Timantit ovat ikuisia

James Bond etsii suurta rikollista Blofeldiä, joka kaipaa itselleen kaksoisolentoa. Bond löytää Blofeldin luolan ja tappaa sekä kaksoisolennon että itsensä Blofeldin. Tai ainakin luulee niin.

M kertoo Bondille timanteista ja vie hänet Sir Donaldin luokse, joka kertoo timanttien salakuljetuksesta etelä-afrikasta.

Herrat Kidd ja Wint suorittavat huostaanoton paikallisen timanttikaivoksen hammaslääkäriltä Tohtori Tynanilta. He ottavat haltuunsa pussillisen timantteja ja luovuttavat tilalle seurallisen skorpionin juuri parahiksi, sillä helikopteri on tulossa noutamaan lähetystä. Valitettavasti helikopterissa tapahtuu jonkinlainen häiriö ja se räjähtää.

Sir Donald epäilee, että joku kokoaa jonkinlaista varastoa timanteista, sillä yksikään ei ole tullut markkinoille.

Herrat Kidd ja Wint käyvät tapaamassa rva Whistleriä, joka on lähdössä Amsterdamiin.

Bond lähetetään hollantiin Peter Franksin sijasta. Amsterdamin kanavasta nostetaan rva Whistlerin ruumis samoihin aikoihin, kun Bond saapuu maisemiin. Hän menee tapaamaan kaunista neitoa T. Casea, joka vakuuttuu Bondin olevan Franks. Tosin oikea Franks sattuu karkaamaan MI6:n hallusta ja saapuu neiti Casen luokse tietämättä Bondista. Valitettavasti Bondin pitää poistaa Franks muonavahvuudesta.

Bondin pitää kuljettaa iso lasti timantteja Los Angelesiin ja hän saa ajatuksen. Homma toimii entisen herra Franksin suosiollisella avustuksella. Mukana lennolla ovat myös herrat Kidd ja Wint. Los Angelesissa Bondia on vastassa vanha tuttu Felix Leiter CIA:sta. Vastassa on myös rosvojen oma ruumisauto, joka kuljettaa Bondin ja Franksin Nevadalaisen hautaustoimiston tiloihin. Sieltä Bond saa mukaansa pienen uurnan, johon koottu timanttinen jäännös, jonka hän vie lehmustoon. Bond jättää uurnan noudettavaksi ja herrat Kidd ja Wint aikovat poistaa Bondin muonavahvuudesta. Kuitenkin hänen maallinen vaelluksensa ei ole vielä päättymässä, sillä oikeille timanteille löytyisi oikeaa käyttöä.

Bond havaitsee vinkin, jonka mukaan hänen kannattaisi lähteä käymään Whyte Housessa. Valitettavasti myös herrat Kidd ja Wintkin ovat saapuneet taloon. Bond pelaa hieman pelejä ja saa voittona rahaa ja kauniin naisen. Valitettavasti Bondin sviitissä on vierailulla ruumiskuljettajat ja neiti Case. Neiti Case haluaa kovasti timantit itselleen ja lähtee hakemaan niitä sirkuksesta. Pelipöydässä hän saa vinkin vesipyssyistä. Innokkaana hän lähtee kokeilemaan ja voittaa onnekkaasti itselleen koiran, jota muut katsovat kateellisina. Hän päättää poistua ihan yksinään koko sirkuksesta.

Bond seuraa timantteja huoltoasemalle ja pääsee autoon, joka menee aavikolla koe-alueelle. Bond käväisee alueella tekemässä omia tutkimuksiaan ja havaitsee timantit pöydänkulmalla. Hän päättää poistua perässään koko joukko turvamiehiä.

Kaupungissa poliisit kaipaavat häntä ja Bond päättää tehdä pienen kunniakierroksen kaupungissa, ennen kuin hän päätyy neiti Casen kanssa Whyte Housen morsiussviittiin. Tosin Bond kyllästyy pian seuraleikkeihin ja päättää piipahtaa yläkerrassa herra Willard Whyten luona. Valitettavasti hän itse ei ole kotona, mutta herra Willard Whytenä esiintyvä Blofeld kaksoisolentonsa kanssa on saapunut kylään. Bond tappaa väärän miehen ja joutuu osasta allikkoon, ei kun ojaan, jossa homma ei mene oikein putkeen. Kuitenkin kätevänä miehenä hän poistuu ojasta ja Q:n avustuksella hän saa selville, että oikeaa herra Willard Whyteä pidetään hänen kesämökillään. Bond käväisee noutamassa miljonäärin ja vie hänet koealueelle, josta Bond poistui vikkelään. Käy ilmi, että sieltä on lähtenyt karkuun yksi valontaittamisella ampuva satelliitti. Se vain ammutaan avaruuteen parhaillaan. Kyseisellä satelliitilla Blofeld tuhoaa erilaisia asioita. Bond saa selville Blofeldin piileskelypaikan ja päättää käydä torumassa häntä.

Voit valita puhuttuna kielet: Englanti, saksa, italia.

Tekstitykset tulevat kielillä: Saksa, saksa kuulovammaisille, italia, Englanti, ruotsi, suomi, norja, tanska, portugali, puola.

Kesto: 2h, valmistusvuosi 1971.

Alkuperäinen nimi: Diamonds are forever.

Kuvakoko: 16:9.

Valmistaja: Metro Goldwyn Mayer.

Elokuvan arviointi: Elokuva on taattua James Bond/Sean Connery-laatua ja sen katsoo mielellään ties kuinka monennetta kertaa ja varmaan sen voisi katsoa joskus toistekin uudelleen.

Henkilöt

007 James Bond Sean Connery
Tiffany Case Jill St. John
Blofeld Charles Gray
Plenty O'Toole Lana Wood
Willard Whyte Jimmy Dean
Saxby Bruce Cabot
Mr. Kidd Putter Smith
Mr. Wint Bruce Glover
Leiter Norman Burton
Dr. Metz Joseph Furst
"M" Bernard Lee
"Q" Desmond Llewelyn
Shady Tree Leonard Barr
Moneypenny Lois Maxwell
Mrs. Whistler Margaret Lacey
Peter Franks Joe Robinson
Doctor David De Keyser
Sir Donald Munger Laurence Naismith
Mr. Slumber David Bauer
Title song sung by Shirley BasseyPäivitetty 29.9.2009 20:19:55
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2021