Salainen Agentti 007 Istanbulissa

James Bondin näköinen mies on tehtävällä. Perässä tulee toinen mies, joka tappaa hänet. Kyseessä oli koulutustilanne.

Venetsiassa on meneillään shakkiottelu. Kronsteen saa juoman ja viestin, jonka mukaan häntä tarvitaan välittömästi. Hän päättää ottelun samantien ja menee Spectren päämajaan ja kertoo suunnitelmasta, jossa Neuvostoliiton suurlähetystön työntekijän avulla varastetaan Lektor-koodinmurtaja. Numero 1 ja Eversti Klebb hyväksyvät suunnitelman.

Klebb 3 matkustaa Spectre-saarelle noutamaan Donald Grantia, joka saa käskyn lähteä Istanbuliin. Neuvostoliiton suurlähetystön Tatiana Romanova ilmoittautuu Klebbille. Tatiana saa tehtäväkseen "rakastua" James Bondiin. Tehtävän tarkoituksena on syöttää englannille väärää tietoa.

Ollessaan rannalla naisen ja shampanjapullon kanssa, saa James Bond käskyn saapua toimistolle, jossa M kertoo tapauksesta, jossa Neuvostoliittolainen nainen Tatiana Romanov on rakastunut James Bondiin. Hän on valmis luovuttamaan englannille Lektor-koodinmurtajan sillä ehdolla, että James Bond käy hakemassa hänet ja laitteen ja tuo englantiin. Q antaa hänelle mukaan mukavan laukun, joka täytyy osata avata. Kyseinen laukku tulee perusvarusteeksi kaikille agenteille.

Istanbulissa Bondia odottaa Kerim Beyn lähettämä autonkuljettaja sekä auto. Suurlähetystössä Kerim Bey ottaa Bondin vastaan ja hänet viedään hotellihuoneeseensa. Tosin Bond huomaa, että huoneessa on ylimääräistä elektroniikkaa ja päättää vaihtaa huonetta.

Donald Grant ajaa auton Neuvostoliiton suurlähetystön ulkopuollle ja jättää siihen astuen toiseen. Vartija huomaa autossa ruumiin.

Kerim Beylla on valtavasti töitä ja naiset vaativat huomiota, kun ulkona räjähtää pommi. Bond saapuu suurlähetystöön ja yhdessä he lähtevät tutustumaan maanalaiseen toimintaan ja menevät Neuvostoliiton konsulaatin alle. He näkevät kaiken eräässä huoneessa tapahtuvan kätketyn periskoopin avulla. Valitettavasti ääni ei ole kytkettynä.

Kerim Bey vie Bondin mustalaisleiriin, jossa 2 naista naista on rakastunut samaan mieheen ja haluavat tappaa toisensa, mutta koska Kerim on perhetuttu, he saavat jäädä. Naiset taistelevat henkensä kaupalla, kunnes leiriin tunkeutuu Donald Grant ystävineen. Bond ystävineen pistää hanttiin ja saavat vieraat poistumaan hyvän sään aikaan. Päällikkö kiittää Bondia henkensä pelastamiseksi ja ottaa tämän pojakseen. Bond pyytää vastavuoroisesti päällikköä lopettamaan naisten taistelun. Kerim Bey vie Bondin Krilencun piilopaikan ulkopuolelle ja hätyyttää tämän ulos, jolloin Kerin päästää Krilencusta ilmat pihalle.

Hotellihuoneessaan Bond valmistautuu yöpuulle, kun hän kuulee ääniä ja huomaa vuoteessaan kauniin Tatiana Romanovan, jolloin Bond ryhtyy tekemään lähempää tuttavuutta.

Tatiana saapuu Pyhän Sofian kirkkoon, jossa Bond odottaa ja niin odottaa joku muukin. Tatiana jättää Bondille rasian, jossa on Neuvostoliiton konsulaatin pohjapiirros. Valitettavasti tämä joku muukin tavoittelee samaa asiaa, mutta Bond päättää hankkia rasian.

Tatiana ja Bond tapaavat uudelleen laivalla, jossa Bond haluaa tietää kaiken Lektorista. Tatiana kertoo kaiken tietämänsä nauhalle, mutta ei aavista, että nauhaa tullaan kuuntelemaan isommallakin porukalla. Koska Lektor vaikuttaa aidolta, päättää M haluta sen ja lähettää Bondille viestin.

