa seuraa ja se kaapataan myöskin. Vieras avaruusalus vetää varsin vikkelän U-käännöksen avaruudessa ja se laskeutuu salaiseen tukikohtaan. Siellä Blofeld tappaa yhden epäonnistujan ja käskee tapattamaan Bondin.

Bond kaipaa lisäjoukkoja ja Tanaka tarjoaa Ninjoja avuksi. Ne saapuvat saarelle salaa. Bondin taas pitää muuttua japanilaisen näköiseksi ja mennä naimisiin sellaisen tytön kanssa, joka tunnetaan saarella. Valitettavasti tytön kasvot on kuin sialla. Yöllä saapuu ylimääräinen vieras, joka yrittää tappaa Bondin, mutat valitettavasti arpa osuu Akin kohdalle. Bond vaihtaa ylimääräisen vieraan hiippakuntaa.

Pian vietetään häät ja Bond joutuu naimisiin sillai leikisti. Nuoripari suuntaa saarelle ja he menevät naisen taloon, jossa nainen tarjoaa ostereita ja eri vuodetta. No silloinhan Bond ei tarvitse ostereita ollenkaan. Tanaka saapuu ja kertoo uuden raketin laukaisun olevan keskiyöllä. Niinpä pitää saarta tutkia uudelleen. He näkevät helikopterin lakeutuvan tulivuoreen ja sitähän pitää tutkia. Tulivuoren reunalta katsottuna ei näy muuta kuin yksi järvi. He laskeutuvat järven reunalle ja huomaavat sen olevan metallia. Pian kraatteri avataan ja järvi siirtyy syrjään. Vaimo lähtee hakemaan apua Tanakalta ja Bond siirtyy Kraatteriin syvemmälle. Hän löytää astronautit ja vapauttaa heidät. Bond pukeutuu astronautin asuun ja on siirtymässä avaruusalukseen, kun hänet pysäytetään ja tuodaan Blofeldin luokse. Avaruusalus lähtee ja ninjat saapuvat. Heidän tulonsa huomataan ja alkaa teurastus. Bond pyytää savukkeensa ja pistää töpinäksi ja avaa kraatterin, josta tulee iso kasa ninjoja, jotka pistävät tappeluksi. Bond kipaisee liikenteessä ja käy ruokkimassa piraijoita. Hetimiten hän saa tuhottua rosvojen avaruusaluksen ja hyvien poikien alus jatkaa matkaansa. Blofeld pääsee pakoon ja possauttaa tulivuoren taivaan tuuliin.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, englanti kuulovammaisille, hollanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, Arabia, heprea.

Kesto: 1h 52 min, valmistusvuosi 1967.

Alkuperäinen nimi: You only live tvice.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on ihan hyvä ja paikoin siinä saa nauraa ja sen katsoo mielellään uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Sean Connery
Aki Akiko Wakabayashi
Kissy Mie Hama
Tiger Tanaka Tetsuro Tamba
Mr. Osato Teru Shimada
Helga Brandt Karin Dor
Ernst Stavro Blofeld Donald Pleasence
M Bernard Lee
Miss Moneypenny Lois Maxwell
Q Desmond Llewelyn
Henderson Charles Gray
Chinese Girl (Hong Kong) Tsai Chin
Car Driver Peter Fanene Maivia
Spectre 3 Burt Kwouk
Spectre 4 Michael Chow
Blofeld's Bodyguard Ronald Rich
Bond's Masseuse Jeanne Roland
Assassin (Bedroon) David Toguri
Submarine Captain John Stone
Astronauts (1st American Spacecraft) Norman Jones
Astronauts (1st American Spacecraft) Paul Carson
Astronauts (Russian Spacecraft) Laurence Herder
Astronauts (Russian Spacecraft) Richard Graydon
Astronauts (2nd American Spacecraft) Bill Mitchell
Astronauts (2nd American Spacecraft) George Roubeck
James Bond Title song 'You only live twice' sung by Nancy SinatraPäivitetty 31.10.2009 22:48:44
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021