Pallosalama

Eversti Jacques Bouvar on kuollut. James Bond haluaa varmistua ja saapuu hautajaisiin. Hän ei ole vakuuttunut hautajaisten oikeellisuudesta ja päättää käydä tapaamassa "leskeä". Tämä pistää hanttiin ja Bond päättää poistaa hänet pysyvästi elävien kirjoista ja poistua vauhdikkaasti.

Herra Largo saapuu rikollisjärjestö Spectren naamioituun päämajaan. Meneillään on kokous, jossa kukin johtaja kertoo saamistaan tehtävistä. Largo kertoo tulevasta hankkeesta, jolla NATO:lta aiotaan kiristää 280 miljoonaa dollaria. Hän on lähettänyt kreivi Lippen etelä-englantiin terveysklinikalle. Sattumoisin James Bond on hoidattamassa itseään samaisella klinikalla. Hän tapaa Lippen ja huomaa tämän kädessä erikoisen merkin. Bond tulee uteliaaksi ja ryhtyy tutkimaan enemmän Lippeä. Hän ei vain huomaa, että hänet on huomattu. Hoitaja laittaa Bondin venytyspöytään ja jonkun mielestä teho on liian pienellä ja hän pistää lisää potkua. Bondin pelastaa hoitajan nopea saapuminen. Poistuessaan hän huomaa Lippen höyrykaapissa ja Bond päättää kuumentaa tämän tunteita pistämällä lisää höyryä.

Majuri Dervalin auto saapuu ja hänen on aika lähteä lennolle. Kumma kyllä ovella on samannnäköinen mies, joka nukuttaa Dervalin. Väärä Derval heittäytyy ahneeksi ja vaatii lisää rahaa. Hänelle luvataan maksaa myöhemmin lisää. Oikea Derval viedään terveysklinikalle ja väärä Derval ottaa homman hoitoonsa lähtien lentokentälle. Bond huomaa, että klinikalle tuodaan jotain ylimääräistä ja hän päättää tutustua asiaan. Hän löytää Dervalin ruumiin ja häyjyn sedän, joka väijyy ikkunan takana.

Väärä Derval istuu Naton lentokoneessa ja poistaa itsensä koneen ilmasyötöstä, johon hän ruiskuttaa myrkkyä. Sen jälkeen muut koneessa kuolee ja Derval ohjaa koneen mereen. Dervalin kaksoisolennolla on ongelmia vyönsoljen kanssa. Largo on joukkoineen lähellä ja Largo tulee päästäneeksi "Dervalin" letkusta ilmat pihalle. Muut saapuvat uponneen koneen luokse ja ottavat koneesta 2 atomipommia ja peittävät koneen. Ohjukset toimitetaan Largon alukseen ja piiloon.

Bond poistuu terveysklinikalta päämajaan suoraan kongressisaliin. Siellä kaikki 00:t saavat kuulla kiristysnauhan. Bond kertoo nähneensä Dervalin Shrublandissa edellisenä iltana ja haluaa lähteä Nassauhun. Ainoa johtolanka on Dervalin sisko Dominique Derval. Bon löytää Dominiquen ja pääsee tutustumaan häneen, saaden kutsun lounaalle Palmyraan. Huoneessan hän saa selville, että joku on tullut sinne omin luvin. Felix Leiter saapuu parahiksi todistamaan tunkeutujan poistoa. Q varustaa Bondin kivoilla pienillä välineillä.

Lontoo saa ohjeet kiristyssumman maksamiseen ja Bond lähtee omille tutkimusretkilleen Largon alukselle. Valitettavasti Largo saa tietää ylimääräisestä vierailusta ja yrittää päästä tunkeilijasta eroon. Bond pääsee takaisin rantaan ja saa kyydin kauniilta naiselta.

Bond lähtee lounaalle Largon luokse ja pääsee kokeilemaan skeet-ammuntaa. Largo näyttää myös hai-allastaan. Dominique lähtee illalla oppaaksi Mardi Gras-juhlaan. Siellä Bond kuulee Paulan kadonneen. Bond lähtee Palmyraan yökylään ja saa kuvernöörin katkaisemaan sähköt ratkaisevalla hetkellä. Bond saa selville, että Paula on kuollut. Hän on poistumassa, kun hän on jäämässä kiinni ja joutuu uima-altaaseen, jonne lasketaan hait. Bond pääsee pakoon ja saapuu hotellihuoneeseen, jonka viereiseen huoneeseen (Paulan huoneeseen) on tullut uusi, mutta tuttu asukas. Kaunis, mutta ah, niin petollinen. Bond joutuu kiinni, mutta pääsee taas pakoon.

Englannissa varaudutaan kiristyssumman maksamiseen ja ihmetellään Bondia, jonka piti olla päässyt jäljille. Hän onkin pääsemässä jäljille. Viimein hän löytää kadonneen lentokoneen ja Majuri Dervalin. Enää pitää vain kertoa Dominiquelle ja pyytää apua. Hän muistaakin jotain ja kertoo Bondille, joka lähtee tutkimaan asiaa. Largon laiva Disco Valante on lähdössä ja Miami on kohteena. Ensin pitää vain hakea atomipommit.Pieni erikoisuus. Loppupuolella James Bond, joka on Hänen Majesteettinsa Kuningattaren palveluksessa, kertoo tehneensä jotain Kuninkaan ja maansa puolesta. Elokuva on tehty vuonna 1965, jolloin valtaistuimella istui jo Kuningatar Elisabeth.Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, englanti kuulovammaisille, hollanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, ?, ?.

Kesto: 2h 5 min, valmistusvuosi 1965.

Alkuperäinen nimi: Thunderball.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvä ja sen katsoo mielellään ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Sean Connery
Domino Claudine Auger
Largo Adolfo Celi
Fiona Luciana Paluzzi
Felix Leiter Rik Van Nutter
Count Lippe Guy Doleman
Patricia Molly Peters
Paula Martine Beswick
"M" Bernard Lee
"Q" (Boothroyd) Desmond Llewelyn
Moneypenny Lois Maxwell
Foreign Secretary Roland Culver
Pinder Earl Cameron
Palazzi Paul Stassino
Madame Boitier Rose Alba
Vargas Philip Locke
Kutze George Pravda
Janni Michael Brennan
Group Captain Leonard Sachs
Air Vice Marshal Edward Underdown
Kenniston Reginald Beckwith
Hydrofoil Captain Harold Sanderson
Song Thunderball sung by Tom JonesPäivitetty 5.10.2009 23:32:37
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021