Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa

James Bond ajelee vuoristoteitä autollaan, kun kaunis punaisen cougar-urheiluauton omistaja kiirehtii ohi. Bond näkee naisen olevan menossa mereen hukuttautumaan. Bond syksyy pelastamaan hänet, mutta hän joutuu itse ansaan, josta hän selviää pienellä tappelulla. Nainen ei tunnu kiitolliselta, vaan lähtee pakoon.

James Bond saapuu Palacio-hotelliin ja saa parhaan huoneen. Alhaalla casinolla hän menee pelaamaan, kun kaunis urheiluauton omistaja Kreivitär Teresa di Vicenzo saapuu pelipöydän luokse ja pyytää muutaman kortin, häviten ne. Valitettavasti hänellä ei ole rahaa, joten Bond herrasmiehenä maksaa velan. Bond seuraa perässä Kreivittären pöytään ja pyytää tarjoilijalta Dom Perignon 57 shampanjaa ja kaviaaria lähetettäväksi Teresan sviittiin. Bond saapuu Teresan sviittiin, jonne on saapunut joku muukin. Yhdessä he laittavat sviitin kalustuksen uusiksi ja Bond maistelee Royal-Belugaa läksiäisiksi. Hän menee omaan sviittiinsä ja löytää Teresan puolipukeissaan. Heillä ei tunnu oikein synkkaavan, joten Bond on pistämässä häntä matkoihinsa. Oven ulkopuolelle saapuu edellinen taistelukaveri, joka luovuttaa kesken kaiken, kun Teresa jääkin yöksi. Aamulla Bond heräilee ja löytää pelimerkkejä pöytälaatikostaan. Hän on lähdössä ulos golfmailojensa kanssa, kun häntä ollaan alakerrassa vastassa. He päätyvät satamaan, jossa hän pistää hösseliksi ja siirtyy huoneeseen, jonne häntä ollaan viemässä. Vastassa on Marc Ange Draco, joka tarjoaa Martinin vieraalleen ottaen itse Camparin. Bondin kertoessa tietojaan rikollisjärjestön johtajasta Dracosta, tunnustaa tämä olevansa Tracyn isä. Hän pyytää Bondia seurustelemaan tämän kanssa ja kertoo antavansa myötäjäisinä miljoona puntaa, kun he menevät naimisiin. Bond ei lämpene ajatukselle. Ennemmin hän kaipaa tietoa, että mistä löytyy kilpailevan rikollisjärjestön Spectren johtaja Blofeld. Draco ei suostuisi kertomaan sitä salaiselle agentille, mutta tulevalle vävylle kylläkin.

Lontoossa Bond menee päämajaan tapaamaan esimiestään, joka vapauttaa hänet operaatiosta löytää Blofeld ja antaa toisen tehtävän. Eteisessä Bond sanelee eronpyyntönsä Moneypennylle. Tämän jälkeen hän menee työhuoneeseensa. Moneypenny kutsuu Bondin esimiehen luokse, joka suostuu lomapyyntöön. Moneypenny selittää, etteihän Bond varmaan halunnut erota?

Teresa saapuu isänsä tilalle tämän syntymäpäivänä. Hän tapaa myös Bondin ja muuttuu myrskynmerkiksi. Tracy arvaa, että isukki on keksinyt jotain hänen päänsä menoksi. Hän menee isänsä ja Bondin seuraan siemailemaan shampanjaa ja kiristää isäänsä antamaan Bondille sen tiedon, mitä tämä kaipaa tai muuten isukki ei näe tytärtään enää koskaan. Isukki kertoo, että Bernissä Sveitsissä on lakimies, nimeltään Gumbold, jolla saattaa olla yhteys Blofeldiin. Tracy ilmoittaa, ettei Bondilla ole enää velvollisuuksia häntä kohtaan, mutta Bond haluaa jatkaa.

Bernissä Bond menee Gumboldin lakiasiaintoimistoon tämän lähtiessä syömään. Hän saa pikarahtina apuvälineitä, jolla hän avaa kassakaapin. Sieltä löytyy mielenkiintoisia papereita, kuten kirje, joka on osoitettu Kreivi Balthazar de Bleuchampille eli Blofeldille. Löytyy myös kopio kirjeestä, joka on lähetetty Vaakunatoimistoon pyytäen, että Bleuchampin arvonimi hyväksyttäisiin. Sieltä Sir Hilary Bray on ehdottanut Blofeldille tapaamista asian puitteissa. Bond menee tapaamaan Sir Hilarya ja näkee sukunsa vaakunan, jonka tunnuslause on: "Kun maailma ei riitä".

Bond saapuu junalla Sveitsiin tekeytyen Hilary Brayksi ja tapaa kreivin yksityissihteerin Irma Buntin. He lähtevät reellä vuoristoon ja sieltä helikopterilla Bleuchampin allergiatutkimuskeskukseen. Bond viedään huoneeseensa, josta hän ei pääse yksin poistumaan.

Bond saapuu kilttiin sonnustautuneena päivälliselle alppihuoneeseen, joka on täynnä kauniita naisia. Näiden kiinnostus herää ja näistä eräs pääsee jättämään jälkensä Bondin reiteen, jolloin Bond tuntee tiettyä jäykkyyttä.

