Huominen ei koskaan kuole

Venäjän rajalta löytyy terroristien asebasaari. Kaupan on erilaista kivaa, kuten kiinalainen scud-ohjus, rynnäkkökivääriä, helikoptereita ym. Kaukana turvallisen matkan päässä kaikkea katsova englantilainen amiraali on päättänyt, että on sulkemisaika ja pistää laivan lähettämään ohjuksen matkaan. M kokee pientä huolta kun James Bond sattuu olemaan vielä paikan päällä, eikä aikaakaan ole kuin 4 minuuttia. Joku valvonnassa sattuu huomaamaan lentokoneita ydintorpedoineen ja jos ohjus osuu niihin, niin tulee pahaa jälkeä. Valitettavasti ohjus on ehtinyt matkata sen verran kauas, ettei sitä voi enää pysäyttää. Sillä välin Bond pistää hösseliksi ja jakelee luuvitosia ja lyijyä oikealle ja vasemmalle. Tarkoituksenaan hänellä on lainata kyseinen hävittäjä ja tehdä pieni sightseeing. Kauppiaat eivät pääse yksimielisyyteen Bondin kanssa ja Bond päättää lähteä kone mukanaan. Valitettavasti perään lähtee toinen kone, jolla on pahat mielessä. Bond pääsee lentoon juuri, kun ohjus iskeytyy basaariin. Bondilla on jäänyt huomaamatta yksi ylimääräinen matkustaja, joka aikoo pimentää Bondin tulevaisuuden ja toinen kone nakuttaa perässä konekiväärillä. Bond päättää antaa lentävän lähdön salamatkustajalle.

Etelä-Kiinan merellä seilaa HMS Devonshire ja ympärillä pörrää kiinalaisia lentokoneita, jotka väittävät aluksen olevan Kiinan aluevesillä. Lähistöllä pörrää samanaikaisesti erikoinen alus, joka ei näy tutkassa. Heitä tarkkailee mediamoguli Carver. Erikoinen alus lähettää ison poran, joka poraa reiän HMS Devonshiren kylkeen. Miehistö luulee sitä kiinalaisten torpedoksi ja jättävät uppoavan laivan. Erikoinen alus pudottaa yhden migin kaupanpäälle. Samanaikaisesti Carver leikkii mediatoimistossaan hampurissa huomisen otsikoilla ja haluaa etukäteen tietää, että montako brittiläistä merimiestä murhataan. Erikoisen aluksen pomo Stamper käy laskemassa ja ampumassa uhrit. Carver pistää uutiset maailmalle.

Bond opiskelee tanskaa Oxfordissa naisen kanssa, jolla ei ole varaa edes vaatteisiin. Hän keskeyttää kieliopintonsa ja lähtee pääkallopaikalle, jossa M ja amiraali riitelee keskenään rallattimista ja niiden käytöstä. Bond tuo lehden, jossa koko juttu on jo kerrtottu. M:llä on 48 tuntia aikaa tutkia juttu, ennen kuin laivue ehtii kiinan merille.

M kertoo, että signaali, joka sekoitti HMS Devonshiren järjestelmän, tuli Elliott Carverin satelliitista. Hän sattuu tietämään, että Bondilla oli aikoinaan suhde Carverin vaimoon, ennen näiden naimisiinmenoa. Hän lähettää Bondin Hampuriin tutkimaan asiaa ja pumppaamaan tarvittaessa tietoa Carverin vaimosta.

Hampurissa Q luovuttaa Bondille BMW 750:n, jossa on kaikki herkut konekivääreineen, GPS-paikannuslaitteineen ym. Lisäksi hän saa matkapuhelimen, jolla hän voi kauko-ohjata autoa.

Bond saapuu Carverin juhliin samaan aikaan kuin Wai Lin. Lisäksi hän tapaa entisen rakkautensa Parisin. Carver on mustasukkainen ja pistää kaverit höykyttämään Bondia, mutta hänpä tykkää leikkiä valonappuloitten kanssa ja pimentää koko talon. Carver ei tykkää hyvää ja epäilee vaimonsa osallisuutta. Tämä taas menee juttelemaan Bondille, joka ryhtyy muistelemaan menneitä ja ottaa Parisilta vaatteet pois. Kuhertelun jälkeen Bond saa mielenkiintoista tietoa Carverin rakennuksesta. Bond päättää lähteä kyläilemään ja hakee kassakaapista GPS-koodilaitteen. Valitettavasti Bond ei tunne itseään tervetulleeksi ja hän päättää poistua isäntäväen vastustuksesta huolimatta. Hän käväisee hotellihuoneessaan Atlantic Hotellissa ja huomaa, että leikkikaveri Paris on kuollut. Samanaikaisesti isäntäväki haluaa tutustua Bondin BMW:hen, mutta eivät pääse sisälle. Bond päättää lähteä liikenteeseen BMW:llään, mutta jotkut haluaisivat leikkiä hänen kanssaan pidempään. Onneksi Bond on lukenut auton käyttöohjeen tarkasti ja BMW saa lentävän lähdön.