Bond saapuu Neuvostoliiton konsulaattiin kuin hakeakseen viisumia. Samanaikaisesti Kerim räjäyttää alapuolella pommin. Koko konsulaatti ryhdytään evakuoimaan ja Bond käy evakuoimassa Lektorin ja Tatianan ja he poistuvat Kerimin tekemästä aukosta ja poistuvat Istanbulin vilinän avulla juna-asemalle ja junaan. Valitettavasti junaan eksyy myös Neuvostoliittolainen turvallisuusmies Bentz, joka tunnistaa Tatianan. Kerim ja Bond käyvät hoitelemassa hänet. Tosin junaan on eksynyt myös Donald Grant. Konduktööri tulee Bondin luokse ja tämä saa tietää Kerimin ja Benzin kuolleen.

Heitä ollaan vastassa ylitasorieteyksessä, mutta hämmästys on suuri, kun juna ei pysähdykään. Bond menee takaisin vaunuunsa ja ottaa Tatianan käsittelyynsä. He saapuvat Belgradiin, jossa Kerimin poika tulee Bondin luokse. Tämä kertoo tilanteen ja pyytää apua rajan ylitykseen. Bond ja Tatiana saapuu Zagrebiin, jossa Donald Grant hoitelee vastassa olleen agentin samalla kun Bond odottaa tätä. Donald Grant tekeytyy englantilaiseksi kapteeni Nashiksi ja yrittää naruttaa Bondia, johon homma ei tunnu uppoovan täysin. Hän lähettää Tatianan ja "Nashin" edeltä ravintolavaunuun ja tutkii Nashin laukun saapuen pian perässä. Heidän nauttiessaan paistettua kampelaa, tulee Nashista kömpelö ja hän kaataa Tatianan lasin. Ollakseen herrasmies, hän kaataa lasiin uutta viiniä ja sujauttaa sekaan ylimääräisen pillerin. Myöhemmin Tatiana väsähtää ja menee nukkumaan, kun Bond ja Nash jäävät keskustelemaan suunnitelmasta. Tosin Nash tuntuu poikkeavan suunnitelmasta ja kalauttaa Bondilta tajun kankaalle ainakin joksikin aikaa. Nash kertoo koko tarinan Bondille, jonka alkaa tehdä mieli savuketta. Hän lupaa maksaa 50 kultarahaa, jotka ovat laukussa. Bond avaa laukkunsa oikeaoppisesti ja ojentaa kultarahat. Tässä vaiheessa Nashiin iskee ahneus ja hän haluaa lisää. Valitettavasti Bond ei tullut kertoneeksi, että miten laukku avataan oikein ja Nash saa kasvoilleen lievän annoksen kaasua. Bond pistää hanttiin ja onnistuu päästämään ilmat pihalle "Nashista" ja poistuu junasta Tatianan kanssa junan hiljentäessä vauhtia. Vastassa on Grant/Nashin yhteyshenkilö kuorma-autoineen. Heidän poistuttuaan kuorma-autolla, ilmestyy heidän peräänsä helikopteri, joka pyrkii päättämään Bondin ja Tatianan matkan, mutta Bond onnistuu katkaisemaan niiden matkan. He pääsevät pakoon veneellä. Tosin matkalla Spectren miehet pyrkivät hankaloittamaan Bondin ja Tatianan matkantekoa, mutta Bond onnistuu tekemään päinvastoin ja järjestämään niille kuumat paikat. Venetsiassa Bondin ja Tatiana oleilevat hotellissa, jonne eversti Klebb saapuu siivoojaksi naamioituneena ja hän saa Lektorin haltuunsa. Homma ei sovi Tatianalle ollenkaan ja Klebb potkaisee tyhjää.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti.

Kesto: 1h 50 min, valmistusvuosi 1963.

Alkuperäinen nimi: From Russia with love

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on hyvä ja sen katsoo mielellään ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Sean Connery
Tatiana Daniela Bianchi
Kerim Bey Pedro Armendariz
Rosa Klebb Lotte Lenya
Grant Robert Shaw
"M" Bernard Lee
Sylvia Eunice Gayson
Morzeny Walter Gotell
Vavra Francis de Wolfe
Train conductor George Pastell
Kerim's Girl Nadja Regin
Miss Moneypenny Lois Maxwell
Vida Aliza Gur
Zora Martine Beswick
Kronsteen Vladek Sheybal
Ernst Blobeld ?
Gypsy Dancer Leila
Foreign agent Hasan Ceylan
Krilencu Neville Jason
Benz Peter Bayliss
Mehmet Nushet Ataer
Rhoda Peter Brayham
"Q" (Boothroyd) Desmond Llewelyn
Masseuse Jan Williams
Mc Adams Peter Madden
Fron Russia with love sung by Matt MonroPäivitetty 6.10.2009 13:38:53
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021