Bond viedään tapaamaan Blofeldia, joka yrittää osoittaa olevansa kreivi. Tämän jälkeen Bond saatetaan huoneeseen ja piakkoin hän löytää keinon poistua huoneestaan ihan itse. Hän löytää tiensä Rubyn luokse huoneeseen 8 ja osoittaa todeksi kiltin myytin. Heidän keskustellessaan, tulee äänimerkki ja Ruby ryhtyy kuuntelemaan Blofeldin hypnoottista ääninauhaa. Bond menee takaisin huoneeseensa, jossa häntä odottaa toinen nainen. Niinpä Bondin täytyy viihdyttää häntäkin.

Bondin kaveri yrittää päästä huipulle hiihtohissillä onnistumatta. Niinpä hän pyrkii kiipeämällä jääden kiinni. Tällä välin Bond jakelee curlingia pelaaville tytöille vastaanottoaikoja. Illalla Bond lähtee käymään Rubyn luona, kun Bunt iskee hänet tajuttomaksi. Hän herää Blofeldin hoivista ja saa tietää Blofeldin suunnittelevan laajamittaista kiristystä. Blofeld heittää Bondin hiihtohissin konehuoneeseen, josta Bondin onnistuu päästä ulos laitoksen ylätasanteelle ja sitä kautta muihin tiloihin. Hän näkee kuinka tytöt hypnotisoidaan. Bond saa sukset alleen ja lähtee hiihtäen alas vuorenrinnettä. Blofeld joukkoineen lähtee perään yrittäen poistaa Bondin muonavahvuudesta.

Bunt hyvästelee tytöt kylässä ja lähtee Bondin perään. Tämän onnistuu päästä kylän luisteluradalle, jossa hän kohtaa Tracyn. He lähtevät Tracyn autolla karkuun. Bond löytää puhelinkioskin ja on juuri kilauttamassa kaverille, kun Bunt ystävineen päättää keskeyttää puhelun konepistoolin avulla. Bond ja Tracy pääsevät karkuun. He ajavat romuralliin yrittäen eksyttää takaa-ajajat ja pääsevät pakoon. He joutuvat lumimyrskyyn ja lasinpyyhkimet menevät rikki, joten he ajavat lähimpään talliin yöksi. Herkkänä hetkenään James Bond kosii Tracya eli Teresaa. Aamulla Blofeldin joukot löytävät auton, mutta nuoripari on jo matkalla pois hiihtäen. Blofeld päättää pistää lumivyöryn liikkeelle ja saa Tracyn vangiksi.

Päämajassa M saa tiedon, että YK aikoo suostua Blofeldin kiristykseen ja myöntää tälle täyden armahduksen. Valitettavasti Tracya ei yritetä pelastaa. Niinpä Bondin on aika soittaa tulevalle appiukolleen ja pyytää hieman apua. Bond lentää appiukkonsa kanssa helikopterilla Sveitsiin. Zürichin lennonjohto ei oikein meinaa uskoa Bondin ja Dracon ristiretkeä punaisen ristin avustustehtäväksi. Valitettavasti Blofeld saa kuulla lennosta. Myös vankina oleva Tracy kuulee isänsä äänen. Helikopterit hyökkäävät vuorelle. Bond pääsee Blofeldin toimistoon ja muut asettavat pommin. Teresa haluaa lähteä etsimään Bondia, mutta isukki pistää hänet helikopteriin. Pommi räjähtää juuri, kun Blofeld ja Bond ehtivät ulos. Blofeld lähtee karkuun kelkalla ja Bond perässä. Viimein Bond pääsee Blofeldin kelkkaan ja tämä jumiutuu oksaan kiinni.

James ja Teresa menee naimisiin häävieraiden läsnäollessa. He lähtevät häämatkalle Jamesin autolla. He pysähtyvät matkalla hetkeksi, kun Blofeld ja Bunt ajaa ohi. Teresa kuolee luoteihin.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, englanti kuulovammaisille, hollanti, portugali, ruotsi, norja, suomi, puola, aarabia? magyar

Kesto: 2h 16 min, valmistusvuosi 1969.

Alkuperäinen nimi: On Her Majesty's secret service.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on melko hyvä ja sen katsoo mielellään. Tosin, sitä ei ehkä ihan heti katso uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond George Lazenby
Tracy/Teresa Diana Rigg
Blofeld Telly Savalas
Draco Gabriele Ferzetti
Irma Bunt Ilse Steppat
Moneypenny Lois Maxwell
Sir Hilary Bray George Baker
M Bernard Lee
Campbell Bernard Horsfall
Q Desmond Llewelyn
Grunther Yuri Borienko
Olympe Virginia North
Toussaint Geoffrey Cheshire
Che Che Irwin Allen
Raphael Terry Mountain
Gumbold James Bree
Hammond John Gay
Ruby Angela Scoular
Nancy Catherina von Schell
Scandinavian girl Julie Ege
Chinese girl Mona Chong
Jamaican girl Sylvana Henriques
American girl Dani Sheridan
English girl Joanna Lumley
Indian girl Zara
Australian girl Anoushka Hempel
German girl Ingrit Back
Israeli girl Helena Ronee
Irish girl Jenny Hanley
Song "We have all the time in the world" Sung by Louis Armstrong
Song "Do you know how Christmas Trees are grown" Sung by NinaPäivitetty 30.10.2009 22:08:44
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021