Salainen agentti 007 ja tohtori No

Kolme sokeaa miestä menee Queens clubille. Herra Strangways joutuu lähtemään ja antaa sokeille miehille kolikon. Palkkioksi nämä ampuvat hänet. Lisäksi hänen toimistoonsa tunkeudutaan ja sihteeri ammutaan. Lisäksi Tohtori No:n kansio viedään. Lontoossa odotetaan Herra Strangways:n yhteydenottoa, tuloksetta. On aika kutsua James Bond apuun. Tämä viettää aikaansa pelikasinolla pelaten Chemin de feriä. Häntä tulee kysymään salaperäinen mies. Bond saa tämän kortin ja jättää pelit ja Sylvia Trenchin.

Bond saapuu päämajaan. M kertoo, että Jamaikalla on kadonnut herra Strangways, joka tutki Cape Canaveralin radiohäiriöitä. Bond lähetetään sinne. Apuna hänellä on herra Leiter CIA:sta. M kutsuu asemestari Boothroydin paikalle ja Bond joutuu luopumaan Berettastaan. Tilalle hän saa Walther PPK:n. Kotona häntä odottaa Sylvia Trench ja Bond pääsee lähtemään melkein välittömästi.

Jamaikalla Bondia odottaa autonkuljettaja Jones. Tosin Bondia hieman epäilyttää ja hän saa tarkistettua, ettei hänelle olekaan lähetetty autoa. Hänet on huomannut myös Leiter CIA:sta.

Matkan varrella autonkuljettaja huomaa, että heitä seurataan. He eksyttävät auton ja Bond ottaa autonkuljettajan käsittelyynsä, mutta tämä ehtii ottaa syanidikapselin ja hän kuolee. Niinpä Bondin pitää itse ajaa hallitustalolle. Hän tapaa pääsihteerin ja haluaa tavata muut bridgepöydästä. Sitä ennen hän menee Strangwaysin toimistolle ja löytää kuitin Professori Dentin geologisesta analyysista.

Hotellissa Bond ehtii ottamaan votkamartinin ja valmistautua Klubille lähtöön. Siellä hän kuulee, että Strangways oli kiinnostunut kalastamisesta ja jopa vuokrannut veneen Quarrel nimiseltä mieheltä. Satamassa hän löytää Quarrelin, joka tosin on kovin yhteistyöhaluton ja kävelee läheiseen rantaravintolaan Bond perässään. He menevät perähuoneeseen, jossa Quarrel ryhtyy kyselemään ja tappelemaan. Bond on pääsemässä ulos, mutta jää vielä rupattelemaan Felix Leiterin kutitellessa kylkiluita pyssyllä. Yhdessä he siirtyvät yleiselle puolelle rupattelemaan, mutta Bond meinaa hermostua julkisuudesta, jota kaunis neiti tarjoaa kameran muodossa. Bond ottaa kamerasta filmin pois ja laskee naisen vapaaksi. Hän haluaisi lähteä Crab Keyhin, jonka omistaa joku kiinalainen Tohtori No. Saarta kammoavat kaikki, sillä moni sinne mennyt jättää palaamatta takaisin.

Bond piipahtaa Strangwaysin pelikaverin professori Dentin luona. Bond näyttää löytämäänsä kuittia. Dent kertoo, että Strangways oli "kuvitellut" kivinäytteet olisivat olleet arvokkaitakin ja geologisesti olisi mahdotonta, että ne olisivat Crab Keylta. Professori Dent ajaa rantaan ja vaatii miestä viemään hänet Crab Keyhin. Hän saapuu suureen tyhjään huoneeseen, jossa ääni uhkailee häntä. Dent kertoo Bondin tietävän liikaa, niinpä ääni käskee häntä ottamaan pöydältä mukaansa häkin, jossa on hämähäkki. Hotellihuoneessaan Bond huomaa, että joku on käynyt tutustumassa hänen tavaroihinsa ja tekee päivän päätteeksi drinkin. Yöllä Bond herää, kun jokin kulkee peitteen alla ja huomaa sen hämähäkiksi ja tappaa sen.

Aamulla hän käväisee hallitustalolla ja ihmettelee, ettei tohtori No:sta löydy kansiota. Hän saa sihteerin kiinni salakuuntelusta ja tekee treffit. Rannassa Bond leikkii geiger-mittarilla Quarrelin veneellä ja päättää lähteä Crab Keylle. Homma olisi Quarrelin mielestä muuten ookoo, mutta kun siellä on se lohikäärme.

Sihteerikkö pyytää Bondia tulemaan hänen talolleen. Matkan varrella Bondin perään ilmaantuu ruumisauto, joka ajaa rotkoon. Perillä sihteerikkö ei usko silmiään, nähdessään Bondin ja menee soittamaan ja kysymään neuvoja ja lupaa pitää tämän pari tuntia tyytyväisenä. Bond tilaa taksin, joka paljastuu sihteerikön-noutoautoksi ja Bond jää odottamaan omaa noutajaansa. Pian ovesta saapuu professori Dent, joka ampuu tyhjää sänkyä. Pienen jutustelun jälkeen Bond päästää Dentistä ilmat pihalle ja lähtee venerantaan. Hän lähtee Quarrelin ja Leiterin kanssa Crab Keylle, jättäen Leiterin myöhemmin kyydistä.

Bond ja Quarrell pääsevät saarelle yön turvin ja aamulla törmäävät kauniiseen simpukankerjääjään Honey Ryderiin, joka on tullut purjeveneellä. Pian ilmaantuu moottorivene tulittamaan rantaa ja etsimään heitä. Bond ystävineen lähtee jokea pitkin etsijät perässään ja löytävät "lohikäärmeen" joka syöksee tulta. Bondiin temppu ei uppoa. Lohikäärme tappaa Quarrelin ja siitä tulee kaksi miestä, jotka vievät Bondin ja Honeyn mukanaan suureen saliin, jossa heidät puhdistetaan. Heidät viedään huoneisiinsa, jossa he saavat kahvia. Valitettavasti se on hieman maustettua.

Aamulla he saavat kutsun tohtori No:n luokse päivälliselle. Tohtori No kertoo työskennelleensä aikaisemmin huumekartellille ja pihistäneensä heiltä 10 miljoonaa. Honey viedään pois ja Bond meinaa pistää Dom Perignon 55:n kappaleiksi. Tohtori No kertoo olevansa nykyisin Spectren jäsen ja aikovansa lähettää muutaman raketin ilmaan.

Bond joutuu selliin, mutta pääsee ilmastointikanavan kautta pois ja pääsee reaktorin valvomoon ja pistää pikkasen hösseliksi.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti, englanti kuulovammaisille, hollanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, Arabia, heprea.

Kesto: 1h 54 min, valmistusvuosi 1962.

Alkuperäinen nimi: Dr. No.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on taattua James Bond-laatua ja sen katsoo mielellään ties kuinka monennetta kertaa ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Sean Connery
Honey Ryder Ursula Andress
Dr. No Joseph Wiseman
Felix Leiter Jack Lord
M. Bernard Lee
Professor Dent Anthony Dawson
Miss Taro Zena Marshall
Quarrell John Kitzmuller
Sylvia Eunice Gayson
Miss Moneypenny Lois Maxwell
Major Boothroyd Peter Burton
Sister Lily Yvonne Shima
Sister Rose Michel Mok
Photographer Marguerite Lewards
Superintendent William Foster-Davis
Mary Dolores Keator
Jones Reginald Carter
Pleydell-Smith Louis Blaazer
General Potter Colonel BurtonPäivitetty 16.10.2009 22:10:02
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021