Pyhimys

Simon Magnus/John Rossi/Simon Templar opiskelee katolisessa koulussa ja jää kiinni sarjakuvien lukemisesta koulukirjan välissä. Hän kiistää nimekseen John Rossi, joka on annettu pyhimyksen mukaan. Muut pojat eivät saa ruokaa, ennen kuin Simon tunnustaa nimensä. Hän valmistaa tiirikan ja murtautuu häkkiin, jossa ruokaa pidetään. Pojat ovat lähdössä karkuun, mutta sitä ennen Simon haluaa suukon rakkaaltaan Agnesilta. Sisar huomaa tyttöjen olevan kateissa ja tekee hälytyksen. Agnes haluaa vielä suukon, mutta silloin pappi saapuu koirien kanssa ja Agnes putoaa lattialle toisesta kerroksesta.

Simon on nyt Templar ja suunnittelee ryöstöä Tretjak Industriesin Moskovassa. Hän pääsee sisälle yhtiön pääkonttoriin ja varastaa holvista mikrosirun. Valitettavasti Tretjakin poika sattuu näkemään Simonin ja syntyy taistelu, mutta ovelana miehenä Simon pääsee pakoon mikrosirun kanssa. Sen hän salakuljettaa ulkomaille hyvin ovelalla tavalla.

Kotonaan hän haaveilee lopettavansa hommat, kun 50 miljoonan dollarin raja on rikki. Tretjak poikansa kanssa tarjoaa hänelle keikkaa. He tapaavat ja Tretjakin poika tunnistaa hänet sirun varastajaksi. Nyt hänen tehtävänään on varastaa kylmäfuusion kaava eräältä naiselta. Simon matkustaa englantiin Oxfordiin, jossa hän kohtaa kohteensa Emma Russelin, joka on keksinyt kylmäfuusion. Sillä aikaa, kun Emma selittää asiaansa tutkijoille, menee Simon tämän huoneistoon ja tutkii hännen käyttäytymistään ja olojaan päästäkseen lähemmäksi häntä. Simon keksii kohdata hänet erään veistoksen luona ja johdattaa hänet ravintolaan ja sieltä Emman kotiin. Valitettavasti Simon on rakastumassa. Hän toimittaa kaavan, mutta koska se on monessa osassa, ei tilaaja saa sitä toimimaan, eikä rahojakaan kuulu. Tretjak on pääsemässä hänen kintereilleen. Niin myös Emma.

Tretjak pitää hauskaa Moskovalaisessa ravintolassa, jonne myös Simon pistäytyy ja saa suostuteltua Tretjakia maksamaan sovittu summa Zürichin pankkitilille. Lisäksi hän uunottaa Tretjakin miehiä.

Simon luovuttaa huoneensa ja huomaa Emman löytäneen tämän. Hän haluaa kaavakortit takaisin ja aikoo toimittaa Simonin telkien taakse, mutta huomaa olevansa itsekin matkalla sinne. He pääsevät pakoon, mutta Emma päättääkin lähteä eri suuntaan. Valitettavasti hän on jäädä Tretjakin miesten käsiin. Yhdessä he pääsevät pakoon ja mutkien jälkeen Emma pääsee lopulta Yhdysvaltain suurlähetystöön.

Tretjakin ongelmana on kylmäfuusion kaava, joka ei tunnu toimivan, mutta sen voi esittää toimivan ja sitä voi kaupitella vaikka Venäjän hallitukselle muutaman miljardin dollarin hinnasta.

Samanaikaisesti Yhdysvallat auttaa kansalaisiaan pois venäjältä. Simon piipahtaa suurlähetystössä ja puhuu Emman ympäri. Hän saa toimittaa kaavan oikean järjestyksen. Muuten he eivät ole turvassa.

Simon käy tapaamassa Tretjakin fyysikkoa Lev Botvinia, jolle hän luovuttaa kaavan avaimen. Ongelmana on vielä, että presidentti Karpov on vaarassa ja siksi Simonin pitää piipahtaa vielä hänen luonaan ennen Tretjakin kansanjuhlia. Tretjak syyttää Karpovia olemattomasta kylmäfuusiosta, joka toimiikin kunnolla ja juhlat saavat uuden käänteen.

Voit valita puhuttuna kielet: Tsekki, saksa, englanti.

Tekstitykset tulevat kielillä: Englanti kuulovamaisille, arabia, tanska, englanti, hollanti, ruotsi, bulgaria, saksa, islanti, norja, suomi, turkki.

Kesto: 1h 51 min, valmistusvuosi 1997.

Alkuperäinen nimi: The Saint.

Kuvakoko: 2.35:1.

Valmistaja: Paramount Pictures.

Elokuvan arviointi: Elokuva on erittäin hyvä ja jännittävä, sekä myös hauska. Sen katsoo mielellään ja sen voi mielellään katsoa toistekin.Henkilöt

Simon Templar Val Kilmer
Dr. Emma Russell Elisabeth Shue
Ivan Tretiak Rade Serbedzija
Ilya Trediak Valery Nikolaev
Dr. Lev Botvin Henry Goodman
Chief Inspector Teal Alun Armstrong
Trediak's Aide-Vereshagin Michael Byrne
President Karpov Evgeny Lazarev
Frankie Irina Apeximova
General Sklarov Lev Prigunov
Inspector Rabineu Charlotte Cornwell
Woman on Plane Emily Mortimer
Russian Prostitute Lucija Serbedzija
Skinhead Velibor Topic
Scarface Tommy Flanagan
Scratchface Yegor Pocenko
Young Simon Templar Adam Smith
Catholic Priest Pat Laffan
Agnes Verity Dearsley
Boy in Orphanage Michael Marquez
TV Reporter Lorelei King
Old Russian Lady Alla A. Kazanskaya
Old Russian Man Ronnie Letham
Prostitute's Mother Tusse Silberg
Frankie's Curator Peter Guinness
President's Aide Stefan Gryff
Russian Doctor Malcolm Tiernev
Russian Policeman Stephen Tiller
Russian Chief of Police Christopher Rozycki
President Karpov's Wife Etela Pardo
Red Square Tramp Nikolai Veselov
Rat Club Comedian David Schneider
Ilya's Girlfriend Oxana Popkova
Rat Club Party Girl Agnieszka Liggett
Rat Club Beauty Lydia Zovkic
Russian Colonel Alexander Tutin
Russian Soldier Vadim Stepashkin
Tretiak Guard Ravil Isvanov
Tretiak Security Guard Alexander Kadanov
Tretiak's Builder Petar Vidovic
Orphanage Nun Susan Porrett
Pub Waiter Cliff Parisi
Customs Officers Richard Cubison
Tony Armatrading
Chairman at Oxford Benjamin Whitrow
Young Student Julian Rhind-Tutt
Second Student Katie Isitt
Academic Woman Barbara Jefford
Running Student Sean O'Kane
Policewoman Lucy Akhurst
Marine Guard Nigel Clauzel
Embassy Official Eric Loren
State Department Official William Hope
Cold Fusion Broker Michael Cochrane
Jamaican Video Girlfriend Akiko
English Video Girlfriend Melissa Knatcbull
Private Hotel Receptionist Caroline Lee Johnson
ant the Voice of Roger MoorePäivitetty 18.9.2009 11:06:37
"Vaihdetaan viihteelle"
Copyright www.videoelokuva.fi 2022