Bond tapaa CIA:n Waden ja GPS-asiantuntijan ja kuulee, että koodilaitetta on peukaloitu. Niinpä hän pyytää Wadelta palvelusta eli kyytiä niille kulmille, jossa turma sattui. Bond piipahtaa hylkyyn jossa kaikki on vinksin vonksin. Wai Lin tulee tökkimään Bondia harppuunallaan ja he meinaavat jäävä hylkyyn jumiin. Onneksi kiertotie löytyy. Pinnalla heitä odottaa ihan eri noutaja, kuin he olivat ajatelleet. Herra Stamper vie heidät Carverin luokse. Bond pääsee kertomaan mielipiteensä hänen ohjelmiensa tasosta ja päättää poistua Wai Lin mukanaan pistäen Carverin julisteen uuteen uskoon. Koska Bond ei luota naisten ajotaitoon, pääsee Bond ajamaan moottoripyörää, jota he lainaavat ja ajavat vauhdikkaasti ympäriinsä. Matkan aikana he poistavat perästään yhden helikopterin ja muutaman muun. Wai Lin poistuu omille teilleen, mutta Bond on niin kiintynyt hänen seuraansa, että seuraa tätä hänen toimistolleen. He lähtevät etsimään erikoista alusta eli häivealusta Ho Langista. Alus löytyy ja he pääsevät kyytiin.

Lontoossa M ryhtyy Bondin vinkistä etsimään melkein näkymätöntä alusta, jossa Carver on keksinyt uutta kivaa liikuntaa ja Bond järjestää lisää ja häivealus tulee näkyviin tutkassa.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, Magyar, ranska.

Tekstitykset tulevat kielillä: Ranska, magyar, englanti, hollanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, portugali, puola, arabia?, heprea?, turkki

Kesto: 1h 54 min, valmistusvuosi 1997.

Alkuperäinen nimi: Tomorrow never dies.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on taattua James Bond/Roger Moore-laatua ja sen katsoo mielellään ties kuinka monennetta kertaa ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Pierce Brosnan
Elliot Carver Jonathan Pryce
Wai Lin Michelle Yeoh
Paris Carver Teri Hatcher
Henry Gupta Ricky Jay
Stamper Götz Otto
Wade Joe Don Baker
Dr Kaufman Vincent Schiavelli
M Judi Dench
Q (Boothroyd) Desmond Llewelyn
Moneypenny Samantha Bond
Robinson Colin Salmon
Admiral Roebuck Geoffrey Palner
Minister of Defence Julian Fellowes
General Bukharin Terence Rigby
Professor Inga Bergstrom Cecilie Thomsen
Tamara Steel Nina Young
PR Lady Daphne Deckers
Dr. Dave Greenwalt Colin Stinton
Master Sergeant 3 Al Matthews
Stealth Boat Captain Mark Spalding
HMS Chester Captain Bruce Alexander
HMS Chester Firing Officer Anthony Green
HMS Devonshire Commander Richard Day Christopher Bowen
HMS Devonshire Lieutenant Commander Peter Hume Andrew Hawkins
HMS Devonshire Lieutenant Commander Dominic Shaun
HMS Devonshire Yeoman Julian Rhind-Tutt
HMS Devonshire Leading Seaman Gerard Butler
HMS Devonshire Sonar Adam Barker
HMS Bedford Admiral Kelly Michael Byrne
HMS Bedford Captain Pip Torrens
HMS Bedford Air Warfare Officer Hugh Bonneville
HMS Bedford Principal Warfare Officer Jason Watkins
HMS Bedford Yeoman Eoin McCarthy
HMS Bedford Leading Seaman Brendan Coyle
First Sea Lord David Ashton
Staff Officer 1 William Scott-Masson
Staff Officer 2 Laura Brattan
Beth Davidson Nadia Cameron
Mary Golson Liza Ross
Jeff Hobbs Hugo Napier
Philip Jones Rolf Saxon
Mig Pilot Vincent Wang
General Chang Philip Kwork
The Theme from "Tomorrow never dies" Performed by Sheryl CrowPäivitetty 23.10.2009 22:59:40
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021